Urheilulehti jysäyttää tuhdin EM-futislehden!

Huuhkajien matkassa artikkelikuva

Urheilulehti seuraa kevään aikana Huuhkajien lentoa kohti EM-areenoita herkeämättä.

Kesäkuussa se vihdoin tapahtuu, hetki jota moni urheilua seuraava suomalainen ei uskonut näkevänsä: jalkapallon miesten A-maajoukkue pelaa kuningaslajin arvoturnauksessa.

Edelleen on auki, missä EM-kisat pelataan ja onko esimerkiksi katsomoissa yleisöä, mutta Euroopan jalkapalloliitto on antanut ymmärtää, että lopputurnaus järjestetään joka tapauksessa, mikäli pandemia ei tästä pahene. Tarkemmin se kertoo lopputurnauksen järjestelyn yksityiskohdista näillä näkymin huhtikuun toisella viikolla.

Suomi on edelleen samassa lohkossa Venäjän, Belgian ja Tanskan kanssa, mutta nyt odotellaan, pelataanko ottelut Pietarissa ja Kööpenhaminassa niin kuin alun perin oli tarkoitus.

Urheilulehti, kerran viikossa ilmestyvä maailman toiseksi vanhin urheiluaiheinen julkaisu (1898, vaaleanpunainen italialainen La Gazzetta dello Sport on kaksi vuotta vanhempi!), seuraa kevään aikana Huuhkajien lentoa kohti EM-areenoita herkeämättä.

Tavallista tarkempi seuranta aloitettiin jo viikon 12 Urheilulehdessä, jonka kannessa komeili ”Perus-Markku”, Huuhkajat hämmästyttävään iskuun saanut päävalmentaja Markku Kanerva. Tästä jatketaan viikko viikolta kohti päivämäärää 27. toukokuuta, jolloin ilmestyy melkein satasivuinen erikoislehti EM-futis 2021.

Tämä EM-futislehti tulee ryminällä myös irtonumeromyyntiin. Aikaisemmat jalkapallon arvoturnauksia käsitelleet erikoislehdet, viimeksi MM-Futis 2018 ja EM-futis 2016, ovat myyneet kymmeniätuhansia irtonumeroita – tapahtumista, joissa Huuhkajat eivät olleet mukana.

Irtonumero-ostajille on ollut täkynä laatusisällön lisäksi myös italialaisen Paninin keräilykansio korttisarjoineen. Se on pussitettuna taas lehdessä mukana. Kansio kortteineen on villinnyt erityisesti perheen pienimpiä, ja nyt luvassa on entistäkin enemmän sähinää, kun korteissa komeilevat maailmantähtien Cristiano Ronaldon, Zlatanin, Harry Kanen ja kumppanien lisäksi Teemu Pukki, Glen Kamara, Paulus Arajuuri ja muut tutut huuhkajanimet.

Itse lehdessä käydään läpi huolellisesti jokaisen EM-joukkueen pelaaminen, näitä ovat analysoimassa emeritusvalmentaja Martti Kuusela ja entinen huuhkajapelaaja sekä Ilta-Sanomien urheilutoimituksen jalkapalloasiantuntija Marko Rajamäki.

Kuusela ja Rajamäki perkaavat erityisen huolellisesti Huuhkajien ja ryhmän lohkovastustajien pelaamisen vahvuuksineen ja mahdollisine heikkouksineen. Mukana lehdessä on myös pitkiä pelaajajuttuja ja haastatteluja niin huuhkajapelaajista kuin Urheilulehden kirjeenvaihtajien (Englanti, Saksa, Italia) tekeminä maailmalta.

Tämä on siis sen luokan tuhti juttupaketti, että siinä riittää ihmeteltävää vielä heinäkuussa, kun EM-kisat huipentuvat mitalipeleihin, sillä mukana ovat luonnollisesti myös otteluohjelma jatkokaavioineen, kaikkien joukkueiden pelaajalistat sekä tarpeelliset tilastot.

EM-futis 2021 ilmestyy irtonumeromyyntiin ja Urheilulehden tilaajille torstaina 27. toukokuuta melkoisella rummunpärinällä. Ilmoituspuolella on ollut säpinää jo nyt, mutta mukaan mahtuu edelleen.

Urheilulehti seuraa Huuhkajien edesottamuksia tarkasti myös lehden ilmestyttyä, sillä EM-kisoihin lähtee Ilta-Sanomien urheilutoimituksesta useampi toimittaja paikan päälle.

EM-kisat näkyvät myös Ilta-Sanomien verkossa, printissä, Pallokerhon podcastissa ja ISTV:ssä huolella koko alkukesän.  

Teksti: Urheilulehden esimies Petri Lahti, kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Urheilulehden mediatiedot

 

Liittyvät artikkelit
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti