Kirkkaimmat tähdet ja suurimmat ilmiöt - Nelonen Median tv-kevät 2019

Nelosen kevät 2019
Nelonen Median kanavilla nähdään keväällä näyttävä kattaus kotimaisia huippuohjelmia. Kiinnostavia uutuuksia ovat mm. näyttävä draama Kaamos, Asuntokaupat sokkona, Vieraissa, Mitä lapsesi tekisi? ja Suomen huutokauppakeisarin apumies Markku, joka pääsee luotsaamaan omaa ohjelmaansa.

Ohjelmistossa nähdään tietenkin myös vanhoja suosikkeja, kuten kahdeksannelle kaudelle pyörähtävä The Voice of Finland, Haluatko miljonääriksi?, The Wall sekä viime keväänä potin räjäyttänyt Selviytyjät Suomi.

Ulkomaisista sarjoista on hyvä huomioida Yhdysvalloissa jättisuosioon noussut This Is Us sekä supersuosiota nauttiva Rillit huurussa.
 

Selviytyjät Suomi 

Maailman tunnetuimpiin kuuluvaan jättimäiseen Survivor-formaattiin perustuvan Selviytyjät Suomi -ohjelman toinen kausi starttaa helmikuussa. Luvassa on entistä enemmän spekulaatiota, analyysiä ja jakson ulkopuolelle jäänyttä kuvamateriaalia, kun heti jakson jälkeen nähdään myös puolituntinen Extra-ohjelma. 

Selviytyjien odotetulla kakkoskaudella mukana on jälleen 16 rohkeaa kilpailijaa: entinen Miss Suomi ja juontaja Lola Odusoga, ex-jääkiekkoilija Niklas Hagman, fitness-urheilija Eevi Teittinen, realitytähti Sauli Koskinen, ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen, somepersoona ja radiojuontaja Veronica Verho, laulaja Virpi Kätkä, kulttuurin tuottaja Wallu Valpio, painijalegenda ja ex-kansanedustaja Marko Asell, vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä, jääkiekkomaalivahti Noora Räty, rock-artisti Olli Herman, huippumalli Vilma Bergenheim, muusikko Kim Herold, tubettaja Miska Haakana ja aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo. Ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde.

Selviytyjät Suomi uusi kausi alkaa Nelosella sunnuntaina 3.2.  

The Voice of Finland

Suomen suosituin laulukilpailu The Voice of Finland pyörähtää käyntiin perjantaina 4.1.  Ohjelman 8. tuotantokausi on entistä värikkäämpi, näyttävämpi ja kansainvälisempi, sillä kilpailijoiden joukosta löytyy yli 10 eri äidinkieltä puhuvaa laulajaa. Ikähaitarikin on laaja, sillä nuorimmat kilpailijat ovat 16-vuotiaita ja vanhin 63-vuotias. Vaikka kilpailijoiden taustat ovat moninaiset, ovat laulajat kilpailussa samalla viivalla, kun jälleen pelkkä ääni ratkaisee.

Punaisilla tuoleilla tähtivalmentajina jatkavat huikeat Anna Puu, Olli Lindholm, Redrama sekä Toni Wirtanen. Ohjelman juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen ja live-jaksoissa on mukana myös Tinni Wikström.

The Wall Suomi

Hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille. Tästä lähtöajatuksesta lähtee myös Nelosella syyskaudella paikkansa lunastanut The Wall Suomi, jonka jokaisessa jaksossa yksi toisensa hyvin tunteva kaksikko kilpailee peliseinää vastaan huikeista rahapoteista. Toisinaan seinä on armollinen ja toisinaan täysin armoton. Ensimmäisen kauden ennätyspotti kipusi huimaan 94 000 euroon. Mennäänkö toisella kaudella senkin yli?

Heikki Paasosen juontamalla uudella kaudella nähdään jälleen valloittavia parivaljakoita, joille sydämestään toivoisi pelkkää hyvää, mutta valitettavasti seinä ei aina välitä.

Temptation Island Suomi

Suomen suurin ja puhutuin ihmissuhdereality panee pariskunnat koetukselle.  Ohjelman viidennellä kaudella jälleen neljä aivan tavallista pariskuntaa laittaa aidon parisuhteensa likoon ja antautuu kuumien sinkkujen viettelykselle. Iltanuotiolla juontaja Sami Kuronen laittaa tuttuun tapaan grillin kuumaksi, ja heittää vielä jälkilöylyt päälle Extra-ohjelmassa.

Viimeistään viime keväänä Temptis vakiinnutti paikkansa ehdottomien ilmiöohjelmien joukossa. Somessa ja kahvipöydissä puhuttava sarja on vuodesta toiseen ollut myös Ruudun ylivoimaisesti katsotuin ohjelma. 

