Aina tulee sanomista LIVE – Suomen suurin viihdetalo esittää: Tunteista brändisi

Suomen suurin viihdetalo Sipe ja Jari

Artisti- ja tapahtumakumppanuudella on mahdollisuus tuoda brändiin tunnetta.”

Viihteen, populaarikulttuurin ja markkinoinnin kolmiyhteys on tie kuluttajien sydämiin. Kun yhdistetään tähtien lumovoima tuotteeseen tai palveluun, syntyy taikaa.  

Apulannan Sipe Santapukki ja Sanoman tapahtumien ja artistiyhteistyön kaupallistamisesta vastaava Jari Rask kertovat Juuso Mäkilähteen haastattelussa, miten yritykset voivat osoittaa arvonsa todeksi tekojen kautta. 

Viimeiset puolitoista vuotta on ollut festareille, muusikoille ja kaikille muillekin esiintyjille aikamoista selviytymistä. 

Apulanta pääsi kiertueelle viimein tänä kesänä.

”Jokainen ilta tuntui spesiaalilta. Omalla tavallaan oli hienoin kesä minkä muistan”, Sipe Santapukki kuvailee.

Sanoma järjesti kesän aikana 11 festivaalia.

”Huomasimme täysin saman ilmiön. Artisteista ja yleisöstä näki vahvan tunteen roihun”, Jari Rask komppaa.

Markkinoinnin ja viihteen liitto kulminoituu tunteistamiseen.

”Artisti- ja tapahtumakumppanuuden keskeisenä tavoitteena on tuoda brändiin tunnetta”, Jari Rask sanoo.

Kun brändi harkitsee kumppanuutta tapahtuman tai artistin kanssa, Raskin mukaan tärkeintä on tehdä hyödyntämissuunnitelma: miksi valitsemme juuri tämän tapahtuman tai artistin, ja mitä haluamme yhteistyöllä saavuttaa.

Myös Sipe Santapukki kehottaa tekemään taustatyön hyvin.

”Kaiken yhteistyön tulee perustua molemminpuoliseen kunnioittamiseen ja luottamukseen. On aina hyvä, että kumppani tuntee eetoksemme. Monia rahallisesti tärkeitä juttuja on tullut sivuutettua, sillä ne eivät olisi näyttäneet hyvältä pitkällä tähtäimellä.”

Artisti- ja tapahtumayhteistyössä pyritään löytämään markkinoijille sopivia ratkaisuja. Kyseessä voi olla kumppanuus artistien tai tv- ja radiojuontajien kanssa, ja kumppanuuteen voidaan liittää tapahtumia ja medianäkyvyyttä niin, että keikka- tai festarikävijöiden asiakaskokemus rikastuu siinä samalla.  

”Kun Apulanta soittaa Tikkurila-festivaaleilla viimeisenä biisinä Valot pimeyksien reunalla, ilotulitukset paukkuvat ja kyyneleet valuvat silmistä, siinä on jotain niin kaunista, ettei sille voi laittaa hintalappua. Tätä tunnetta haluamme tuoda asiakkaillemme”, Jari Rask kertoo.

”Laita silmät kiinni ja pohdi, mitä tunteita oma brändi herättää ja miten sitä tunnetta saataisiin vahvistettua”, Rask neuvoo brändinsä tunteistamista pohtivia.  

Sanoman markkinointipalveluista löytyy hyviä analytiikkatyökaluja päätöksenteon tueksi.  

”Tutkimus voidaan tehdä ennen kumppanuutta ja sen jälkeen. Sieltä saadaan hyvää dataa kumppanuuden kehittämiseen”, Rask kertoo.

Kiinnostaako artisti- tai tapahtumayhteistyö?

Ota yhteyttä:  

Jari Rask
Business Manager, Events
+358 400 551 112
jari.rask@sanoma.com

Katso webinaari kokonaisuudessaan 

Tutustu Sanoman tapahtumiin

Liittyvät artikkelit
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti