Elokuun Kuukauden kamppis on Doven Käänteinen selfie

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Doven kampanja nostaa esiin nuorten kokemat ulkonäköpaineet.

Dove on pitkään kampanjoinut epärealistisia kauneusihanteita vastaan. Käänteinen selfie on johdonmukaista jatkoa Doven aiemmille kampanjoille.

”15 vuotta sitten Evolution-filmimme nosti esiin mainonnassa käytetyn kuvamanipuloinnin. Aiemmin vain ammattilaisten käytössä olleet työkalut ovat nykyään kaikkien saatavilla. Sosiaalisen median feedissä näkyvät epärealistiset kauneusihanteet vaikuttavat negatiivisesti tyttöjen itsetuntoon. Tämä näkyy myös Suomessa. Tutkimuksemme mukaan yli puolet suomalaisista nuorista tytöistä käsittelee kuviaan ennen niiden julkaisua sosiaalisessa mediassa. Seitsemän kymmenestä tytöstä on sitä mieltä, että heidän täytyy näyttää kuvassa täydelliseltä. Kuitenkin yli puolet tytöistä on sitä mieltä, että olisi parempi, jos kukaan ei käsittelisi kuviaan. Nämä tulokset osoittavat, että aihe on tärkeä. Kampanja nostaa esiin ulkonäköpaineet, joita myös suomalaiset tytöt kohtaavat”, kertoo Ilse Siekkinen, Nordic Head of Marketing, Beauty & Personal Care Unileveriltä.

“Filtterit ja kuvanmuokkaussovellukset voivat olla vahingollisia, kun niitä käytetään vääristämään sitä, miltä me oikeasti näytämme. Niiden avulla voi ikuistaa kauneusihanteen, jota ei voi saavuttaa oikeassa elämässä. Halusimme kiinnittää kampanjalla huomiota siihen, että sosiaalisesta mediasta tulevat paineet vahingoittavat nuorten itsetuntoa. Halusimme myös tarjota vanhemmille ja opettajille ilmaista, akateemisesti validoitua materiaalia, jonka avulla he voivat auttaa nuoria ymmärtämään verkossa kokemaansa.”

Materiaaleja voi ladata osoitteesta dove.com/itsevarmuus

Kampanja on edelleen käynnissä, joten lopullisia tuloksia ei ole vielä saatavilla, mutta palaute on ollut erittäin hyvää.

”Erityisesti nuorten vanhemmat tunnistavat aiheen ja ovat huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia sosiaalisella medialla on nuorten tyttöjen itsetuntoon.”

Samaa mainonnan konseptia on käytetty laajasti eri markkina-alueilla, esimerkiksi kaikissa Pohjoismaissa.

Konseptin ja toteutuksen takana on mainostoimisto Ogilvy.

Onnea Dove ja Ogilvy!

Katso raadin perustelut: 

Kuukauden kamppis

Liittyvät artikkelit
Kuukauden kamppis HSL.jpg

Huhtikuun Kuukauden kamppis on HSL:n Mitta täynnä

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. HSL:n kampanja tarttui oivaltavasti ajankohtaiseen aiheeseen, polttoaineen hinnan nousuun.
Audio & radio
Digiratkaisut
Kuukauden kamppis
Näkemyksiä markkinoinnista
Huhtikuun Kuukauden kamppis on HSL:n Mitta täynnä
Finlayson artikkelikuva.jpg

Enemmän rakkautta kuin vihaa – Finlaysonin yhteiskunnallinen mainonta kannattaa

Kuukauden kamppis on Sanoman kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Maaliskuun voittajaksi valikoituivat Finlaysonin kantaaottavat HS:n etusivut.
Kuukauden kamppis
Näkemyksiä markkinoinnista
Uutismedia
Vastuullisuus
Enemmän rakkautta kuin vihaa – Finlaysonin yhteiskunnallinen mainonta kannattaa