Aamulehti - Rakenne ja mainospaikat

AL_Monikanavaetusivu hero

Aamulehti - Rakenne

Aamulehti - Rakenne

Paraatipaikat

Paraatipaikoilla ilmoituksesi on näyttävästi esillä mielenkiintoisten toimituksellisen sisällön rinnalla. Paalupaikalla olet sivun tai aukeaman ainoa viestintuoja lukijalle. Varaa eturivin paikkasi ja takaa näkyvyydellesi erinomaiset huomioarvot.

Toimituksellinen ympäristö

Aamulehti muodostuu kahdesta osasta (A-osa ja B-osa), joissa molemmissa ilmoittelua voidaan sijoittaa toimituksellisten sivujen yhteyteen.

Uutiset, talous, urheilu ja sää (A-osa)

Uutiset, talous, urheilu ja sää -osa ovat Aamulehden luetuimpia osastoja tv- tietojen lisäksi. Aamulehden uutiset alkavat lehdessä tärkeimmistä valtakunnallisista uutisista jatkuen paikallisuutisten kautta ulkomaan uutisointiin.

Taloussivut tarjoavat luotettavaa tietoa markkinoilta läheltä ja kauempaa. Ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita siitä mitä ympärillä tapahtuu.

Urheilusisältö on korkeasti toimitettua urheilujournalismia, joka tarjoaa uutisten lisäksi myös puheenaiheita kahvitunneille ja kotikatsomoon.

Sää-aukeama kertoo yhdellä silmäyksellä eri värikoodein kotimaan ja maailman sään.

Ihmiset, kulttuuri, Menot ja TV- ohjelmat (B-osa)

Lehden lämminhenkinen B-osa tarjoaa lukijoilleen ajatuksia ja näkökulmia ihmisistä ja ilmiöistä pintaa syvempää. Se antaa myös puheenvuoron lukijoiden mielipiteille päivänpolttavista aiheista.

Kulttuurisivusto pureutuu kulttuuriin ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Lisäksi osa tarjoilee lukijalle TV-ohjelmien arvostelut sekä TV ja Radio-ohjelmatiedot. Lisäksi osiossa on joka päivä ajankohtainen teema-aukeama eri aihealueista.

Luovat printtiratkaisut

Sopisiko ympyrän muotoinen ilmoitus tuotteellesi? vai haluatko tarjouksesi laskeutuvan portaita pitkin?
Myös L, U, laitapari ja tunneli erottuvat perinteisestä mainonnasta hyvin. Ideoidaan yhdessä lisää!

Luovilla ratkaisuilla tarkoitetaan mainosmuotoja tai niiden kokonaisuuksia, jotka antavat mahdollisuuden tehdä tiettyyn paikkaan tai muotoon suunniteltua mainontaa. Luovilla ratkaisuilla varmistat huippu-huomioarvot, sillä taidolla tehty ja huolella suunniteltu ilmoitus säväyttää ja hätkähdyttää positiivisesti – jääden näin lukijoiden mieliin.

Kokoomat

Aamulehden kokoomat ovat oivallisia paikkoja tutustuttaa lukijat ajankohtaisiin tuotteisiin ja palveluihin sekä aktivoida ostoksille. Kokooma kerää yhteen saman aihepiirin ympärille kuuluvia tarjouksia ja palveluja. 

Pirkanmaan kuntakokoomat

Aamulehti nostaa kuntasivuilla esiin pirkanmaalaisten kuntien ajankohtaisia puheenaiheita. Toimitus esittelee tapahtumia, henkilöitä, ilmiöitä, tarinoita sekä muuta kiinnostavaa kunta kerrallaan. Mainostajana voit ostaa näkyvyyden kuntaa koskevien juttujen yhteyteen Aamulehden A-osaan edulliseen teemahintaan.

Kokoomien julkaisuaikataulu 2022

Ilmestyy tiistaisin

4.1. Kangasala
18.1. Pirkkala
8.2. Parkano & Kihniö
1.3. Nokia
22.3. Urjala & PUnkalaidun
12.4. Manttä-Vilppula
3.5. Vesilahti
24.5. Kuhmoinen & Juupajoki & Orivesi
7.6. Ruovesi & Virrat
28.6.

Pälkäne

19.7.

Hämeenkyrö & Ikaalinen

9.8. Valkeakoski
30.8. Vesilahti

Hyvät kaupat

Hyvät kaupat on monipuolinen ja kustannustehokas ilmoitusten kokooma tiistain ja perjantain Aamulehden A-osassa. Se tuo lukijoilleen helposti silmäiltäväksi houkuttelevat tarjoukset yhdellä vilkaisulla. Suosittu kokooma aktivoi pirkanmaalaiset kaupoille ja vahvistaa yrityksesi alueellista näkyvyyttä.

Tarjoamme Hyvät kaupat kokooman ilmoittajille kampanjaedun eli 4+1-paketin viides ilmoitustila on veloitukseton!

Painettujen tuotteiden pakettialennus 4+1

Pakettialennus koskee 2 x 134 mm ja sitä pienempiä ilmoituksia, joista ei myönnetä sopimusalennuksia. 4+1-paketin viides ilmoitustila on veloitukseton, kun sama ilmoittaja varaa paketin kerralla, ilmoitukset julkaistaan samassa osastossa ja ovat samankokoisia. Ilmoitukset tulee julkaista 3 kuukauden kuluessa. Ilmoitusaineisto voi vaihtua julkaisujen välillä.