Haluatko miljonääriksi?

Jaajo Linnonmaan hyvin tutuksi tullut ”Loistavaa, loistavaa lauantai-iltaa” -tervehdys saapuu olohuoneisiin jälleen keväällä, kun Haluatko miljonääriksi? -ohjelma jatkuu uudella kaudella. Kausi starttaa näyttävästi julkkisjaksolla ja keväällä myös junnut valtaavat Haluatko miljonääriksi -studion, sillä luvassa on viisi Haluatko miljonääriksi? -junnuerikoisjaksoa. Lapset kisaavat miljoonasta eurosta itse valitsemalleen kohteelle vaikkapa omalle urheiluseuralle tai koululle.

UUTUUS: Asuntokaupat sokkona

Ostaisitko kodin sokkona? 10 rohkeaa perhettä, pariskuntaa ja sinkkua vastaa tähän kysymykseen "kyllä", ja luovuttaa täysin uudessa Asuntokaupat sokkona -ohjelmassa säästönsä myyntineuvottelija Andrei Koivumäen ja sisustusarkkitehti Essi Nádorin käsiin! Rahojen pitää riittää uuteen omistusasuntoon toivotulla alueella, remonttiin ja uusiin huonekaluihin. ja Andrei ja Essi tekevät kaikkensa täyttääkseen jokaisen ohjelmaan osallistuvan kotiunelmat.

Jännittävien käänteiden keskellä kodinhankkijoita tukee ohjelman juontaja Ellen Jokikunnas. Hän kuuntelee unelmakotiin liittyvät toiveet ja haasteet – ja jännittää yhdessä ostajien kanssaan lopputulosta muuttopäivään asti.

UUTUUS: Mitä lapsesi tekisi? 

Nelosen uudessa hykerryttävässä, kotimaisessa koko perheen gameshow’ssa, vanhemmat kisaavat siitä, kuka tuntee lapsensa parhaiten. Kun aikuinen poistuu paikalta, kurkistaako lapsesi vaahtokarkkipurkkiin, vaikka se on kiellettyä? Unohtaako hän aikuisen antaman tehtävän, kun joku yllyttääkin kepposiin? Kenen lapsi keksii salamana valkoisen valheen päästäkseen pälkähästä?

Mitä lapsesi tekisi? -sarjan kussakin jaksossa studiossa kisaa kolme perhettä, joiden pikku naskaleita on testattu erilaisin kehityspsykologisin testein. Vanhempien tehtävänä on veikata, miten heidän oma lapsensa käyttäytyy erilaisissa tilanteissa. 

UUTUUS: Vieraissa

Pitäisikö jäädä yhteen vai erota? Mitä jos olisikin hetken vapaa ja lähtisi aivan toisen ihmisen matkaan - voisiko se pelastaa oman parisuhteen? Livin uudessa Vieraissa-sarjassa pariskunnat ovat ajautuneet ongelmiin ja ovat valmiita tarttumaan itselleen kovaan haasteeseen pelastaakseen parisuhteensa. Pariskunnat jättävät hetkeksi puolisonsa, yhteisen kodin velvollisuudet ja muuttavat asumaan uuteen yhteiseen kotiin heille täysin vieraan ihmisen kanssa. Millaisia tunteita uusi varavaimo tai -mies herättää, varsinkin kun he ovat ammattilaisten heille huolella valitsemia uusia puolisoita?

Huvila & Huussi

Huvilan & Huussin 10. juhlakaudella superpari sisustusarkkitehti Mikko Vesanen ja maisemasuunnittelija Eva Wuite palaavat takaisin ohjelmaan! Heidän käsissään suomalaisten mökkien sisätilat ja pihat saavat jälleen täysin uuden ilmeen. Hyväntuulisessa sarjassa 12 vapaa-ajan kohdetta remontoidaan lattiasta kattoon, pihojakaan unohtamatta ja omistajien unelmat huomioiden. Asukkaille muutos on aina yllätys paljastukseen asti.

Uutuutena sarjassa on Kylässä-osio, missä Mikko ja Eva käyvät tutustumassa vanhoihin Huvila & Huussi kohteisiin. Samalla selviää, kuinka muutos on palvellut omistajia ja ennen kaikkea, millaisia muutoksia omistajat ovat tehneet jälkeenpäin.

Rillit huurussa 

Superälyköt, ikinörtit ja mestarifyysikot Leonard ja Sheldon ymmärtävät maailmakaikkeudesta kaiken, paitsi sen, miten vastakkainen sukupuoli toimii. Onneksi universumi toimittaa kämppiksinä asuvan kaksikon naapuriksi Pennyn, joka opettaa nörteille ja heidän ystävilleen kaiken (normaalista) elämästä, naisista ja rakkaudesta! Sympaatiinen ja palkittu kulttisarja alkaa sarjan alusta ja valtaa Jimin kevään ajan joka päivä.

