Sanoman radio markkinajohtajaksi kesällä – kuunteluosuuksien kasvu jatkuu

Sanoman radio artikkelikuva

Sanoman radiokanavien kehitys on ollut nousujohteista koko alkuvuoden ajan. Radio Suomipopin, Radio Rockin, HitMixin, Loopin, Aito Iskelmän ja Grooven parissa viihdyttiin erinomaisesti myös kesällä.

Sanoman radio nousi kesällä markkinajohtajaksi 25─54-vuotiaiden kohderyhmässä.

”Kehitys on ollut erinomaista kaikissa ohjelmablokeissa. Kanavat ovat menestyneet omissa kohderyhmissään loistavasti. Olemme pystyneet uudistumaan jatkuvasti, ja panostimme vahvasti sisältöihin myös kesän aikana. Tämä näkyy nyt nousevana trendinä kuulijaluvuissa ja asiakkaille kampanjoiden suoritteessa”, iloitsee Sanoman radion ohjelmajohtaja René Mäkinen.

Sanoman radio on iskussa myös syksyä ajatellen.

”Radio Suomipopin 20-vuotisjuhlat jatkuvat ja Aamulypsy täyttää 15 vuotta. Ensi vuonna käynnistyy Radio Rockin 15-vuotisjuhlavuosi. Kaikilla kanavilla on nyt mahtava bore, ja syys- ja talvikauden mittarit näyttävät oikein hyviltä”, Mäkinen kertoo.

Myös Suplan kova kasvu jatkuu. Sisältöstarttien määrä on noin 10 % suurempi kuin vuosi sitten, ja myös kuunteluun käytetty aika on kasvanut voimakkaasti. Viikkokuuntelijamäärältään Supla on ylivoimaisesti suurin kotimainen kaupallinen audiopalvelu 25─54-vuotiaiden parissa.

25─54-vuotiaista 88 % kuuntelee radiota viikoittain, ja kaupalliset kanavat saavat noin 70 % kohderyhmän kuunteluminuuteista. Sanoman radiokanavia kuuntelee 55 % 25─54-vuotiaista. Viikon aikana Sanoman radio tavoittaa yli 2 miljoonaa suomalaista.

Lähde: Finnpanel Oy, KRT 5-7/2021, Supla KRT 4-6/2021, lisäkysymykset

Katso myös: 

Ota ääni haltuun audion etusivulla

Toisesta korvasta sisään, toisesta tulos

Sanoman radio

Liittyvät artikkelit
Radiot artikkelikuva

Sanoman radio vahvistaa sisältötekemistään

Sanoman radiokanavien kehitys oli nousujohteista viime vuoden ajan. Nyt kanavat rakentavat uusia kiinnostavia sisältöjä vuodelle 2022.
Audio & radio
Sanoman radio vahvistaa sisältötekemistään
Kantriradio artikkelikuva

Uusi Kantriradio aloittaa Pirkanmaalla ja Suplassa

Kanava aloittaa lähetykset keskiviikkona 1. joulukuuta. Kantriradion kuuluvuusalueen kunnissa asuu yhteensä yli 400 000 ihmistä. Kanava kuuluu Tampereen lisäksi Valkeakoskella, Ylöjärvellä, Pirkkalassa, Nokialla, Lempäälässä ja Kangasalla.
Alueellinen mainonta
Audio & radio
Uusi Kantriradio aloittaa Pirkanmaalla ja Suplassa