Kesäkuun kuukauden kamppis on herra Tokmannin paluu

Herra Tokmannin paluu artikkelikuva
Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Tokmannin kesäfilmissä herra Tokmanni palaa koronakaranteenista uuteen arkeen.

Tokmannilla on ollut jo vuosien ajan maailman paras ostaja -konsepti, jonka ympärille tv-mainonta on rakentunut.

”Tuemme tv-mainonnalla myymälöiden kesäsesonkia. Tämä ajankohta on ollut koko maailmalle todella haastava. Halusimme viestittää mainosfilmillä sitä, että tämä ikävä tilanne on koskettanut meitä kaikkia, mutta nyt tsempataan yhdessä eteenpäin ja laitetaan pyörät jälleen pyörimään”, Tokmannin markkinointipäällikkö Minna Varsta kertoo.

Minna Varsta on saanut jo useamman kysymyksen siitä, oliko herra Tokmanni todella oikeasti sen näköinen kuin mainosfilmissä. Kyllä oli, sillä hänkin joutui elämään karanteenissa etäelämää.

Kampanjan ensisijaisena tavoitteena oli tukea kesäkauppaa ja esitellä Tokmannin laajaa valikoimaa ja halpoja hintoja.

”Tahdomme olla kuluttajille helposti lähestyttävä. Teimme tämän myös siksi, että haluamme olla lähellä suomalaisia ja kertoa, että tämä tilanne on koskettanut meitä kaikkia. Alamme vähitellen palata takaisin arkeen, joskin uudenlaisissa olosuhteissa. Haluamme luoda mainosfilmin avulla positiivista fiilistä kesään.”

Herra Tokmannin paluu on ollut esillä kesäkuun alusta asti tv-mainonnassa ja Tokmannin omissa kanavissa.

”Tv-mainonta markkinoinnin toimenpiteistä se, joka kantaa pisimpään. Tv-mainonta tukee bränditunnettavuutta ja tuo pidempikestoista tulosta”, Minna Varsta toteaa.

Palaute kampanjasta on ollut kiittävää. Tarinallinen filmi poikkeaa normaaleista herra Tokmanni -toteutuksista, joissa herra Tokmanni käy tapaamassa tavarantoimittajia ympäri maailmaa, mutta on kuitenkin täysin linjassa Tokmannin mainonnan konseptin kanssa ja tunnistettava Tokmannille.

”Teimme erilaista kuin normaalisti ja olimme ajan hengessä kiinni. Tuntuu hyvältä, että herra Tokmannin paluu on saanut positiivisen vastaanoton”, Minna Varsta sanoo.

Kuukauden kamppis