Lisää tehoa kampanjalle: liitä TV-kampanjaan video

TV ja video
Ruudun jaksostartit ovat olleet koko vuoden ajan kovassa kasvussa.

TV-sisältöjä kulutetaan enemmän kuin koskaan. Ohjelmien katsominen niiden lähetysaikaan on yhä ylivoimaisesti suosituin tapa, mutta yhä useampi suomalainen seuraa suosikkisarjojaan TV-yhtiöiden suoratoistopalveluista.

Finnpanelin Total-TV-mittaus on laajentanut TV-mittaritutkimusta koskemaan myös Ruudun, mtv-palvelun ja YLE Areenan katselua aiempaa yksityiskohtaisemmin. Saatavilla on jo ohjelmatasoisia Total-TV-lukuja.

Esimerkiksi viime kevään katsotuimman The Voice of Finland -jakson 25,1 TRP:istä 4,4 tuli Ruudusta. Selviytyjät Suomen katsotuin jakso keräsi yhteensä 22,0 TRP:tä, joista 4,6 tuli Ruudusta. Temptation Island Suomen katsotuin jakso keräsi 18,7 TRP:tä, joista jopa 8,7 tuli Ruudun kautta (Lähde: Finnpanel Oy, Total-TV, H1 2019, katsotuimmat ohjelmajaksot, 25−54-vuotiaat).

Ruudun katselussa on ohjelmatyypeittäin eroja. Gameshow- ja live-ohjelmissa Ruudun katselu on pienemmässä roolissa. Reality-ohjelmissa kasvava osa katselusta tulee Ruudun kautta.

Ruudun pitkien sisältöjen jaksojen käynnistykset* lisääntyivät tammi-kesäkuun aikana huikeat 18 % edellisvuotisesta. 80 % Ruudun katsojista on alle 54-vuotiaita.    

”Jaksostartit ovat olleet koko vuoden ajan kovassa kasvussa, ja TV:n transformaatio kiihtyy. Myös mainostajien kannattaa olla siellä, missä katsojat jo ovat. Haluamme tehdä TV:n ja videon yhteisostamisen mahdollisimman helpoksi, joten kehitämme siihen ensi vuodelle uusia, entistä toimivampia tapoja”, Sanoman Head of Video & Development Teemu Suominen kertoo.

Videoissa hyödynnetään vielä usein samoja materiaaleja kuin TV-kampanjassa. Pituudella on kuitenkin väliä. IPG Media Labin ja Yumen tutkimuksen mukaan 15 sekuntia on mainosvideossa minimipituus mielikuvan luomiseen.  Lyhyemmät videot sopivat paremmin tunnetuille brändeille, milleniaaleille suunnattuun mainontaan tai mobiililaitteista katsottavaksi. Pidempää, vähintään 30 sekunnin spottipituutta kannattaa käyttää silloin, kun kyse on uudesta brändistä, viesti on monimutkainen tai videota katsotaan TV:n tai tietokoneen ruudulta.

*AVOD-katselu, eli ohjelmat, joissa mainokset ovat mukana. 

Sanoma TV Total-TV – viikkotavoittavuudet, H1 2019

Total TV viikkotavoittavuus

Lähde: Finnpanel Oy, Total-TV-mittaus, AdEdge VOD, vkot 1-26 2019

SANOMA TV = Nelonen, Liv, Jim, Hero, FOX, NG

SANOMA Total-TV = Nelonen, Liv, Jim, Hero, FOX, NG ja Ruutu AVOD