Natiivikampanjalla uutta voimaa Genelecin The Voice of Finland -yhteistyöhön

Case Genelec
Genelec on ollut mukana The Voice of Finlandissa neljä kautta. Yhteistyö on joka vuosi tuonut selkeästi lisää liikennettä myymälöihin ja digitaalisiin kanaviin sekä näkynyt myös myynnissä.

”Genelec on kotimainen äänialan perheyritys . Kun The Voice of Finland alkoi Suomessa mietimme, että tuohan voisi olla meidän sloganimme. Samoin ääni ratkaisee -osio istuu täydellisesti arvoihimme”, Genelecin business manager Sami Mäkinen toteaa.

Genelec on ollut alusta asti tarkka siitä, että yhteistyö ei jää pelkkään tv-näkyvyyteen, vaan kumppanuutta on pyritty hyödyntämään jälleenmyyjäverkoston ja käyttäjien kanssa. 

”Suomessa on televisiomarkkinoilla edelleen valtava voima. Tavoitteenamme tälle yhteistyölle on ollut lisätä brändin tunnettuutta ja tavallisten kotikäyttäjien kiinnostusta yritystä ja sen tuotteita kohtaan”, Mäkinen toteaa.  

Genelec on ollut mukana The Voice of Finlandissa neljä kautta. Yhteistyö on joka vuosi tuonut selkeästi lisää liikennettä myymälöihin ja digitaalisiin kanaviin sekä näkynyt myös myynnissä.

Ilmiöohjelmissa on tarjolla laaja paletti mahdollisuuksia aina tuotesijoittelusta tv-spottiin ja persoonien hyödyntämiseen.

”Yhteistyö on toiminut aivan erinomaisesti. Tuntuu aidosti siltä, että joka vuosi on saatu kehitettyä jotain uutta. Viimeisimmälle kaudelle tuli mukaan natiivimarkkinointi”, Mäkinen kertoo.

Natiivimainonnan lisäys yhteistyöhön osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi.

”Saimme Sanomalta aika valmiin sapluunan, jonka pohjalta lähdimme miettimään, mitä kaikkea siihen voisi sisällyttää. Nyt jälkeenpäin voi sanoa, että natiivimainonta oli yksi onnistuneimmista lisäyksistä yhteistyöhön”, Mäkinen sanoo. 

”Genelec toivoi aluksi tuotelähtöisempää lähestymistapaa. Ihmisläheiset tarinat toimivat kuitenkin meidän medioissamme parhaiten. Genelec luotti ammattitaitoomme, ja saimme heiltä hyvät asiantuntijat haastatteluihin. Saimme tehtyä laadukasta sisältöä, joka kiinnosti ja tarjosi tietoa. Sitä kautta tästä tuli todella menestynyt case”, luova tuottaja Suvi Laine kertoo.

”TV:n tuomalla massanäkyvyydellä saadaan kiinni isoja joukkoja. TV-näkyvyyden kylkeen tuodulla natiivikampanjalla saimme kasvatettua ja syvennettyä tunnettuutta. Jokaista neljää artikkelia luettiin reippaasti yli tavoitteen”, Genelecin asiakkuudesta Sanomalla vastaava client manager Juuso Rönkkö toteaa. 

Kun ohjelmayhteistyötä jatketaan brändille sopivassa muodossa, saadaan tulokset kasvamaan varioinnin myötä.  

”Yhteistyö on antanut myös ideoita omiin markkinointitoimiimme. Ohjelman kautta olemme saaneet lisää sisältöä sosiaalisen median kanaviimme.  Joka vuosi on saatu uutta kulmaa, ja ensi kaudella keksitään taas jotain muuta. Uudelle kaudelle tuli niin toimiva ehdotus, että meidän kannattaa jatkaa tätä hyväksi havaittua reittiä”, Mäkinen summaa.    

 Tutustu caseen tarkemmin täällä 

Katso videolta Sami Mäkisen, Genelecin asiakkuudesta Sanomalla vastaavan client managerin Juuso Rönkön ja luovan tuottajan Suvi Laineen kommentit Genelecin The Voice of Finland  -yhteistyöstä: