Aina tulee sanomista -podcast markkinoinnista

Podcast parallax mobiili.jpg
podcast mikrofoni.png


Aina tulee sanomista -podcast markkinoinnista

Monessa liemessä keitetty pitkän linjan myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Stinde Mäkinen haastattelee podcast-sarjassa markkinoijia, joilla on paljon sanomista. Aina tulee sanomista -podcastissa Stinde paneutuu vieraittensa kanssa kiinnostaviin markkinoinnin ilmiöihin, tekoihin ja kampanjoihin.

Kuuntele podcasta alta tai Suplasta!

Jakso 15

Jakso 15: Suomalaisten asenneilmapiiri ja sen vaikutus ostokäyttäytymiseen. Stinde Mäkisen vieraana Kirsi Laakso

Dagmarin tekemän tutkimuksen mukaan 37 % kuluttajista kertoo, että on vähentänyt kuluttamistaan huomattavasti viime aikoina ja 2,5 miljoonaa ihmistä kertoo olevansa huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan. Kuluttajan huoli ja epävarmuus heijastuu kaikkeen kuluttamiseen. Miten yritysten tulisi toimia ja markkinoida näiden muutosten keskellä?

Jakso 14

Jakso 14: Audion kasvava markkina. Stinde Mäkisen vieraana Stefan Möller

Audiosisältöjen tarjonta lisääntyy ja monimuotoistuu jatkuvasti. On podcasteja, äänikirjoja ja muuta kirjoitettua sisältöä audiomuodossa. Miten Radiomedian Stefan Möller näkee audion kulutuksen muuttuvan suomea ymmärtävien älykaiuttimien ja tekoälyn myötä? Miten digitaalinen audiomainonta kehittyy ja miksi äänibrändäys on tärkeää?

Jakso 13

Jakso 13: Merkityksellisyys markkinoinnissa. Stinde Mäkisen vieraana Leena Komulainen

Ivalo Creative Agencyn Leena Komulaisen mukaan merkityksellisyys on yritykselle kompassi ja eteenpäin vievä voima. Merkityksellisyyden kaksi tärkeintä hyötyä ovat Leenan mukaan lojaliteetin luominen ja fokus. On todella paljon helpompaa tehdä valintoja, kun merkityksellisyys on määritelty. Mitkä yritykset ammentavat Leenan mielestä onnistuneesti merkityksellisyydestä?

Jakso 12

Jakso 12: Vaikuttava markkinointi. Stinde Mäkisen vieraana Johanna Jäkälä

VR:n Johanna Jäkälä innostui aikoinaan markkinoinnista asiakaskokemuksen kautta, sillä asiakaskokemuksella on oleellinen merkitys brändimielikuvan muodostumisessa. Heinäkuussa VR teki kaikkien aikojen matkustajaennätyksen kaukoliikenteen puolella. Minkälaisia vinkkejä Johanna antaa suomalaisille markkinoijille brändimielikuvien kehittämiseen?

Jakso 11

Jakso 11: Markkinointi haastavina aikoina. Stinde Mäkisen vieraana Kari Tervonen

Vaikeina aikoina markkinoinnista leikataan usein ensimmäisenä. Karin mukaan on itsepetosta väittää, että pienemmällä budjetilla saadaan samat tulokset aikaan kuin isommalla. Se, miten Suomi menestyy taloudellisesti, on yhteisten valintojemme tulos. Meidän pitää arvostaa sitä tekemistä, mikä johtaa taloudelliseen hyvinvointiin ja menestykseen.

 

Jakso 10

Jakso 10: Asiaa luovuudesta. Stinde Mäkisen vieraana Ville Ohtonen

Lannistaako suomalaiseen kulttuuriin kuuluva vaatimattomuus ja ujous luovuutta? Kainostelu alkaa olla katoamassa, mutta se katoa yön yli. Villen mukaan luovuus on lihas, jota voi harjoittaa. Markkinoinnissa luovuuden pitää tähdätä aina tuloksiin.

 

Jakso 9

Jakso 9: Stinde Mäkisen vieraana Sami Törmä

Ruuan verkkokauppa Oda on Tori.fi:n ohella jo toinen norjalaistaustainen brändi, jota Sami on saanut olla tuomassa Suomen markkinoille. Odan liiketoiminnassa markkinointi on aivan keskeisessä roolissa. Ei tarvitse keskustella siitä, miten markkinointi löytää tiensä kulmahuoneeseen, kun mitään kulmahuonetta ei ole. Katso Stinden ja Samin keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 8

Jakso 8: Stinde Mäkisen vieraana Hanna Länsivuori

Maailma menetti Hannassa juristin, mutta sai monipuolisen markkinoinnin ammattilaisen. Fennian digitaalisen liiketoiminnan johtajan työnkuvassa on tärkeää asiakaskokemuksen kehittäminen. Miten Fennia varmistaa sujuvuuden, ymmärrettävyyden ja empatian jokaisessa asiakaskohtaamisessa? Miten markkinoijat selviävät mittaamisen KPI-viidakossa? Katso Stinden ja Hannan keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 7

Jakso 7: Stinde Mäkisen vieraana Laura Hartikainen

Millaisia tuntemuksia Laurassa heräsi, kun hän oli tekemässä Anttilan joulun postimyyntiluetteloa keskellä kesän 30 asteen helteitä? Nyt, parikymmentä vuotta myöhemmin, Laura kehittää Nordealla digitaalista asiakaspolkua. Miten henkilökohtaiset kohtaamiset tuodaan digitaalisiin kanaviin? Miksi markkinoijien kannattaisi opetella puhumaan muun johdon kieltä? Katso Stinden ja Lauran keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 6