UUTUUS: This Is Us

Yhdysvaltain katsotuin draamasarja saa Suomen esiesityksensä Nelosella! Perheiden tarinaa vuosikymmenien läpi seuraava This Is Us tarjoaa sekä koskettavaa perhedraamaa että hersyvää huumoria. Katsojien rakastamaa sarjaa on kehuttu erityisesti lämminhenkisyydestään ja samaistuttavista hahmoistaan. This Is Us yllättää katsojan odottamattomilla käänteillään ja käsittelee hyvin vaikeitakin aiheita. Pääosissa nähdään Mandy Moore ja Gilmoren tytöistä tuttu Milo Ventimiglia sekä Chrissy Metz, Justin Hartley, Sterling K. Brown ja Chris Sullivan. 

Suomen huutokauppakeisari

Uudet tuulet puhaltavat Suomen huutokauppakeisarissa, sillä Aki ja Heli perustavat huutokaupan Espanjan aurinkorannikolle. Huutokauppa turistirannalla ei ole pelkkää auringonpaistetta, sillä helteiden jälkeen saapuvat syysmyrskyt, jotka saavat huutokaupan tulvimaan. Purjehtivatko asiakkaat paikalle, kun lattialla on kymmenen senttiä vettä? Markkukin rantautuu Espanjaan auttamaan Palsanmäkiä, ja tällä kertaa myös hän on huutokaupattavana.

UUTUUS: Suomen huutokauppakeisari esittää: Markku hoitaa

Markku Saukko on tullut tunnetuksi Suomen Huutokauppakeisari -sarjan neuvokkaana ja taitavana apurina. Hirvaskankaan MacGyverin käsissä uuden elämän saavat niin rikkoutuneet esineet kuin laitteetkin. Design by Markku -tuotteet alkavat olla huutokaupassa jo käsite. Aki ja Heli ovat päättäneet, että myös muiden on aika päästä osallisiksi Markun taidoista. Markku rientääkin yhdessä ystävänsä Timon kanssa tarvikkeita pursuvalla pakettiautolla auttamaan ihmisiä ympäri Suomen ja remontoivat mm. lastenhuoneen, pitävät kauneussalonkia ja auttavat keppihevosten ompelussa. 

Bachelor Suomi

Keväällä Livillä rakkautta etsii menestyvä suomenruotsalainen yrittäjä ja arjen sankari, jolla on kauniit arvot ja kultainen käytös. Tämä sydämellinen sinkkumies on todellinen kultakimpale. Kolmekymppinen, komea ja urheilullinen uusi Bachelor haluaa sitoutua ja etsii ohjelmassa itselleen keskustelutaitoista, vahvaa naista. Tunteet roihuavat monen naisen rinnassa, ja luvassa onkin varsin räiskyvä ja romanttinen uusi Bachelor-kausi, joka ei jätä kylmäksi.

Napakymppi

On jälleen aika päästää Neiti ja Herra X etsimään rakkautta ja matkaseuraa Napakympin uusimman kauden merkeissä. Tuttuun tapaan taustatukea valinnoille antavat jo aiemmilta kausilta tutut rakkauden lähettiläämme - eli juontaja Janne Kataja, pianisti Lenni-Kalle Taipale sekä Riihimäeltä käsin analyysinsä jakava perheenäiti Niina Lahtinen.

Arman ja Suomen rikosmysteerit

Arman ja Suomen Rikosmysteerit on true crime -sarja, jossa rikostutkijat ja syyttäjät kertovat poikkeuksellisista rikoksista, jotka tavalla tai toisella ovat jääneet heille lähtemättömästi mieleen. Sarjan toisella kaudella pureudutaan jälleen kerran hyvin erilaisiin rikostapauksiin ja katsojilla on mahdollisuus päästä todistamaan aitiopaikalta Armanin johdattamana, kuinka todelliset mysteerit ratkeavat. 

Kadonneen jäljillä

Uudella Kadonneen jäljillä -kaudella matkaamme Livillä jälleen kahdeksan ainutlaatuisen tarinan parissa ympäri maailmaa. Etsinnät vievät meidät pohjoismaista Venäjän lastenkoteihin, Latvian maaseudulta Brittein saarille sekä mm. Bulgarian ja Ranskan upeista maisemista Italian kapeille kujille. Ennennäkemättömät käänteet tekevät etsinnöistä haasteellisia, mutta ikimuistoisia. Läheisiään etsivät suomalaiset saavat jälleen mukaansa empaattisen ja sinnikkäästi etsinnöissä avustavan juontaja Ellen Jokikunnaksen. 

