Markkinointi on balsamia talouden haavoille

Pietari Korhonen

Journalismi on tehokas keino vaikuttaa: tavoittaa yleisöjä, lisätä ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja sen ilmiöistä, tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja luoda puheenaiheita. Samalla se tarjoaa markkinoijille paikan kysynnän luomiselle luotettavassa ympäristössä, jossa brändi pääsee loistamaan arvoisessaan seurassa, Pietari Korhonen kirjoittaa.

Vastaan työkseni Sanoman uutismedian kaupallisista ratkaisuista, joten HS Vision vastaanotto jännitti! Töitä talousjournalismin uuden aikakauden eteen on tehty pitkään, ja odotukset ovat korkealla kellarista kulmahuoneeseen.

HS Vision tuotekehityksen lähtökohtana on ollut asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen. Tunnistimme edelläkävijäkohderyhmän, teknologiasta ja taloudesta kiinnostuneen, kansainvälisesti suuntautuneen uuden päättäjäsukupolven, jota perinteinen talousjournalismi ei sellaisenaan palvele. Uudella sisältökonseptilla pyrimme vastaamaan paremmin tämän kohderyhmän sekä laajemmin näistä teemoista kiinnostuneiden lukijoiden tarpeisiin. Tarjoamme samalla markkinoijille uusia mahdollisuuksia tämän vaativan ryhmän tavoittamiseksi.

Nyt viikko lanseerauksen jälkeen voimme todeta, ettemme menneet täysin metsään talouden uudistuksen kanssa. Startti oli vahvempi kuin uskalsimme toivoakaan. Moninkertaistimme Hesarin taloussisältöjen määrän ja vaikuttaa siltä, että aiheet kiinnostavat laajasti – HS Vision digitaalisten sisältöjen tavoittavuus ampaisi miljoonasarjaan jo alle viikossa.

Niin HS Vision kuin minkä tahansa tuotteen lanseerauksessa on aina kyse asiakasymmärryksestä ja -tarpeesta. Markkinoille on turha tuutata palvelua tai tuotetta, jota kukaan ei tarvitse. Tarve HS Visioon tunnistettiin sekä kuluttajilta että markkinoijilta. Piilaakson algoritmien toimiessa tiedonvälityksen portinvartijoina ja meemitrollien polarisoidessa näkökulmien kirjoa ei markkinoijien vaadetta mediaympäristön luotettavuudelle voida ohittaa. Samalla verkkomainonnan vallitsevat lainalaisuudet murenevat siirtyessämme keksien jälkeiseen aikaan.

HS:n vahvistuvan taloussisällön myötä pystymme tarjoamaan markkinoijille entistä enemmän tarkasti profiloivaa kontekstia. Kun markkinointiviestit näkyvät laadukkaan ja niiden teemaan sopivan sisällön yhteydessä, markkinoinnin vaikuttavuus paranee. Läsnä on myös ylevämpi ajatus siitä, että investointi kotimaiseen mediaan on vastuullinen teko suomalaisilta markkinoijilta. Sillä varmistetaan, että tulevatkin sukupolvet pystyvät seuramaan uutisia luotettavista tietolähteistä omalla äidinkielellään.

Koronakriisin jatkuessa maailmantalouden epävarmuus kasvaa ja tarve sitä selittävälle tiedolle lisääntyy. HS Visio syntyi äärettömän kiinnostavaan hetkeen, jonka ennakoimattomuutta ja toisaalta uusia mahdollisuuksia se pyrkii laajaäänisesti kartoittamaan.

Suomen talouden lopullinen diagnoosi ja kollektiivinen resilienssi selviää tuonnempana, mutta tälläkin hetkellä markkinointi on investointi uudelleenrakentamiseen: balsamia talouden haavoille. Luottamus ja yhteistyö nopeuttavat toipumista. Pidetään huolta toisistamme, ollaan taipuvaisia optimismiin, avoimia toisenlaisille näkökulmille ja uusille mahdollisuuksille. Väittävät, että tämä resepti vahvistaa selviytymiskykyämme.

Kirjoittaja vastaa Sanoman uutismedian kaupallisista ratkaisuista.

HS Visio markkinoijalle

Liittyvät artikkelit
Porisuhdeneuvoja artikkelikuva

Luukkoselle haettiin seuraajaa Hesarin etusivulla

Kuukauden kamppis on Sanoman kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Heinäkuun valinta on Porin kaupunginjohtajan rekrytointi-ilmoitus, jossa hyödynnettiin ilmiöksi noussutta Porisuhde-kampanjaa.
Kuukauden kamppis
Uutismedia
Luukkoselle haettiin seuraajaa Hesarin etusivulla
Markku Vierula artikkelikuva

Älä etsi tuotteillesi asiakkaita, vaan luo tuotteita, joilla on kilpailuetu – ja joita halutaan ostaa

Kilpailuedun löytäminen on yrityksen toiminnan perimmäinen pyrkimys. Silti vain ani harvalla tuotteella, palvelulla, yrityksellä ja organisaatiolla on selkeä kilpailuetu. Miksi tilanne on näin surkea, pohtii Markku Vierula ja tarjoaa ratkaisuksi markkinalähtöisen ajattelun tarjoaman uuden näkökulman.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Älä etsi tuotteillesi asiakkaita, vaan luo tuotteita, joilla on kilpailuetu – ja joita halutaan ostaa