Elokuun kuukauden kamppis on Ifin Keltanokat

If Keltanokat artikkelikuva
Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Ifin Keltanokat muistuttaa tärkeästä asiasta, lasten liikenneturvallisuudesta.

Ifin Keltanokat-kampanja viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhlaa.

”Lasten liikenneturvallisuus ja sen edistäminen on meille erittäin tärkeä aihe. Kyseessä ei ole vain markkinointikampanja, vaan Keltanokat on osa yhteiskuntavastuutamme”, brand manager Isabel Bergström If Vahinkovakuutusyhtiöstä kertoo.

If on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Sanoman kanssa. Kampanja toteutettiin monimediallisesti edellisen vuoden tapaan.

Tämän vuoden uutuudet olivat sääyhteistyö ja vaikuttajamarkkinointi. Kampanjassa olivat mukana radiopersoonat Tinni Wikström, Tuukka Ritokoski ja Ilkka Ihamäki. Lisäksi tänä vuonna kuultiin radiossa soinut Keltanokka-biisi.

”Kokeilemme mielellämme uusia asioita. Pienet uudistukset vaikuttavat kokonaisuuteen. Tinni, Tuukka ja Ilkka toivat henkilökohtaisuutta ja lämpöä kampanjaan. He kertoivat muun muassa muistojaan siitä, kun olivat itse ekaluokkalaisia”, Bergström sanoo.

Kampanjalla haluttiin tavoittaa autoilijoita laajasti, ja myös koululaisten vanhemmat olivat tärkeä kohderyhmä.

”Sanoman vahvuus on monimediallinen toteutus, mikä selkeä etu meidän kannaltamme. Jokainen media tukee toisiaan, ja tarinaa pystyy jatkamaan monessa eri kanavassa. Tätä kampanjaa on ollut kiva tehdä. Kun ollaan ammattilaisten kanssa tekemisissä, saadaan hyvä lopputulos”, Bergström kiittää.

Kampanjan suunnittelu aloitettiin keväällä pahimpana korona-aikana.

”Tänä syksynä koulujen aloitus oli erilainen kuin aikaisempina vuosina. Koska koululaiset olivat niin kauan keväällä kotona, oppilaat ja vanhemmat todella odottivat koulun alkua. Halusimme siksi tuoda kampanjaan enemmän tietynlaista lämpöä.”

Keltanokat-kampanja on aina ollut tärkeä Ifin omalle henkilökunnalle. Tänä vuonna sisäiseen viestintään panostettiin erityisesti.

”Tinni, Tuukka ja Ilkka tekivät videotervehdyksen kaikille ifläisille. Siitä tuli todella paljon positiivista palautetta.”  

Lasten liikenneturvallisuuden edistäminen on Ifille pitkäjänteistä työtä. Viimeisen kymmenen vuoden ajan If on tehnyt joka vuosi tutkimuksen lasten liikenneturvallisuudesta ja suomalaisten asenteista liikenteessä.

”Tämän vuoden tuloksissa oli erityisen positiivista se, että yli puolet vastaajista kertoo olevansa erityisen varovaisen koulujen lähettyvillä”, Bergström kertoo.

Onnea If, If Creative Agency ja mediatoimisto Dentsu Aegis!

Kuukauden kamppis