Black Friday – miten erotut vuoden mainoshälyisimpänä päivänä?

Black Friday

Miten erotut vuoden mainoshälyisimpänä päivänä?

Vuoden suurin myyntipäivä Black Friday on epäilemättä myös vuoden mainoshälyisin päivä, jopa viikko. Oli tulokulmasi sitten vahvasti taktinen tai vastaliikettä julistava, on selvää, että erottautua täytyy. Tälle sivulle olemme keränneet ideoita näyttävistä, oivaltavista, haltuunottavista ja erikoisemmista mainosratkaisuista niin digissä, printissä, radiossa kuin televisiossakin.

Tutustu ja ole yhteydessä hyvissä ajoin niin ehdit mukaan Suomen suurimpaan myyntipäivään! Vuonna 2022 Black Friday on 25. marraskuuta.

Black Friday -mainonnan tunnuspiirteet

Vahva taktisuus

Black Friday -markkinoinnissa on kyse myyntikampanjasta, jolloin oleellista on kyky kommunikoida tuote ja hinta mahdollisimman selkeästi.

Katso ehdotukset taktisiin ratkaisuihin

Erottautuminen

Vahva taktisuus ja markkinoinnin ajoittuminen useammalle päivälle korostaa tarvetta erottautua massasta niin viestillä, luovalla toteutuksella kuin mainosratkaisullakin.

Katso keinot erottautumiseen

Vastaliike

Niille brändeille, joille taktinen myyntikampanja ei syystä tai toisesta istu, tarjoaa Black Friday mahdollisuuden tehdä arvopohjaista markkinointia, joka kiinnittää huomion.

Katso tärpit vastaliikkeeseen

Taktiset ratkaisut

Ehdotukset taktisiin ratkaisuihin

Turha sitä on kierrellä: Black Friday on vahvasti taktisten markkinointitoimenpiteiden päivä. Heittäydy siis rohkeasti päivän henkeen ja viesti ylpeästi tarjouksessa olevista tuotteestasi ja niiden hinnoista. Varmista erottautuminen suoraviivaisella viestillä ja korkealla toistolla, parhaan tuloksen saavuttamiseksi monimediaisesti.
 

Black friday dynaaminen mainonta.jpg

Digimarkkinointi
dynaamisilla ratkaisuilla

Dynaaminen mainonta auttaa mainonnan personoinnissa ja sitä kautta mainonnan vaikuttavuuden parantamisessa. Digin inventaari täyttyy Black Fridayn aikana vauhdilla (erityisesti video), joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Voit myös aloittaa digikampanjan jo aikaisemmin ja kerätä reta-poolia.

Lue lisää dynaamisesta mainonnasta
Black-friday-ilmoitusliite.png

Kiinteä liite
sanomalehdessä

Uutismedian haltuunotto 4- tai 8-sivuisella kiinteällä liitteellä pysäyttää lukijat* tarjousmainonnan pariin heti aamutuimaan ja mahdollistaa laajan valikoiman esittelyn. Liite näkyy myös digissä kokosivun paikalla karusellissa.

*Ostettavissa: Helsingin Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa ja alueellisesti HS paikallislehdet sekä Ilta-Sanomat
Lue lisää uutismedian ilmoitusliitteistä
Black-friday-audion-etusivu.png

Audion
etusivu

Kun haluat maksimoida yhden päivän tavoitettavat korvaparit, onnistuu se tehokkaasti audion etusivun avulla. Audion etusivu tarkoittaa mainosspottia jokaisella katkolla, kaikilla Sanoman radiokanavilla aina katkon ensimmäisenä mainoksena. Kannattaa huomioida, että etusivuja on myynnissä vain yksi per päivä.

Lue lisää audion etusivusta

Pidempiaikainen vaikuttaminen

Vinkit pidempiaikaiseen vaikuttamiseen
– Black Week

Yksi päivä on hujauksessa ohi ja siksi Black Fridayn ympärille onkin rakentunut kokonainen Black Week, joka kasvattaa kysyntää h-hetkeä varten. Esimerkiksi Google Trendsistä käy ilmi, että kiinnostus Black Fridayta kohtaan alkaa voimistua reilu viikko ennen varsinaista päivää. Luo siis kampanjallesi jatkuvuutta niin luovalla ratkaisulla kuin kanavavalinnoillakin.
 

