Kotimaan matkailulle on luvassa kaikkien aikojen kesä

Kotimaanmatkailu artikkelikuva

Suomessa eletään pian toista poikkeusaikojen kesää. Kun tulevanakaan kesänä ei olosuhteiden vuoksi päästä ulkomaille lomailemaan, kiinnostus kotimaan matkakohteita kohtaan jatkuu vahvana.

Suomi on täynnä idyllisiä luontokohteita ja salattuja helmiä.

”Helmet pysyvätkin salattuina, jos niistä ei kerro. Pienilläkin paikkakunnilla löytyy varmasti kohteita, joita kannattaa tuoda rohkeasti esiin”, Sanoman kaupunki- ja kunta-asiakkuuksista vastaava Client Manager Tuija Palonen kannustaa.

Esimerkiksi Lahden seutu on brändännyt luontokohteitaan. Panostamalla näkyvyyteen on saatu hyviä tuloksia aikaiseksi.

”Osa kaupunki- ja kuntapäättäjistä pitää markkinointia verorahojen tuhlauksena, mutta onneksi osa ymmärtää brändityön ja näkyvyyden merkityksen. Matkailumarkkinointi on huolenpitoa koko alueen hyvinvoinnista. Vastuullisuusnäkökulmasta katsottuna matkailumarkkinoinnilla on iso merkitys paikallisten yritysten kykyyn työllistää ja sitä kautta koko alueen hyvinvointiin.”

Tuija Palonen liputtaa kaupunkien ja kuntien sekä paikallisten yritysten yhteistyön puolesta. Kuntien ja kaupunkien ei kannata kertoa vain omista asioistaan, vaan ottaa rohkeasti yrityksiä mukaan markkinointiin.

Hyvänä esimerkkinä Palonen mainitsee Tampereen kaupungin, jonka markkinoinnissa oli mukana tunnetuimman matkailukohteen Särkänniemen lisäksi museoita, ravintoloita ja luontokohteita.

”Matkailumarkkinoinnilla on merkitystä myös asumisen ja rekrytoinnin kannalta. En ehkä noin vain saisi päähäni muuttaa vaikkapa Imatralle, jos en olisi koskaan käynyt siellä.”

Kaupunki- ja kuntamarkkinoinnissa on Palosen mukaan tärkeää oikean kumppanin valinta.

”Sanoman vahvuutena on, että olemme kotimainen media ja tunnemme suomalaiset kuluttajat. Monimediallisuus on toinen olennainen vahvuus. Emme myy paperia, näyttöjä tai spotteja, vaan ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin. Tärkein päämäärämme on auttaa kuntaa tai kaupunkia onnistumaan markkinoinnissaan.”

Palonen korostaa pitkäaikaisen kumppanuuden merkitystä. Yhdellä spotilla saa harvemmin isoa vaikutusta aikaiseksi.

”On ollut huikeata olla kauan mukana erikokoisten kaupunkien ja kuntien markkinoinnissa ja todeta, että kun markkinointia tehdään pitkäjänteisesti, tulee myös tuloksia. Satsaamme paljon tutkimuksiin, mikä on tällä sektorilla äärimmäisen tärkeää. Kun panostetaan markkinointiin, pitää olla raportteja siitä mihin raha on mennyt ja mitä on saatu aikaiseksi.”

Kun kaupungit ja kunnat voivat hyvin, koko Suomi voi hyvin.

Kerro asiakkaillesi, miten lomasta saa tänä kesänä kaiken irti. Katso kesäedut >

Lue myös: 

Case Lahden seutu - HS etusivu kasvatti kiinnostusta ja kävijämääriä

Case Visit Saimaa ja Visit Mikkeli - Tuloksia monikanavaisella kampanjalla

Pikavoittojen asemasta pitkäjänteistä kumppanuutta

Liittyvät artikkelit
Markku Vierula artikkelikuva

Älä etsi tuotteillesi asiakkaita, vaan luo tuotteita, joilla on kilpailuetu – ja joita halutaan ostaa

Kilpailuedun löytäminen on yrityksen toiminnan perimmäinen pyrkimys. Silti vain ani harvalla tuotteella, palvelulla, yrityksellä ja organisaatiolla on selkeä kilpailuetu. Miksi tilanne on näin surkea, pohtii Markku Vierula ja tarjoaa ratkaisuksi markkinalähtöisen ajattelun tarjoaman uuden näkökulman.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Älä etsi tuotteillesi asiakkaita, vaan luo tuotteita, joilla on kilpailuetu – ja joita halutaan ostaa
kari-tervonen-artikkeli.jpg

Pitävätkö ihmiset tuotteitamme välttämättömänä elämässään enää, nyt kun rahat ovat tiukalla?

Porvari ja duunari nukkuvat molemmat näinä aikoina huonosti. Korkeimmasta inflaatiosta reiluun neljäänkymmeneen vuoteen on tutkimusten mukaan huolissaan 90 % länsimaiden ihmisistä, ja lopuistakin osa valehtelee. OMG:n Kari Tervonen vinkkaa, miten tällaisessa tilanteessa kannattaa markkinoida.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Pitävätkö ihmiset tuotteitamme välttämättömänä elämässään enää, nyt kun rahat ovat tiukalla?
Minni Jaakola Alalla somejako

Alalla: Minni Jaakola, Vice President, Marketing

Minni Jaakolan mielestä markkinoinnin tekemisessä on äärimmäisen tärkeää, että ollaan yhdessä ja otetaan aikaa luovaan ideointiin.
Alalla
Näkemyksiä markkinoinnista
Alalla: Minni Jaakola, Vice President, Marketing