Teemat

Aamulehden teemoissa tavoitat potentiaaliset asiakkaasi aihepiiriin sopivassa ympäristössä. Teemakokonaisuudet sisältävät sekä toimituksellisista että mainostajien omaa sisältöä. Teemat ilmestyvät Aamulehden B-osassa, myös osana Aamulehden digitaalista näköislehteä.

Kesä

Pirkanmaalla riittää nähtävää ja koettavaa pitkin kesää! Kesäteema kertoo hyvän mielen tarinoita kiinnostavista ihmisistä ja ilmiöistä ja tarjoaa ajankohtaisia tärppejä erilaisista paikoista ja puuhista ympäri Pirkanmaata. 0le mukana kertomassa omat kesävinkkisi Aamulehden lukijoille. 

Ilmestyminen 24.5.2022

Opinnot ja ura

Koulutukseen ja työelämään keskittyvä Opinnot & ura -teemakokonaisuus ilmestyy helmikuun alussa oppilaitosten yhteishakujen kynnyksellä. Teema tarjoaa tulevaisuuden polkuja suunnitteleville nuorille ja heidän vanhemmilleen arvokasta tietoa koulutuksista ja erilaisista tulevaisuuden vaihtoehdoista.

Ilmestyminen: 25.1.2022
Lue lisää

Harrasta ja luo

Harrasta & luo -teemakokonaisuus antaa vinkkejä aktiiviseen vapaa-ajan viettoon sekä inspiroi luovien harrastusten pariin.

Harrasta & luo on erinomainen tapa tavoittaa tietyistä teemoista, harrastuksista ja hankinnoista kiinnostuneita lukijoita. Osu kohderyhmäsi napakymppiin laadukkaan toimituksellisen sisällön kera!

Ilmestyminen 4.1.2022 ja 16.8.2022

Matkailu­ilmoitukset

Matkailuun liittyvä mainonta pääsee esiin omana kokonaisuutenaan Aamulehden A-osassa toimituksellisessa ympäristössä joka päivä.

Ilmoitukset kannattaa keskittää keskiviikolle ja sunnuntaille, jolloin osasto tarjoaa lukijoille erityisen runsaan valikoiman alan ilmoituksia.

Lisäksi Matkailun teema-aukeama sunnuntaisin, jossa ilmoitus sijoittuu laadukkaan toimituksellisen matkailujournalismin yhteyteen.

Menot

Menot-sivut vinkkaavat lukijoille ajankohtaisista pirkanmaalaisista tapahtumista. 

Keskiviikkoisin julkaistaan kooste koko viikon menovinkeistä. Mainostajalla on mahdollisuus kertoa tapahtumistaan, tilaisuuksistaan tai muista ajankohtaisista asioista menotietojen yhteydessä.

Hengelliset ilmoitukset

Hengelliset ilmoitukset -osastossa ilmoittavat hengelliset yhteisöt ja seurakunnat, jotka haluavat kertoa järjestämistään tilaisuuksista ja tapahtumista. Ilmoitukset julkaistaan joka päivä Ihmiset-osan Meidän kesken-osastossa ennen lukijoiden perheilmoituksia. Suosituin ilmoituspäivä hengellisille ilmoituksille on lauantai.

Aikataulu

Arkisin tiistai – perjantai: varaukset ja aineistot edellisenä päivänä klo 12 mennessä
Viikonloppuisin ja maanantaisin: varaukset ja aineistot perjantaina kello 12 mennessä

Luokitellut ilmoitukset

Luokitellut-osasto on monipuolinen eri toimialojen ilmoituspaikka ja hakemisto Aamulehden lukijoille. Osiossa on mahdollista ilmoittaa rivi-ilmoitusten lisäksi erottuvammilla kehys- ja otsikkoilmoituksilla.

Seuraavat kokonaisuudet löytyvät osastolta oman otsikon alta:

  • Palvelut
  • Yrityksiltä yrityksille
  • Myydään
  • Ostetaan
  • Koti & Asuminen
  • Vapaa-aika
  • Eläimet
  • Muut luokitellut

Työpaikka­ilmoitukset

Tavoita tulevaisuuden taitajat ja aktivoi myös uinuva potentiaali Aamulehden työpaikkailmoituksilla. Työpaikkailmoitus Aamulehdessä toimii myös yrityksesi käyntikorttina ja uutisena, jolla kerrot yrityksesi ja toimialasi kehitysnäkymistä. Lukijat seuraavat ilmoituksista myös eri alojen työllisyystilanteita ja taloudellisia suhdanteita.

Koulutus­ilmoitukset

Aamulehden koulutusosastoilta lukijat etsivät vaihtoehtoja kiinnostavasta ja ajankohtaisesta koulutustarjonnasta. Mainos Aamulehdessä parantaa oppilaitoksen tunnettuutta ja ohjaa kiinnostuneita verkkosivuille. Ilmoitusosasto ilmestyy Aamulehdessa päivittäin.

Nimitykset

Erotu persoonallisella nimitysilmoituksella! Yritysten ja yhteisöjen nimitykset julkaistaan Aamulehden Raha-osiossa joka lauantai. Nimityksen ohessa voit myös kertoa yrityksestänne.

Luo positiivista työnantajamielikuvaa ja jätä ilmoitus rekrytoinneistanne näppärästi itsepalvelukanavassamme.