Lidl_hero_3840x1280.jpg

Yhteistyöllä ilmiöksi


Poikkeustila laittoi lähes jokaisen markkinoijan suunnitelmat uusiksi. Niin kävi myös Lidlille. Kun tämän vuoden kesäbiisin musavideon kuvaukset peruuntuivat, piti keksiä nopeasti jotain uutta. Sanoman avulla videon teosta luotiin pika-aikataululla ilmiö, johon tuhannet suomalaiset osallistuivat.

Lidl-Kesalaif-Laura-Siltanen.png

"Kimmoke yhteistyöhön Sanoman kanssa syntyi joustavuudesta ja aktiivisuudesta meidän suuntaamme. Ratkaisuja löytyi heti nopealla aikataululla. Kun olemme itsekin kohtuullisen dynaaminen toimija, arvostamme sitä, että kumppani pystyy nopeisiin liikkeisiin. Markkinoinnissa pitää kuunnella tilannetta herkällä korvalla, eivätkä aikaisemmat suunnitelmat välttämättä edes sovellu tähän hetkeen."

– Laura Siltanen, markkinointipäällikkö, Lidl Suomi

Lue koko haastattelu

Tanssihaaste radiossa luo ilmiön perustan

Reagoimalla aikaan oikealla tavalla voi tehdä ison kampanjan vaikka suunnitelmat muuttuisivatkin. Kesäbiisiä ei voitu toteuttaa suunnitellusti, joten Lidl päätyi ratkaisuun, jossa video toteutettaisiin kuluttajien avulla. Sanoman ensimmäinen tehtävä oli tulevan kesävideon ilmiöittäminen ja kuluttajien osallistaminen tanssihaasteeseen.

Radio valittiin ilmiön luomisen perustaksi sen laajan tavoittavuuden, nopean reagointikyvyn ja juontajien kiinnostavuuden johdosta. Ilmiötä lähtivät rakentamaan Radio Suomipop, Hitmix ja Loop sekä niiden kahdeksan juontajaa. Kuluttajia osallistutettiin musavideon tekemiseen kanavilla kuuluvien promootioiden, ohjelmayhteistyötunnisteiden sekä juontajien spiikkien avulla. Kanavien juontajat heittäytyivät itsekin haasteeseen jakamalla somessa omia tanssivideoitaan.

Radiokuuluvuus lukuina

Lidl-kesalaif-kampanjan-tulokset.png

"Sanomalle kiitos siitä, että päädyimme näin ketterään ratkaisuun. Sanomalta tarjotaan mahdollisuuksia sekä reagoidaan nopeasti muuttuneisiin tilanteisiin. Olemme mielellämme eturintamassa kokeilemassa uusia juttuja. On kiva, että kumppani ajattelee samalla tavalla.”

– Laura Siltanen, markkinointipäällikkö, Lidl Suomi

Kesälaif näkyy ja kuuluu isosti


Kuluttajien huomio taattiin monikanavaisella katkohaltuunotolla

Lidl on ottanut kolmeminuuttisella Kesälaif-musavideollaan haltuun kokonaisia mainoskatkoja Nelosella, Jimillä ja Livillä sekä Ruudussa. Katkohaltuunotto on erittäin vaikuttava keino saada kuluttajien jakamaton huomio. Katso yllä Lidlin Kesälaif-video.

Lidl_Kesalaif_HS_etusivu.png


Julkinen kiitos kuluttajille Hesarin etusivulla

Osana kampanjakokonaisuutta Lidl halusi kiittää kaikkia musavideon tekoon osallistuneita Hesarin etusivun ilmoituksella.

Yhteistyöllä tuloksia

Nopealla reagoinnilla sekä tiiviillä yhteistyöllä Lidlin, mainostoimisto Folkin ja mediatoimisto IPG:n kanssa saatiin aikaan jotakin poikkeuksellista. Ota yhteyttä ja etsitään sinunkin brändillesi parhaat ratkaisut. Olemme täällä sinua varten.

Ota yhteyttä