Mainonta on arvokas osa HS:n paikallisten lehtien sisältöä

Riku Jokinen
HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa liikuttavat lukijoita paikallisten palveluiden pariin. HS:n paikallistoimituksen esimies RIku Jokinen kertoo, että lukijoiden nälkä paikallisjuttuja kohtaan tuntuu olevan rajaton.

Helsingin Sanomien paikalliset lehdet, HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa ovat ilmestyneet viime tammikuusta alkaen.

”Matkan varrella on opittu, että lukijoiden nälkä paikallisjuttuja kohtaan tuntuu olevan rajaton. Paikallisuutta ei journalismissa nyt varsinaisesti ole laiminlyöty aiemmin, mutta tarvetta entistä laajemmalle tarjonnalle ilmiselvästi on”, HS:n paikallistoimituksen esimies Riku Jokinen kertoo.

Lehdillä on tarkkaan määritelty sisältökonsepti. Aiheet keskittyvät liikenteeseen, paikallisiin ihmisiin ja rakennuksiin, paikallisnostalgiaan ja kaupunkitarinoihin.

”Oman laadulliset tutkimuksemme ja päivittäinen lukijapalaute osoittaa, että on osuttu oikeaan. Konseptiin liittyvää kielteistä palautetta tulee silmiinpistävän vähän”, Jokinen toteaa.

Eniten kiinnostavat liikenne- ja rakennusaiheiset jutut.

”Muutkin aiheet ovat luettuja, mutta näissä kahdessa kuhina on poikkeuksetta melkoista”, Jokinen toteaa. 

Paikallisen sisällön lisäksi kysyntää on paikalliselle mainonnalle. Lukijatutkimuksen mukaan* lukijoiden suhde mainontaan on paikallisjournalismin kontekstissa positiivisempi ja vastaanottavaisempi kuin muussa yhteydessä. 

”Lehdet ovat löytäneet yleisönsä, ja myös mainonta niissä toimii ja kiinnostaa: sen koetaan olevan arvokas osa sisältöä. HS:n paikallislehdet ovat kaupallisesti onnistunut lisäys HS:n tuoteperheen alueellisen mainonnan tarjontaan”, Sanoman uutismedian mainonnan ratkaisuista vastaava Head of Newsmedia Pietari Korhonen sanoo.  

”Pienemmät mainostajat ovat selkeästi löytäneet tuotteen. Myyntilukujen valossa on voitu todeta, että lehdet toimivat mainonnan kanavana hyvin. HS:n paikallislehdet ovat oiva väylä liikuttaa ihmisiä lähikauppaan ja paikallisten palvelujen pariin”, Korhonen jatkaa.

Luetuimmat HS-paikallisten jutut, TOP3:

  1. Keskellä Helsingin kallista ja haluttua omakotialuetta on rapistunut jo vuosikausia kaksi autiotaloa, jotka omistaa sama ihminen
  2. Omakotitalo rakennettiin keskelle jalkakäytävää Oulunkylässä
  3. Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

Kiinnostaako mainonta HS:n paikallisissa lehdissä? Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi Sanoman mediamyynnistä.

Kuva: HS:n paikallistoimituksen esimies Riku Jokinen

*HS-paikalliset lukijatutkimus, huhtikuu 2019. TNS Kantar Oy

Lue myös:

HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa ovat löytäneet lukijansa – mainonta lehdissä kiinnostaa >

Lue lisää Sanoman uutismedioista >