Maaliskuun kuukauden kamppis kertoo elämänmakuisia tarinoita

Kuukauden kamppis POK artikkelikuva

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Maaliskuussa haluttiin nostaa valokeilaan alueellisuus. Pirkanmaan Osuuskaupan Ihmiset ensin -teeman natiiviartikkelissa keskiössä on ison mainospinnan ja visuaalisen nokkeluuden sijaan elämänmakuinen, vahva tarina kaupan kulissien takaa. 

Yksi osuustoiminnan eettisistä periaatteista on pitää huolta ihmisistä. Se on myös Pirkanmaan Osuuskaupan strategian kulmakiviä. Työntekijän paras on POK:lla tehtyjen ratkaisuiden pääfokus ja niistä tarinoista halutaan kertoa ulospäin.

"Ihmiset ensin -teema näkyy kaikessa tekemisessämme ja viestinässämme", Ei varsinainen selviytymistarina -artikkelin kirjoittanut POK:n vt. viestinnän asiantuntija Anna Harju kertoo.

Yllättäviä uraratkaisuja, työarkea, haasteita ja työntekijöiden eduksi tehtyjä päätöksiä. Pirkanmaan Osuuskaupalla on töissä 3 000 ihmistä, joten tarinoita riittää. Ja ne ansaitsevat tulla kuulluksi. Tarinat ovat luonteva tapa tuoda esiin kaupan työn taustoja.

"Meillä on töissä ihmisiä tosi vaihtelevilla taustoilla. Pitkän linjan tekijöiden lisäksi on paljon ohikulkumatkalla olevia, kuten opiskelijoita. Moniin kaupan töihin sisältyy paljon sellaista, mikä ei näy asiakkaalle. Koronakiriisi on muuttanut käsityksiä kaupan alan työstä, ja uskon, että alan aliarvostus on vähentynyt. Silti oma henkilöstökään ei täysin tunne fyysisen ja henkisen terveyden ylläpitoon tähtääviä tukitoimia tai koulutus- ja urapolkumahdollisuuksia, joita POK työnantajana tarjoaa", Harju pohtii.

"Tuotamme tekstit omiin kanaviimme osittain itse: henkilöstölehtiin, POK:n nettisivuille ja someen sekä Aamulehden natiiviartikkelipaikalle. Ne eivät sisällä vain kiiltokuvaa ja kaunista pintaa vaan kertovat arjesta vastoinkäymisineen. Niitäkin kun elämässä on. Aamulehden kanssa tehdyissä natiiviartikkeleissa on kyse näkyvyyden saamisesta noille tarinoille."

Brändi on ihmisen mielikuva yrityksestä. Siihen vaikuttaa kaikki viestintä ja asiakaskohtaamiset. Harju kertoo, että Osuuskauppa isona organisaationa koetaan usein kylmänä, kovana ja kasvottomana. Aamulehdessä 4.3.2021 julkaistulla Ei varsinainen selviytymistarina -natiiviartikkelilla halutaan tehdä näkyväksi sitä lämpöä ja tekemisen meininkiä, jota ison organisaation kulisseissa on. Jutussa on mukana tamperelainen vaikuttaja Emmi Nuorgam, joka on yksi Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston jäsenistä. Omissa kanavissaan Emmi puhuu paljon erilaisuudesta ja mielenterveydestä.

"Artikkeleita ei kirjoiteta vain brändimielikuvien takia. Osuustoiminnallisen yrityksen ihan tavalliseen tekemiseen liittyy eettisiä arvoja, kuten yhteiskunnallinen vastuu ja välittäminen. Erityistä tukea työssä tarvitsevien projekti on yksi osa sitä, Harju haluaa muistuttaa."

Natiiviartikkeleista seurataan POK:lla lukukertoja ja lukuaikaa, ja tyytyväisiä on oltu. Sisältö on löydetty ja se on koettu kiinnostavana. Ei varsinainen selviytymistarina -artikkelin jälkeen palautteen antajat ovat kertoneet kuvan Pirkanmaan Osuuskaupasta muuttuneen positiivisesti jutun luettuaan. Lukijoista 72 % on ollut naisia, erityisesti 35─44-vuotiaita sekä 45─54-vuotiaita.

"Pirkanmaan Osuuskaupalla on 207 000 asiakasomistajaa. Harva heistä päätyy POKin sivuille kuluttamaan sisältöä, mutta Aamulehdessä tavoitamme heidät ja vielä enemmän", Harju summaa.

Viime vuodelle POK:n tavoitteena oli saada kaksi juttua, joissa lukukerrat menisivät yli 10 000 lukijan. Juttuja julkaistiin Aamulehdessä 12, niistä tavoiteraja rikottiin neljässä. Tämän vuoden uusin on matkalla kohti rajaa.

"Yksi viimevuoden onnistuneimmista natiiviartikkeleista oli juttu POKin ravintolatyöntekijöiden siirtymisestä kauppoihin töihin koronarajoitusten alettua. Artikkeli keräsi lähes 83 000 lukukertaa, mikä on huikea määrä. Kaikkein huikeinta oli kuitenkin se, että ketään ei jouduttu irtisanomaan tai lomauttamaan", Anna Harju iloitsee.

Pirkanmaan Osuuskaupalla on 207 000 asiakasomistajaa. .Aamulehdessä tavoitamme heidät ja vielä enemmän.

Kuukauden kamppis

Liittyvät artikkelit
KMT artikkelikuva.jpg

Kuusi Sanoman aikakauslehteä kasvatti painetun lehden lukijamääräänsä

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia, ja se tavoittaa jo yli kolme miljoonaa lukijaa viikossa. HS ja useat aikakauslehdet kasvattivat painetun lehtensä lukijamäärää. Tiedot selviävät tuoreista KMT 2021 -luvuista.
Aikakausmedia
Tutkittua
Uutismedia
Kuusi Sanoman aikakauslehteä kasvatti painetun lehden lukijamääräänsä