Syyskauden HS Teemat syventyvät Eliel Saariseen, metsään ja kuninkaallisiin

Sen äänessä kuuluvat osaavimmat asiantuntijat ja Hesarin parhaat toimittajat. Lehti on palkittu useasti kansainvälisellä tasolla.
Tulevat HS Teemat
4/2023 17.8. Eliel Saarinen
Arkkitehti Eliel Saarisen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Saarinen suunnitteli muun muassa Kansallismuseon, Helsingin rautatieaseman, Hvitträskin erämaa-ateljeen ja oli rakentamassa kuuluisaa Pariisin maailmannäyttelyn paviljonkia, joka oli aikansa suuri menestys ja teki Suomea tunnetuksi 1900-luvun alussa.
Saarinen oli eräs kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista arkkitehdeistä, mutta kuka hän oli ja millaisen elämän hän eli? Millainen olisi Helsinki tai millaisia olisivat monet muut kaupungit, jos Saarisen kunnianhimoiset suunnitelmat olisivat toteutuneet? Elokuussa ilmestyvä HS Teema kertoo Eliel Saarisen lisäksi myös hänen pojastaan Eero Saarisesta, joka loi merkittävän uran arkkitehtina Yhdysvalloissa.
Eero Saarinen suunnitteli lukuisia tunnettuja rakennuksia, kuten Washingtonin lentokentän pääterminaalin sekä JFK:n lentokentän terminaalin New Yorkissa. Hän työskenteli suurille amerikkalaisyhtiöille – ja laati suunnitelman myös ”war roomista” eli sodanjohdossa käytettävästä tilasta Valkoiseen taloon.
HS Teema uppoutuu Saaristen kautta arkkitehtuuriin ja suomalaisen designin äärelle. Millainen on Saaristen perintö?
5/23 19.10. Metsä
Lehti kertoo suomalaisten suhteesta metsiin. Millainen historiallinen, taloudellinen, kulttuurinen, ja hyvinvoinnillinen suhde meillä on metsiin? Metsistä on viime vuosina puhuttu usein hakkuiden ja hiilinielujen yhteydessä, ja Metsä-Teema laventaa näkökulmaa metsiin. Lehti käsittelee toki myös luontoaiheita ja esimerkiksi ilmastonmuutosta, mutta myös metsätaloutta ja suomalaisille merkittäviä elinkeinoja. Lehti käsittelee myös metsien kulttuurista merkitystä ja suomalaisten erityistä suhdetta metsiin.
6/23 14.12. Kuninkaalliset + vuoden parhaat kirjat
Millainen on monarkian tulevaisuus Euroopassa ja koko maailmassa kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen? Monarkia on suuressa suosiossa Suomen lähimaissa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tänä keväänä valtaan kruunataan Britanniassa kuningas Charles III. Mutta mikä on monarkian tulevaisuus laajemmin? Millaisia tarinoita kuningassukujen historiasta löytyy Euroopasta ja muualta maailmasta? Erittäin suositun Presidentti-Teeman jälkeen HS Teema pureutuu suomalaisille tuttuihin kuninkaallisiin ja monarkian merkitykseen maailmanhistoriassa.