”Ilmiöittäminen on markkinoinnin ydintehtävä”

Viihdetalo Karri Tommi artikkelikuva

Folkin Tommi Laiho ja Sanoman Karri Ahonen olivat Sami Kurosen grillattavina Suomen suurin viihdetalo -webinaarin iltapäivänuotiolla viihteen ja markkinoinnin yhteenkuuluvuudesta. 

Tommi Laiho ja Karri Ahonen pohtivat Kurosen grillissä viihteen vaikuttavuutta.

”Viihteen merkitys on korostunut viime aikoina. Viihde tarjoaa eskapismia, mahdollisuutta päästä irti arjesta. Hyvän viihteen parissa koetaan suuria tunteita, mikä tekee siitä vaikuttavaa”, Karri Ahonen toteaa.

Tänä aikana viihteeseen liittyy positiivisuus, kun ympäröivät viestit ovat negatiivispainotteisia. Kotimaisuus edelleen tärkeää viihteen kuluttajille. Musiikkiformaatit trendaavat meillä ja maailmalla. Ilmiöittämisen ja erilaisten spin offien kautta isoista ohjelmista tulee vieläkin isompia.  

Tommi Laihoa kiinnostaa markkinointiviestinnässä trendien sijaan tunteet.

”Trendi on aina ohimenevä ilmiö. Kun markkinointiviestintää suunnittelee, pitää päästä kiinni isoihin asioihin. Tarinankerronnan ytimessä ovat aina ikuiset totuudet. Ihmiset samaistuvat tunteisiin, ja tunteet menevät yli kohderyhmien.”

Laihon mukaan rohkeus on sitä, että uskaltaa ylittää oman pelkonsa.

”Jos sijoittaa kampanjaan 700 000 euroa ja tuloksena on jotain kädenlämpöistä, investointi on typerä.”

Viihdemaailman isoimpana muutoksena Ahonen pitää viihteen kentän pirstaloitumista. Isot viihteen toimijat kasvavat, ja viihteen tekeminen konsolidoituu. Sanoma nousi Suomen suurimmaksi viihdetaloksi laajentumalla tapahtumiin ja hankkimalla osuuden Kaiku Entertainment -musiikkiyhtiöstä. Ahonen korostaa ilmiöittämiskyvyn merkitystä viihteessä.  

Sami Kurosen luotsaama Temptation Island Suomi on nykyään paljon enemmän kuin yksittäinen ohjelma.

”Joka kaudella mietin, että voiko tämä enää kasvaa. Kuitenkin joka kerta löytyy uudenlaisia kokemuksia kaikille: pareille, sinkuille, katsojille, mainostajille ja varmaan myös mainonnan suunnittelijoille”, Kuronen toteaa.

”Ilmiöittäminen on markkinoinnin ydintehtävä. Kun teimme Lidlin ensimmäistä kesäbiisiä, kukaan ei tiennyt, että siitä syntyy ilmiö. Brändiltä alettiin odottaa viihdettä, mikä on ideaalitilanne”, Laiho kommentoi.  

Markkinointiviestinnän suunnittelussa kannattaa luottaa omiin tunnekokemuksiin, Laiho painottaa.

”Luota siihen, että jos idea liikuttaa sua, se voi voi liikuttaa muitakin.”

Ilmiöittämiseen tarvitaan vahva median tuki. Paraskaan viesti ei ole minkään arvoinen, jos se ei tavoita ketään.

Katso Karrin, Tommin ja Samin keskustelun tallenne:

Suomen suurin viihdetalo palveluksessasi

Liittyvät artikkelit