Case F-Secure hero Vain elämää

Case F-Secure

Monimediainen kampanja sai laajaa näkyvyyttä ja kasvatti ostoaietta

Mainonta jäi mieleen, ja yli puolet mainontaa nähneistä harkitsi tietoturvatuotteiden ostamista.

Kampanjan tavoite

Case_6

Laajan monimediaisen kampanjan tavoitteena oli tavoittaa suomalaisia laajasti, jättää muistijälki ja kasvattaa top-of-mindia. Toinen keskeinen tavoite oli muistuttaa suomalaisia tietoturvan tärkeydestä. Kampanjan taktinen kulma keskittyi F-Secure TOTAL -tuotteen myyntiin.

Toteutus

Vain elämää ohjelmatyöllä tavoitettiin laajasti eri ikäryhmiin kuuluvia eri puolelta maata. Audion etusivu, spottikampanja ja ohjelmayhteistyö takasivat kuuluvuuden radiossa. CPC-kampanja pyöri Sanoman verkostossa ja natiivikampanja IS.fi:ssä.

Radiojuontajat painottivat juonnoissaan, miten suuri osa elämäämme, kuten työ, pankkiasiat, ostokset ja sosiaalinen media, tapahtuu verkossa, ja siksi sitä kannattaa suojata. Ohjelmayhteistyössä olivat mukana Radio Suomipop, Aito Iskelmä ja Me Naiset Radio. Promospotteja kuultiin lisäksi Radio Rockilla ja HitMixillä.

Audion etusivu oli käytössä 18.9.2021 ja 30.10.2021.

Tulokset

Case F-Secure kollaasi

Vain elämää tavoitti keskimäärin 666 000 katsojaa (10+) viikoittain Nelosella 24.9.─17.10. Klipeillä oli Ruudussa 764 693 starttia 24.9.─17.10. F-Securen mainosvideo sai Ruudussa 1 136 749 näyttökertaa. Videokampanja tavoitti hyvin eri ikäistä kohderyhmää: Premium Impact nuorempaa ja Premiun Reach vanhempaa ikäryhmää.

IS:n natiiviartikkelit tavoittivat lähes 52 000 sivunäyttöä. Seitsemän kymmenestä mainonnalle altistuneesta luki artikkelin ainakin osittain, ja puolet vastaajista koki kuuluvansa kohderyhmään. Sisältöä pidettiin mielenkiintoisena ja tietoa antavana. Mainostaja myös erottui hyvin sisällöissä. Mielikuva F-Securesta parani puolella vastaajista.

Tulospohjaisen CPC-kampanjan viesti kiinnosti lukijoita. Click-through rate oli hyvällä tasolla ja kampanja sai hyvän näkyvyyden verkostossa.

Brand tracking -tutkimuksen mukaan F-Securen tunnettuus nousi kampanjan aikana 91 prosentista 93 prosenttiin. Joka neljäs vastaaja muisti nähneensä F-Securen mainontaa. Osuus nousi kampanjan aikana 5 prosenttiyksikköä. Yli puolet mainontaa nähneistä vastaajista kertoi harkitsevansa ostoa mainonnan perusteella.

F-Securen ominaisuuksista tutkimuksessa korostuvat luotettavuus ja korkealaatuisuus. Tutkimuksen mukaan F-Secure on ylivoimainen tunnettuudessa, harkinnassa ja preferenssissä kilpailijakentällä.

Liikenne F-Securen kuluttajasivuille kasvoi 29 % ja uusien kävijöiden määrä 28 % edeltävään periodiin verrattuna.

Case asiakkaan kommentti

Sanomalla on plussana se, että yhden luukun kautta saa kokonaisen paletin eri medioita. Se helpottaa työtämme paljon. Tutkimuspuoli myös ehdoton vahvuus. Kun lähdetään tekemään isoa näkyvyyskampanjaa, pitää saada käteen mitattuja tuloksia.”

Sara Harilainen, Senior Specialist, Digital Marketing, F-Secure

Läpi kampanjan varmistettiin proaktiivisella otteella, että kaikki etenee. Sanomalta saatu tuotantoapu on yksi syy, miksi valitsimme Sanoman tähän kampanjaan.”

Iida Lehikoinen, Digital Marketing Manager, F-Secure

Katso myös: 

F-Securen kampanja korosti tietoturvan tärkeyttä arjessa