Tehokas TV toimii nyt jopa normiaikaa vaikuttavammin

Minna Andersson
Tulevaisuus on epävarma, mutta täysin varmaa on, että osa yrityksistä selviää koronaepidemian vaikutuksista paremmin kuin toiset, Minna Andersson kirjoittaa.

Ne yritykset, jotka uskovat mainonnan voimaan ja näkevät sen investointina, oli kyse sitten brändiarvon kasvattamisesta tai taktisemmasta kampanjasta, menestyvät kriisin aikana ja sen jälkeen. TV-mainonta toimii moneen tarpeeseen. TV:n vahvuudet, korkea peitto ja nopea toisto yhdistettynä vaikuttavuuden tuomaan muistijälkeen, toimivat poikkeusaikana jopa normiaikaa tehokkaammin.  

Lähes kaikki markkinoijat ovat joutuneet miettimään markkinointinsa uusiksi, kun suunnitellut viestit eivät ole tähän aikaan sopivia tai kampanjan tuotanto on pitänyt perua poikkeustilan aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Turvallisuus huomioiden on kuitenkin mahdollista editoida olemassa olevista materiaaleista aikaan sopivia tai tuottaa uutta materiaalia luovalla tavalla, kuten esimerkiksi Lidl teki kesäbiisinsä kanssa.

Ihmiset viettivät nyt paljon aikaa kotona ja kaipaavat viihdettä vastapainoksi huolelle. Viestit asiakkaista välittämisestä otetaan vastaan, ja niiden positiivinen vaikutus brändiin on pitkäkestoinen. Brändin arvoista kumpuava kilpailuetu nousee näinä aikoina yhä merkityksellisemmäksi.

Oli kyse sitten pidemmän aikavälin tavoitteesta tai tarpeista saada aikaan nopeaa kauppaa, TV-mainonta on oikea ratkaisu. Rajoitusten osittainen purkaminen alkaa nyt näkyä kulutuksen kasvuna, ja kauppojen varastot ovat täynnä. Kun varastot halutaan tyhjentää nopeasti, niin tehokas TV-mainonta saa kuluttajat liikkeelle. Nopeat syövät nyt hitaat.  

Screenforcen viime vuonna teettämän tutkimuksen mukaan Total TV -mainonta tuo parhaan tuoton sijoitetulle mainoseurolle.

Me Sanomalla teemme kaikkemme auttaaksemme asiakkaitamme menestymään. Se on tärkein tehtävämme.

Minna Andersson vastaa Head of TV, Radio & Events -roolissa TV:n, radion ja tapahtumien mainosratkaisuista ja kaupallistamisesta Sanomalla.