Toisenlaiset teiniäidit -special

Livin Toisenlaiset teiniäidit -special sarjassa pääsemme tutustumaaan viiden, jo aikaisemmin sarjasta tutun teiniäidin arkeen. Mitä heille kuuluu nyt? Millaista on Kiran, Hennan, Cristan, Lauran ja Petran arki yhdessä uuden perheenjäsenen kanssa? Äitien itsensä tai heidän läheistensä kuvaamaan päiväkirjakameraan tallentuu intiimi ja kaunistelematon kuva teiniäitien arjesta. Pystyykö Kira olemaan se täydellinen tehoäiti, josta hän haaveili ennen vauvan syntymää? Entä miten vauva-arjen askareet sujuvat Hennalta, kun omassa elämässä rutiineja ei juuri ole aikaisemmin ollut ja poikaystävän menojalkaa vipattaa edelleen?

Haapasalon Suomi

Näyttelijä ja juontaja Ville Haapasalo ottaa katsojat mukaansa kotimaan kiertueelleen Haapasalon Suomi -matkailuohjelmassa. Jaksojen oppaina tavataan eri paikkakuntien asukkaita, jotka tutustuttavat Villen alueensa erikoisuuksiin. Lisäksi Ville kohtaa monia katsojille tuttuja kasvoja, jotka esittelevät kohteita omasta näkökulmastaan. Sarjassa vierailevat muun muassa Saimi Hoyer, Jasper Pääkkönen, Mira Luoti, Pelle Miljoona, Roope Tonteri, Sinuhe Wallinheimo ja Petra Olli. 

UUTUUS: Asema 19

Livin uusi Asema 19 on Greyn anatomian spin off -sarja, joka sijoittuu Seattlen paloasemalle numero 19, kolmen korttelin päähän Grey-Sloan Memorial Hospitalista. Sarjan pääosaa, Andrea "Andy" Herreran roolia, näyttelee Jaina Lee Ortiz. Paloasemaa on johtanut pitkään Andyn isä Pruitt Herrera (Miguel Sandoval), mutta ensimmäisessä jaksossa johtajan palli alkaa yllättäen heilua.

Yhdysvalloissa hyvän vastaanoton saanut Asema 19 tarjoaa rutkasti näyttäviä kohtauksia, draamaa ja romantiikkaa. Greyn anatomian faneja ilahduttavat myös tutut hahmot sairaalan puolelta. 

Hyvät ja huonot uutiset  

Huippusuosittu Hyvät ja huonot uutiset jatkuu keväällä 2019. Viime kaudella puheenjohtajana aloittanut, näyttelijä ja viihteen monitaituri Riku Nieminen tirehtöröi keskustelua myös tulevalla kaudella. Pöydän ääressä uutisia tarkastelevat tutut panelistit muusikko Mikko Kuustonen, näyttelijä Niina Lahtinen, kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen, kirjailija Juha Vuorinen, stand-up-koomikko ja käsikirjoittaja André Wickström sekä vierailevana panelistina Juuso “Mäkkäri” Mäkilähde.  

Poliisit 2019

Kestosuosikki Poliisit palaa 11. kaudella Neloselle uusin, tunnin mittaisin jaksoin. Kussakin jaksossa seurataan yön tapahtumia kolmessa eri kaupungissa. Partioiden kanssa matkataan läpi Suomen, sillä mukana on kaikkiaan 11 partiota – sekä koiria ja hevosia.

Tuleva kausi on henkilökohtaisempi kuin koskaan. Poliisit avaavat myös omia kokemuksiaan poliisina toimimisesta sekä vastaan tulleista keikoista. Kausi on myös aiempaa yhteiskunnallisempi. Sarjassa pureudutaan entistä syvemmälle poliisien maailmaan ja siihen, miten yhteiskunnan tila ja tehdyt päätökset näkyvät poliisin arjessa.

Emma Gaala

Kotimaisen musiikkialan tärkein vuosittainen tapahtuma ja Suomen kiinnostavin gaala – Emma Gaala – nähdään lauantaina 2.2.2019 suorana lähetyksenä Nelosella entistä hulppeammissa puitteissa Hartwall Arenalla. Luvassa on upea musiikkishow, jossa Suomen kärkimuusikot ja musiikkialan suurimmat tähdet kokoontuvat tarjoamaan huikeita esityksiä sekä palkitsemaan vuoden menestyneimmät taiteilijat ja alan ammattilaiset. Gaalassa tullaan näkemään jälleen ainutlaatuinen show Suomen kovimmilla artisteilla, ennennäkemättömillä erikoisesiintymisillä ja ainutkertaisilla artistiyhteistöillä. Gaalan juontaa Heikki Paasonen.

Emma Gaala Nelosella lauantaina 2.2.