Black-friday-aikakausmedia.png

Aikakausmedian
ratkaisut

Aikakauslehdet toimivat täydellisenä inspiraation luojana. Pohjusta Black Fridayta sisällöllisin keinoin ennen varsinaista myyntikampanjaa – anna ideoita, luo tarvetta ja pysy ihmisten mielissä.

Lue lisää aikakausmedian ratkaisuista
Black-friday-TV.png

TV:n erikoisjatkuu ja
radion katkodominanssi

TV:n erikoisjatkuu kaappaa huomioarvon yllättävyydellään priimapaikalla. Promootio näytetään mainoskatkon ensimmäisellä ja viimeisellä mainospaikalla Jatkuu-tunnisteen yhteydessä. Radion katkodominanssi taas ottaa koko Black Weekin haltuun valitulla kanavalla. Viestistä on mahdollista tuottaa viikon ajalle useampi eri versio ja ne ajetaan katkon ensimmäisenä ja viimeisenä.

Kysy lisää myynnin yhteyshenkilöltäsi

 

Black-friday-natiivimainonta.png

Natiivi-
mainonta

Natiivimainonta on erinomainen tapa kasvattaa tietoisuutta tuotteesta tai palvelusta hyvissä ajoin ennen varsinaista ostospäivää. Se myös tarjoaa mahdollisuuden kertoa tuotteen tai palvelun ominaisuuksista perusteellisemmin ja ohjaa lukijaa ostopolulla eteenpäin.

Lue lisää natiivimainonnan ratkaisuista

Erottautuminen

Keinot erottautumiseen

Mainosten määrän lisäksi niiden viesti on usein hyvin samankaltainen. Tämä korostaa erottautumisen kriittisyyttä. Onneksi vaihtoehtoja on useita oivaltavista tai haltuunottavista toteutuksista erikoisempiin ratkaisuihin.
 

Black-friday-display.png

Digin näyttävät,
isot pinnat

Tyylikästä ja näyttävää tarjousmainontaa ei voi olla huomaamatta. Kun tähän yhdistää oivaltavan luovan ratkaisun esimerkiksi kontekstia tai rich mediaa hyödyntäen on hyvä huomioarvo taattu. Poikkeuksellisia mainosmuotoja on saatavilla myös printtiin.

Lue lisää digin isoista pinnoista
Black-friday-ohy.png

Ohjelmayhteistyö
radiossa tai TV:ssä

Ohjelmayhteistyö tarjoaa mainostajalle pääsyn radion ja tv:n rakastettuihin sisältöihin. Tarjoamme kutkuttavia mahdollisuuksia Black Friday -henkiseen ohjelmayhteistyöhön niin radiossa kuin telkkarissakin – ota yhteyttä ja kysy lisää!

Katso Kotipizzan case ohjelmayhteistyöstä

Vastaliike

Tärpit vastaliikeeseen

Ensin sitä tekivät edelläkävijät, mutta nyt siitä on tullut laajemmin vastuullisuutta korostavien yritysten vastarintaliike Black Friday -kulutusjuhlalle. Paradoksaalista kyllä, vastaliikkeellä on usein myös kaupallista hyötyä. Vähimmilläänkin se rakentaa brändiä ja viestii isolle yleisölle merkityksestä ja arvoista, joiden takana brändi ja yritys seisoo.
 

   

Black-friday-HS-etusivu.png

Uutismedian ratkaisut

Helsingin Sanomien etusivua parempaa paikkaa ei ole tärkeän asian julistamiseen, mutta myös printin kokosivun ja aukeaman paikat Aamulehdessä ja Satakunnan Kansassa tarjoavat viestillesi pinnan, joka varmasti huomataan.

Lue lisää uutismediasta

   

Kirjoituksia markkinoinnista

Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti
Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla
Radio artikkelikuva Classic Easy

Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona.
Audio & radio
Sanoma laajentaa radiotarjontaansa