Luovan ihmisen kaaos on tämän maan voimavara

Stefan Möller

Suomalaiset ovat oppineet markkinoimaan erityisesti vaikeina aikoina. Juuri silloin markkinointia tarvitaan kaikista eniten, Radiomedian Stefan Möller kirjoittaa.

Radiotoimiala pärjäsi hyvin 90-luvun laman aikana. Radio loi nahkansa noina vaikeina vuosina ja menestystä niitettiin osaavalla tuotos ja panos -ajattelulla. Mediasuunnittelun ja markkinoinnin kehittyessä kaupallinen radio vakiinnutti paikkansa varteenotettavana strategisena kumppanina koko valtakunnan mediapaletissa.

Radio on aina kyennyt säilyttämään kiinnostavuutensa. Henkilökohtaisen ominaispiirteensä ohella se on myös vetovoimainen yleisömagneetti. Yleisöllä mitattuna radio pitää edelleen pintansa.  Ilmaiseksi tätä asemaa ei ole saatu.

Tehdään aikahyppy 90-luvun lamasta maaliskuuhun 2020. Hämmennys oli suuri ja mediapakka sekosi. Tilanne kärjistyi, kun voimakkaat rajoitukset astuivat voimaan. Dominoefektit seurasivat toinen toistaan ja hankkeet tyssäsivät kuin seinään. Päivän sana oli kaaos.

Kevättalvella 2020 lähes kaikilla aloilla seistiin tuntemattomalla maaperällä ja järjestys uhkasi karata näpeistä. Onnekkaimmat säilyttivät työpaikkansa. Monella unelmat murskaantuivat. Kaikkia kohtasi väistämätön, ja uudessa ajassa tuli oppia elämään ja opetella uusia tapoja.   

Epävarmuudesta huolimatta toiminta ei voi lakata, mutta muotoaan se muuttaa. Korona-ajan uudessa vallitsevassa tilanteessa taustaoletuksena on, että kaaos on otettava haltuun, ja sen pohjimmainen, uutta synnyttävä merkitys täytyy löytää. Luvassa on siis aimo annos oppimista ja ymmärtämistä siitä, miten kaikki tulee vaikuttamaan kaikkeen.

Markkinointi on luova lääke. Sillä on tunnetusti toinen jalka aina todellisuuden toisella puolella ja toinen tiukasti maanpinnalla. Utelias mieli nuuskii uusia asioita. Nörtti eksyy rautakauppaan ja löytää vasaran. Projektipäällikkö tuijottaa työkalenteria ja löytää aikaa. Tällä hetkellä meidän kaikkien voimavara on luova ihminen kaaoksessa.

Minä ostin puoli kilometriä jouluvaloja ja ripustin ne tontin ympärille korkealle mäntyihin. Kyläläiset kävivät niitä koiranulkoiluttamisreissulla ihmettelemässä.

Kaikkea se kaaos teettää.

Kirjoittaja on Radiomedian toimitusjohtaja.
 

Liittyvät artikkelit
Teemu Neiglick artikkelikuva

Nyt kannattaa viimeistään lopettaa datahaihattelu

Digimarkkinoinnissa ei kannata jäädä nykymallin mukaiseen tekemiseen, sillä kaiken korjaavaa hopealuotia ei ole tulossa, OMG:n Teemu Neiglick kirjoittaa.
Evästemuutos
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Nyt kannattaa viimeistään lopettaa datahaihattelu
Kotimaanmatkailu artikkelikuva

Kotimaan matkailulle on luvassa kaikkien aikojen kesä

Suomessa eletään pian toista poikkeusaikojen kesää. Kun tulevanakaan kesänä ei olosuhteiden vuoksi päästä ulkomaille lomailemaan, kiinnostus kotimaan matkakohteita kohtaan jatkuu vahvana.
Alueellinen mainonta
Näkemyksiä markkinoinnista
Kotimaan matkailulle on luvassa kaikkien aikojen kesä
Alalla Heidi Vuorio somejako

Alalla: mediajohtaja Heidi Vuorio

Alalla-juttusarjan kasvo on tällä kertaa dentsun print & OOH -johtaja Heidi Vuorio, jolle media-ala oli aluksi varavaihtoehto.
Alalla
Näkemyksiä markkinoinnista
Alalla: mediajohtaja Heidi Vuorio