Jakso 6: Stinde Mäkisen vieraana
Dagmarin Katariina Uljas-Ahl

Kata tuli markkinointialalle silloin, kun Hesari oli vielä brodari. Dagmarissa häntä ovat pitäneet ihmiset ja tekemisen meininki. Miksi on tärkeää katsoa numeroiden taakse? Miten kumppanuus muuttuu? Mikä on aihealue, josta markkinoinnissa on toistaiseksi raapaistu vain pintaa? Katso Stinden ja Katan keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 5

Jakso 5: Stinde Mäkisen vieraana
Siili Solutionsin Antti Kiukas

Estetiikka ja verbaliikka ovat puhutelleet Anttia aina. Liiketoiminnan konsultoinnin parissa hän ymmärsi, että markkinoinnilla saa ihmeitä aikaan. Mihin suomalaisen markkinoijan tulisi fokusoitua? Miten vastuullisuus näkyy Siili Solutionsissa? Ja miten irtokarkkipussi liittyy markkinointiin? Katso Stinden ja Antin keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 4

Jakso 4: Stinde Mäkisen vieraana
hasan & partnersin Jaakko Utter

Miten loukkaantuminen futismatsissa vaikutti Jaakon uravalintaan? Miksi on tärkeää, että jokainen ymmärtää oman työnsä merkityksen? Ohjaako lyhyen aikavälin myyntitavoite liikaa päätöksentekoa yrityksissä? Millaiset yritykset tulevat voittamaan? Ja voiko kv-brändi koskaan ymmärtää, miltä tuntuu hävitä Ruotsille jatkoajalla? Katso Stinden ja Jaakon keskustelu videolta kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 3

Jakso 3: Stinde Mäkisen vieraana
BHG Finlandin Päivi Nieminen

Päivi Nieminen aloitti Netraudassa 17 vuotta sitten, kun verkkokauppa oli vielä pelkkä Powerpoint tietokoneella. Netrautaa rakennettiin suurella sydämellä ja intohimolla, ja nyt se on osa kodinrakentamisen verkkokauppoihin keskittynyttä BHG Finlandia. Mistä kaikesta nykypäivän markkinoijan tulee ymmärtää? Millaisia kokemuksia Päivillä on ohjelmayhteistyöstä Aamulypsyn kanssa? Katso Stinden ja Päivin keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 2

Jakso 2: Stinde Mäkisen vieraana
TBWA\Helsingin Marco Mäkinen

Kun faija ajoi rallia, nuoren Marco Mäkisen tehtävänä oli liimailla tarroja auton kylkeen. Mikä oivallus Marcolle tästä syntyi? Mitä kautta Marco päätyi korsolaisen mainostoimiston pihaan 32 vuotta sitten? Entä mitä disruptio tarkoittaa TBWA:lla ja mitkä kaikki asiat ovat pielessä asiakaskokemuksen kehittämisessä? Katso Stinden ja Marcon keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Jakso 1

Jakso 1: Stinde Mäkisen vieraana
Lääkärikeskus Aavan Pauli Waroma

Pauli Waroma ajautui markkinoinnin pariin intohimosta ja vahingosta. Mikä on ensimmäinen mainos, jota Pauli on ollut tekemässä? Mitä ihmiset eivät hänen mukaansa aamulla herätessään koskaan mieti? Entä mikä on Paulin suurin, vielä toteuttamatta oleva haave markkinoinnin saralla? Katso Stinden ja Paulin keskustelu videolta tai kuuntele podcast Suplasta.

Oma podcast haaveissa? Autamme sinua podcast-tuotannossa!

Ota yhteyttä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Juhani Pajunen artikkelikuva

Podcastien käyttö markkinoinnissa – mitä hyötyä niistä saa ja mitkä ovat sudenkuopat?

Lue lisää
podcast_webinaari_1200x627px.jpg

Miten tehdä hittipodcast? Katso webinaaritallenne!

Lue lisää

Katso myös

Sini Hartikka artikkelikuva

Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä

Kuntamarkkinointi, kuten markkinointi yleensäkin, on pitkäjänteistä tekemistä ja parhaat tulokset syntyvät silloin, kun yhteistyökumppanit oppivat toinen toisiltaan yhteisten projektien myötä, kirjoittaa Sini Hartikka. Miten tällaista yhteistä oppimista voi rakentaa?
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä
Segmenttien tv katselu artikkelikuva

Suomi kehityksen kärjessä: Uusi Total TV -mainonnan mittaus markkinan käyttöön  

Tv-sisältöjen katselutavat monipuolistuvat ja suoratoistopalvelujen katselu kasvaa. Uusi Total TV -mainonnan mittaus antaa mainonnan ostajille ja myyjille kokonaisnäkymän tv- ja suoratoistomainonnan kampanjan tuloksiin. Yhteismitallisuus, läpinäkyvyys ja luotettavuus mahdollistavat mittauksen käytön myös mainonnan valuuttana. 
TV & video
Suomi kehityksen kärjessä: Uusi Total TV -mainonnan mittaus markkinan käyttöön  
Ifolor artikkelikuva

Liikkuva kuva on Ifolorin sisältömarkkinointitekemisen ytimessä

Ifolor käynnisti sisältömarkkinointiyhteistyön Sanoman kanssa viime keväänä. Liikkuvan kuvan mahdollisuuksia halutaan hyödyntää tekemisen kautta, tuloksia tutkien.
Case
Natiivimainonta
Sisältömarkkinointi
Liikkuva kuva on Ifolorin sisältömarkkinointitekemisen ytimessä