Sanoman radio markkinajohtajaksi kesällä – kuunteluosuuksien kasvu jatkuu

Sanoman radio artikkelikuva

Sanoman radiokanavien kehitys on ollut nousujohteista koko alkuvuoden ajan. Radio Suomipopin, Radio Rockin, HitMixin, Loopin, Aito Iskelmän ja Grooven parissa viihdyttiin erinomaisesti myös kesällä.

Sanoman radio nousi kesällä markkinajohtajaksi 25─54-vuotiaiden kohderyhmässä.

”Kehitys on ollut erinomaista kaikissa ohjelmablokeissa. Kanavat ovat menestyneet omissa kohderyhmissään loistavasti. Olemme pystyneet uudistumaan jatkuvasti, ja panostimme vahvasti sisältöihin myös kesän aikana. Tämä näkyy nyt nousevana trendinä kuulijaluvuissa ja asiakkaille kampanjoiden suoritteessa”, iloitsee Sanoman radion ohjelmajohtaja René Mäkinen.

Sanoman radio on iskussa myös syksyä ajatellen.

”Radio Suomipopin 20-vuotisjuhlat jatkuvat ja Aamulypsy täyttää 15 vuotta. Ensi vuonna käynnistyy Radio Rockin 15-vuotisjuhlavuosi. Kaikilla kanavilla on nyt mahtava bore, ja syys- ja talvikauden mittarit näyttävät oikein hyviltä”, Mäkinen kertoo.

Myös Suplan kova kasvu jatkuu. Sisältöstarttien määrä on noin 10 % suurempi kuin vuosi sitten, ja myös kuunteluun käytetty aika on kasvanut voimakkaasti. Viikkokuuntelijamäärältään Supla on ylivoimaisesti suurin kotimainen kaupallinen audiopalvelu 25─54-vuotiaiden parissa.

25─54-vuotiaista 88 % kuuntelee radiota viikoittain, ja kaupalliset kanavat saavat noin 70 % kohderyhmän kuunteluminuuteista. Sanoman radiokanavia kuuntelee 55 % 25─54-vuotiaista. Viikon aikana Sanoman radio tavoittaa yli 2 miljoonaa suomalaista.

Lähde: Finnpanel Oy, KRT 5-7/2021, Supla KRT 4-6/2021, lisäkysymykset

Katso myös: 

Ota ääni haltuun audion etusivulla

Toisesta korvasta sisään, toisesta tulos

Sanoman radio

Liittyvät artikkelit
Radiot yhteiskuva_2023

Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta

Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) tulosten mukaan radiota lähetysaikaan kuunneltiin vuonna 2022 kokonaisuudessaan hieman vähemmän kuin edellisvuonna, mutta Sanoman radioiden parissa vietetty aika kasvoi.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta
Janni Hussi artikkelikuva

Radion tekijät: Janni Hussi

Sanoman radiot hallitsevat aamumarkkinaa. Yksi aamujen tukipilareista on hauskempien aamujen puolesta operoiva Aamulypsy. Vuoden vaihduttua Lypsyssä alkoi uusi aika, ja onkin syytä tutustua paremmin yhteen tiimin persoonaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Janni Hussi