GroupM:n vinkit etätyöpäiviin

GroupM etätyöohjeet
Kun GroupM:n Helsingin toimisto teki viime torstaina päätöksen etätyöskentelystä, he keräsivät henkilöstölleen muutamia vinkkejä, joiden avulla voi selviytyä paremmin uudesta tilanteesta. Tässä vinkit käyttöönne, olkaa hyvä!
 1. Käy aamukävelyllä. Normaalisti matkustamme töihin, joten keho on tottunut liikkeeseen.
   
 2. Muista tauot. Et työskentele toimistollakaan kahdeksaa tuntia putkeen, joten muista pitää kahvi- ja lounastaukoja myös etäpäivän aikana.
   
 3. Jos olet tottunut työskentelemään eri paikoissa tai asennoissa, tee niin myös kotona jos mahdollista. Pidä jotkut paikat kuitenkin täysin työvapaana alueena.
   
 4. Käytä työmatkoissa säästämäsi aika puolisoosi, perheeseesi tai harrastuksiin. Älä pidä säästämääsi aikaa mahdollisuutena tehdä enemmän töitä. Ekstrahali nauravalta kolmivuotiaalta tai kikattavalta keski-ikäiseltä merkkaa paljon enemmän.
   
 5. Vaihda vaatteet kun aloitat ja lopetat työpäivän. Yöpuku on houkutteleva, mutta vaatteidenvaihto oikeasti auttaa vaihtamaan roolia ja tuo päivään rytmiä.
   
 6. Paljasta kasvosi videopuhelussa. Se lievittää yksinäisyyden tunnetta. Yritä tehdä näin ainakin kolmesti päivässä. Hymy tarttuu ja tuttujen kasvojen näkeminen auttaa jaksamaan paremmin. Yhdistä tämä kohtien 2 ja 7 kanssa.
   
 7. Pakota sosiaalista kanssakäymistä etätyöpäivääsi. Kaikkien keskustelujen ei tarvitse olla vakavia tai työhön liittyviä. Ota kollegan kanssa kahvitauko vaikka Skypen välityksellä ja vaihtakaa viimeisimmät kuulumiset esimerkiksi juuri siitä tv-sarjasta.

"Olemme saaneet jo paljon positiivista palautetta tästä listauksesta ja neuvojen noudattamisesta. Näitä saa käyttää ja jakaa vapaasti ja  myös lisätä listaan muita hyviksi havaittuja neuvoja. Tsemppiä kaikille!", CEO Christoffer Hultin GroupM:ltä sanoo. 

Kuva: Laurent Peignault /Unsplash

Vinkkejä ja sisältöä markkinoijalle kriisin aikana