Aikakauslehtiviikko käynnistyi – yli 70 digilehteä avautui kaikille

aikakauslehdet_aineistoaikataulu_some.jpg

Aikakauslehtiviikkoa vietetään taas osana valtakunnallista Lukuviikkoa. Tänä vuonna myös aikuisille on oma mediakasvatusmateriaali.

Maanantaina 5. huhtikuuta käynnistyi Aikakauslehtiviikko. Aikakausmedian jäsenkustantajien lehdistä yli 70 on avannut digilehtensä maksutta kaikkien luettaviksi.

Teemaviikko nostaa esiin aikakauslehtien monipuolisia sisältöjä, tutustuttaa uusiin lehtiin ja mediasisältöjen tekemiseen sekä tukee lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä.

Aikakauslehtiviikko toteutetaan nyt toista kertaa yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa, osana valtakunnallista Lukuviikkoa. Lukuviikon teemana on ”Lukutaito on kansalaistaito”.

Aikakausmedia on tuottanut eri opetusasteille teemaviikon tueksi mediakasvatusmateriaalin, joka tutustuttaa lapsia ja nuoria toimittajan työhön ja herättelee pohtimaan, kuuluuko mediassa lasten ja nuorten ääni.

Tänä vuonna myös aikuiset ja toisen asteen opiskelijat pääsevät haastamaan käsitystään journalismista. Heille suunnattu Mediaa, kiitos! -verkkosivusto avaa viisi näkökulmaa mediaan ja toimitusten arkeen.

Aikakauslehtiviikko järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, ja siihen osallistui 70 lehteä ja 118 000 lukijaa.

Digilehdet ovat avoinna 5.-11.4. ja niitä voi lukea osoitteessa www.aikakauslehtiviikko.fi

Liittyvät artikkelit
GRV Italia artikkelikuva

Bella Italia!

Glorian ruoka & viinin mahtava Italia-erikoisjulkaisu ilmestyy kesän kynnyksellä. Lähes 100-sivuisessa lehdessä esitellään Italian maut suomalaiseen kesään.
Aikakausmedia
Bella Italia!
Repäise nostokuva

K-Raudan Repäise-kampanjalle tuplavoitto Editkilpailussa

K-Raudan Repäise-kampanja pokkasi Aikakausmedian Editkilpailussa voiton sekä Vuoden aikakausmediakampanja että Vuoden aikakauslehtimainos -sarjoissa. Aikakausmedia mahdollisti muistijäljen jättävän kampanjatoteutuksen.
Aikakausmedia
K-Raudan Repäise-kampanjalle tuplavoitto Editkilpailussa
Matka erikoisartikkelin nostokuva

Näin matkailusta tehdään elämys koronan keskellä

Halu matkailla ei ole kadonnut korona-aikana minnekään. Mitkä ovat matkailun trendejä, kun lähteminen on vaikeaa? Vastaus löytyy elämyksellisyydestä, kirjoittaa Matka-lehden toimituspäällikkö Leeni Hoimela.
Aikakausmedia
Omakynä
Näin matkailusta tehdään elämys koronan keskellä