Yltiöporilainen kaupunkilehti tarjoaa sisältöä, jota ei saa muualta

kimmo lehto artikkelikuva.jpg

Ihmisten ajasta kilpailee tolkuton määrä erilaisia sisältöjä, mutta paikallisuus on harvinaisen hyvä keino erottua informaatiotulvasta. Varsinkin kun siihen liitetään laadukas ja vastuullinen journalismi, joka takaa sisältöjen luotettavuuden, Kimmo Lehto kirjoittaa.

Porilaine on vuonna 2013 toimintansa Satakunnan Kansan kyljessä aloittanut kaupunkilehti, joka keskittyy tarjoamaan lukijoilleen sisältöjä yltiöpaikallisista porilaisista aiheista: ihmisistä, ilmiöistä ja arkea lähellä olevista uutisista. Porilaiset tuntevat meidät omakseen, eikä yksikään muu media tunne Poria paremmin kuin me.

Porilaiset tuntevat meidät omakseen, eikä yksikään muu media tunne Poria paremmin kuin me.

Porilaine-lehden ja Satakunnan Kansan sisällöllinen yhteistyö on saumatonta. Lehtiorganisaation kannalta se tarkoittaa tehokkuutta, kun päällekkäistä työtä ei tehdä. Lukijan kannalta arvo löytyy sisältöjen monipuolisuudesta. Kaupunkilehti ei perkaa samoja aiheita kuin SK, vaan mediabrändit täydentävät toisiaan.

Porilaine keskittyy enimmäkseen paikallisten kaupunki-ilmiöihin ja persooniin sekä taustoittavaan tarinankerrontaan, kun taas uutiset ja niiden taustojen avaaminen on jätetty pääasiassa Satakunnan Kansan tehtäväksi. Uutissisältöjäkään emme silti ole kokonaan unohtaneet, vaan tarjoamme lukijoille uutisaiheita, jotka ovat lähellä heidän arkeaan. Porilaine seuraa erityisen tarkasti ravintola-alaa, ja lukijat ovat tottuneet siihen, että juuri Porilaine kertoo kaupungin uusista ravintolahankkeista ja alan paikallisista ilmiöistä ensimmäisenä ja kattavammin kuin muut mediat.

Ravintoloihin satsaaminen on hyvä esimerkki siitä, miten lukijoiden käyttäytyminen ohjaa lehden toimintaa ja journalistisia valintoja. Ravintolat kiinnostavat lukijoitamme poikkeuksellisen paljon, joten on luonnollista satsata sisällöntuotannossa tähän aihealueeseen.

Sisältöjen kiinnostavuutta arvioidessa ei enää tarvitse turvautua mutuun tai pelkästään harvakseltaan tehtäviin lukijatutkimuksiin, sillä verkkoanalytiikka on reaaliaikaista ja lahjomatonta. Sen avulla olemme pystyneet muodostamaan hyvin realistisen kuvan siitä, millaisia juttuja lukijat meiltä haluavat.

Verkkoanalytiikka on reaaliaikaista ja lahjomatonta. Sen avulla muodostamme hyvin realistisen kuvan siitä, millaisia juttuja lukijat meiltä haluavat.

Printissä Porilaine on ilmaisjakelulehti, mutta verkossa olemme osa Satakunnan Kansan verkkopalvelua. Suurin osa sisällöistä avautuu vain Satakunnan Kansan tilaajille. Vaikka se ei ole itse tarkoitus, tämä myös suojelee osaltaan printtilehden kiinnostavuutta ja tehoa mainosympäristönä. Ei-tilaajat pääsevät tutustumaan Porilaine-lehden sisältöihin vain avaamalla printtilehden.

Miten kaupunkilehden sisällöt sitten vetävät lukijoita osana laadukkaan sanomalehden verkkopalvelua? Mainiosti: sivuston luetuimpien artikkeleiden joukkoon nousevia hittejä on säännöllisesti ja todella usein. Tämä luo uskoa Porilaine-lehden kaltaisen kaupunkilehden tulevaisuuteen. Uniikille yltiöpaikalliselle sisällölle on kysyntää, ja me olemme Porin parhaita sen tuottamisessa.

Kimmo Lehto työskentelee Sanomalla Porilaine-lehden tuottajana.

Liittyvät artikkelit

KMT artikkelikuva.jpg

Kuusi Sanoman aikakauslehteä kasvatti painetun lehden lukijamääräänsä

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia, ja se tavoittaa jo yli kolme miljoonaa lukijaa viikossa. HS ja useat aikakauslehdet kasvattivat painetun lehtensä lukijamäärää. Tiedot selviävät tuoreista KMT 2021 -luvuista.
Aikakausmedia
Tutkittua
Uutismedia
Kuusi Sanoman aikakauslehteä kasvatti painetun lehden lukijamääräänsä
IS on luetuin artikkelikuva

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia

Kansallisen mediatutkimusten tuoreiden tulosten mukaan Ilta-Sanomat on päivä- ja viikkotavoittavuudeltaan on Suomen suurin uutismedia.
Tutkittua
Uutismedia
Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia