Peugeot muutti mielikuvia luovalla radiokampanjalla

Case Peugeot artikkelikuva

Peugeotin kesäkampanja tavoitti kohderyhmän hyvin, ja brändimittarit kehittyivät positiivisesti. 

Peugeot on tehnyt Suomessa parin vuoden ajan vahvaa myynnin kasvua.

”Samaan aikaan meillä on ollut haasteena saada oikeaa viestiä kuluttajille. Monella on mielikuva Peugeotista vuosien takaa”, kertoo Peugeot Brand Manager Jukka Kortelainen Auto-Bon Oy:stä.

”Autoalan radiomainonta on aika perinteistä. Halusimme tehdä leikkisämmän kampanjan, jossa nostamme esiin Peugeotin uniikkeja ominaisuuksia, kuten metalliväri vakiona -teemaa, lataushybridien latausnopeutta ja innovatiivista ohjaamokonseptia. Mielenkiintoa herättämällä tavoittelimme sitä, että auton ostoaikeissa olevat tulevat liikkeeseen katsomaan, miten Peugeot eroaa muista merkeistä.”

Auto-Bonille radio on osa laajempaa mainoskokonaisuutta.

”Olemme vähän reilun vuoden ajan käyttäneet radiota säännöllisesti mainonnassamme. Se on meille vähiten taktinen kanava, ja siinä nostetaan jotain kulmaa tuotteesta tukemaan vahvaa digipainotteista muuta mainontaamme.”

Radion valinta mainospalettiin oli selkeä.

”Radion kuuntelijaluvut ovat olleet poikkeusaikana kasvussa. Kun kesällä matkailtiin ja vietettiin aikaa kotimaassa, viihdyttiin radion parissa.”

Peugeotin kesäkampanjassa brändimittarit kehittyivät positiivisesti ja kampanja tavoitti kohderyhmän hyvin.

”Auton osto on pitkä prosessi. Kuluttaja ei ole viestin kuullessaan välttämättä juuri sillä hetkellä hankkimassa autoa. Auton ostoa harkitsevien kohderyhmän tavoitimme autoalan keskiarvoa paremmin. Tämä oli toinen kampanjamme, joka toteutettiin hieman eri tavalla, autoalan normista poiketen. Saimme siitä sekä jälleenmyyjiltä että suoraan asiakkailta huomattavan paljon positiivista palautetta. Autoalan toimijoiden radiokampanjat nojaavat yleensä erittäin taktisiin viesteihin, kuten ’nollakorko ja talvirenkaat kaupanpäälle’, joita Peugeotin mainonnassa vältämme. Eri tavalla tekemällä saavutamme myös tuloksia.”

Kortelaisen mukaan Sanoman suurin vahvuus on monikanavaisuus.

”Yhteistyömme on tiivistä. Tämäkin kampanjan suunnitteluvaiheessa kävimme läpi, mitkä tavoitteemme ovat ja miten mikäkin mediakanava niitä palvelee. Saamme kohderyhmän kiinni eri kanavissa, eri viesteillä ja eri ostopolun vaiheissa. On aina helpompaa, kun pystyy yhden kumppanin kautta tekemään samaan aikaan taktista ja brändillisempää kampanjointia”, Kortelainen kiittää. 

Tutustu kampanjaan tarkemmin

Katso myös: 

Sanoma tutki: Automainonta toimii tiedon lähteenä ja innostuksen herättäjänä

Liittyvät artikkelit