Omalla datalla tehoa display- ja videomainontaan

Jaakko Kuivalainen artikkelikuva

Evästemuutoksen jälkeenkin toimivia kohdennusratkaisuja on saatavilla jo nyt, kirjoittaa Sanoman B2B:n digijohtaja Jaakko Kuivalainen.

Kolmannen osapuolen evästeiden käyttö Chrome-selaimissa päättyy tämänhetkisen tiedon mukaan vuoden 2023 aikana. Esimerkiksi mainonnan dynaaminen uudelleenkohdentaminen ei ole tämän jälkeen mahdollista, joten jotain uutta tarvitaan tilalle.  

Googlen ja muiden teknologiafirmojen korvaavat ratkaisut ovat kesken, ja selainratkaisujen kehitys jatkuu edelleen.

Muutoksia ei kuitenkaan kannata jäädä odottelemaan, sillä toimivia ratkaisuja kohdennukseen on jo olemassa.

Oman asiakasdatan käyttäminen on ollut tähän asti alihyödynnetty voimavara kohdentamisessa. Sanoman Mukautetut yleisöt -palvelun avulla voit hyödyntää omaa asiakasrekisteriäsi mainonnan kohdentamiseen esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

1. Aktivoi uudelleen ostaneet asiakkaat

Voit poimia asiakasrekisteristä nykyiset asiakkaasi, ja luoda heille kampanjan edellisen ostoksen kategorian perusteella. Kanta-asiakasohjelman avulla lisämyynti on mahdollista myös kivijalkamyymälästä tehtyjen ostosten perusteella.

2. Sulje olemassa olevat asiakkaat pois asiakashankinnasta

Voit sulkea kampanjasta pois tiettyjä yleisoja, esimerkiksi nykyiset asiakkaasi. Tämä tapahtuu poimimalla asiakasrekisteristä aktiiviset asiakkaat, jonka jälkeen Mukautetut yleisöt -palvelussa tehdään käänteinen kohdentaminen.

3. Hanki lisää ymmärrystä kohderyhmästä

Hyödynnä kohderyhmäanalytiikkaa kampanja- ja sisältösuunnittelussa. Omaa asiakasdataasi voi verrata Sanoman laajaan käyttäjädataan, jolloin voit analysoida esimerkiksi asiakkaittesi kiinnostuksen kohteita tai tapoja käyttää mediaa.

4. Laajenna asiakaskuntaasi

Mukautetut yleisöt ei tuo tehoa vain nykyisten asiakassuhteidesi hoitoon, vaan sen avulla löydät myös uusia potentiaalisia asiakkaita. Mukautetut yleisöt palvelussa voit laajentaa kohderyhmääsi look-a-like -mallinnuksen avulla samankaltaisiin yleisöihin. Kampanja voidaan kohdentaa tälle look-a-like -yleisölle.

Mukautetut yleisöt -palvelu tuo merkittävän parannuksen suomalaisen digimarkkinoinnin kohdentamiseen.

Tutustu Mukautettuihin yleisöihin:

Mukautetut yleisöt 

Katso myös: 

Sanoma ja Custobar helpottavat asiakasdatan käyttöä digimarkkinoinnissa 

IAB Finlandin verkkokauppawebinaari

Liittyvät artikkelit
Antti Isokangas artikkelikuva

Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun

Antti Isokankaan mukaan yrityksen tulee viestiä vastuullisuustoimistaan käytännönläheisesti, vähän yksinkertaisesti ja brutaalin rehellisesti.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun
Ukko.fi Kuukauden kamppis artikkelikuva

Toukokuun Kuukauden kamppis on Ukko.fi:n kekseliäs rekrytointikampanja

Ukko.fi haki markkinointijohtajaa Hesarin etusivun ilmoituksella. Ilmoitus on mainio esimerkki siitä, miten rekrymainontaa voi tehdä hauskasti, huomioita herättävästi ja isosti.
Kuukauden kamppis
Näkemyksiä markkinoinnista
Uutismedia
Toukokuun Kuukauden kamppis on Ukko.fi:n kekseliäs rekrytointikampanja