Videolla vaikuttavuutta asiakaspolun kaikkiin vaiheisiin

Joonas Imeläinen artikkelikuva

Videon kaupallistamisesta ja tuotekehityksestä Sanomalla vastaava Joonas Imeläinen listaa kolme hyvää syytä, miksi Sanoma kannattaa valita videomainonnan kumppaniksi.

Video tarjoaa markkinoijalle todella paljon mahdollisuuksia. Videon avulla pystyt olemaan läsnä ja vaikuttamaan lähes kaikissa asiakaspolun vaiheissa, oli kyse sitten strategisesta brändin rakentamisesta tai hyvin taktisesta dynaamisesta tuotemainonnasta.

Markkinoijan kannattaa miettiä, missä vaiheissa asiakaspolkua tarvitaan järeimpiä aseita milläkin hetkellä. Video on työkaluna erittäin tehokas, mutta myös tuotantoarvoltaan suurin ja tuotantovaatimuksiltaan haastavin. Video toimii vahvana tulosten ajurina oikein roolitettuna ja toteutettuna sekä tilanteeseen nähden tarpeeksi laadukkaasti tuotettuna. Kun kumppaniksi tuotantoon, strategiaan ja jakeluun valitsee alan parhaimpiin kuuluvan toimijan, ovat onnistumisen mahdollisuudet huomattavasti suuremmat.

Kumppanuus Sanoman kanssa tarjoaa selkeitä kilpailuetuja:

  1. Sisällön laatu ja turvallisuus

Yksikään kansainvälinen alusta ei ole pystynyt järjestämään moderointiaan sille tasolle, että käyttäjien tai yritysten vapaasti alustoille tuottaman sisällön osalta pystyttäisiin olemaan täysin rauhallisin mielin. Sisällön laatu ja turvallisuus sekä brändien että katsojien näkökulmasta vaihtelee todella paljon.

Kotimainen mediaympäristö on turvallinen valinta. Mainonta ei päädy vihapuheen tai valeuutisten yhteyteen ja sen voi myös suodattaa pois epäsopivasta ympäristöstä, kuten katastrofiuutisten yhteydestä.

  1. Keskittyminen sisältöön

Erityisesti nopeatempoisten skrollaamisen tai täppäilyjen ympärillä pyörivissä palveluissa, kuten Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja TikTokissa, sisältöä kulutetaan niin nopeasti ja niin kovalla sarjatulella, että suurin osa sisällöstä ehtii olemaan ruudulla vain muutamia sekunteja, mainonta ei sitäkään.

Sanoma pystyy tarjoamaan mainostajille huomattavasti keskittyneemmän katselukokemuksen. Jos mainostajan tavoitteena on muutakin kuin brändin nimen pysyminen top-of-mindissa, tarvitaan silmäpareille enemmän sekunteja.

  1. Ruudun koko

Käytännössä kaikilla kansainvälisillä mainosrahoitteisilla videopalveluilla mobiilikäyttö korostuu todella paljon ja vielä erityisesti on-the-go -käyttö. Niitä siis katsellaan lähes kokonaan pieniltä mobiililaitteiden ruuduilta ja vielä isoksi osaksi ilman ääntä..

Sanoma pystyy tarjoamaan erityisesti Ruutu-palvelun kautta päinvastaiseen suuntaan kehittyvää trendiä. Ruutua katsotaan yhä useammin äly-tv-laitteilla ja tv:n tapaan useamman samanaikaisen katsojan voimin.

Tutustu Sanoman videomainonnan ratkaisuihin

Joonas Imeläinen aloitti Sanomalla head of video & development -roolissa 1. syyskuuta. Joonas tuli Sanomalle Tulos Helsingistä, jossa hän toimi suunnittelujohtajana. Aiemmin hän työskenteli strategina Carat Finlandin palveluksessa.

Liittyvät artikkelit
Kari Laakso artikkelikuva

TV on nyt monipuolisen vahva

Lupaamme tavoittaa isoja yleisöjä ja tarjota elämyksiä parhaan kotimaisen viihteen parissa, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso kirjoittaa. 
TV & video
Omakynä
Näkemyksiä markkinoinnista
TV on nyt monipuolisen vahva
Get the New Tomorrow Markkinoinnin_Vallankumous livekuvitus.jpg

Arvot, hyvä yhteistyö ja välittäminen markkinoinnin keskiössä

Fazer Leipomoiden Noora Pöyhönen, Tallink Siljan Sari Sotkas ja SOK:n Lauri Toivonen keskustelivat markkinoinnin vallankumouksesta Get the New Tomorrow -tilaisuudessa.
Näkemyksiä markkinoinnista
Arvot, hyvä yhteistyö ja välittäminen markkinoinnin keskiössä