Syyskuun Kuukauden kamppis on Pohjola Vakuutuksen #tätäenjätätekemättä

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Pohjola Vakuutuksen kampanja viestittää, että unelmista voi tehdä totta.

OP Vakuutuksen nimi muuttui Pohjala Vakuutukseksi 2019.

”Teimme tuolloin uuden brändikonseptin ja määrittelimme brändilupauksemme uudestaan. Vakuutusyhtiöt ovat toimialana kaikki samanlaisessa tilanteessa: myymme tuotetta, jota ei voi nähdä eikä se konkretisoidu kuluttajalle kovin helposti. Haasteenamme on, että tuotteemme yhdistetään usein negatiiviseen asiaan. Vakuutusyhtiöt ovat olemassa ihmisten mielissä vain ja ainoastaan siltä varalta, että jokin menee vikaan. Ja kun tilanne ei joskus mene niin kuin asiakas toivoo, meidät saatetaan kokea kylmiksi, etäisiksi ja vaikeasti lähestyttäviksi”, kertoo Pohjola Vakuutuksen markkinointijohtaja Terhi Wimmer.

Uuden brändilupauksen myötä Pohjola Vakuutus halusi lähteä haastamaan konventionaalista ja heterogeenista markkinaa ja rakentamaan brändiä, joka aidosti erottuu ja vaikuttaa kuluttajien valintoihin positiivisella tavalla.

”Lähdimme tutkimaan, miten voisimme luoda raikkaan kulman markkinaan: uudistaa ja haastaa alaa ja saada ihmiset näkemään, että olemme aidosti heidän puolellaan. Halusimme osoittaa, että meillä on isompi syy olla olemassa ja vedota aktiivisiin ja eteenpäin pyrkiviin ihmisiin, joille elämä on joka päivä mahdollisuus tehdä jotain merkityksellistä. Pohjala Vakuutus haluaa olla vaihtoehto, joka edustaa positiivisuutta”, Wimmer kuvailee.

Uudelle mielikuvalle rakennettiin pohjaa vuosien 2019 ja 2020 aikana. Sitten iski korona.

”Korona laittoi monen haaveet jäähylle. Kun lähdimme miettimään tämän vuoden tekemistä ja kampanjoita, päätimme edetä sanoista tekoihin, eli lunastaa sen, mitä olemme julistaneet muutaman vuoden ajan. Olimme jo vuodesta 2019 alkaen halunneet inspiroida ja kannustaa ihmisiä toteuttamaan rohkeasti unelmiaan.”

Nykyaikainen markkinointiviestintä ei ole enää väittämistä, vaan monikanavaista osallistamista ja läsnäoloa ihmisten elämässä.

”Se on rohkeaa, erottuvaa ja alan konventioita rikkovaa. Siinä tuotetaan aitoa lisäarvoa ihmisille, eletään ajassa ja kiinnitytään ihmisille tärkeisiin asioihin”, Wimmer kuvailee.

”Mehän tiedämme kaikki, että markkinointiviestintä on tosi helppo ohittaa. Näimme, että meillä on erinomainen mahdollisuus vahvistaa brändiviestiämme uudenlaisella tavalla. Se vaatii meiltä rohkeutta ja panostusta.”

Pohjola Vakuutus teetti alkuvuodesta tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten tämän vuoden bucket-listoja eli sitä, mistä suomalaiset haaveilevat nyt.

Bucket-listalta poimittiin kaksi unelmaa, joista Super-Iiris on ensimmäinen.

”Iiris on hellyttävä tyttö, jonka unelmana oli olla päivä supersankarina. On tärkeää luoda tulevaisuuden uskoa lapsille ja nuorille. Haluamme osoittaa, että maailma on kaikesta huolimatta edelleen paikka, jossa voi unelmoida. Se on tärkeä brändiviestimme.”

Kampanja on pyörinyt vasta kuukauden, joten mitattuja tuloksia ei ole vielä saatavilla. Positiivinen havainto on, että videoiden katselijoista yli 80 % on katsonut ne loppuun saakka. Videot ovat myös hyvin aktivoineet hyvin katsojia.

”Saamamme palaute on ollut aidosti positiivista. On huomattu, että teemme erilaista markkinointiviestintää, rohkeammin ja raikkaalla tavalla.”

Kampanja on näkynyt television lisäksi online-kanavissa, Pohjola Vakuutuksen omissa somekanavissa ja OP Mediassa. Lisäksi on tehty mainontaa tukevia materiaaleja, kuten julisteita ja roll-uppeja.

”Yhdessä palautteessa kysyttiin, milloin meiltä tulee aiheesta elokuva. Aiomme kuitenkin pysyä vakuutusyhtiönä”, Wimmer nauraa.

Onnittelut Kuukauden kamppiksen voitosta menevät Pohjola Vakuutuksen lisäksi mainostoimisto hasan & partnersille, mediatoimisto Dagmarille, tuotantoyhtiö Yellow Filmsille ja ohjaaja Juho Konstigille.

Katso raadin perustelut:

Kuukauden kamppis 

Liittyvät artikkelit
Vain elämää kausi 13 artikkelikuva

Vain elämää nyt myös radiossa!

Yhdeksi merkittävimmistä musiikki-ilmiöistä noussut Vain elämää saa jatkoa jälleen tänä syksynä. Uuden, järjestyksessään kolmannentoista kauden myötä 10-vuotisjuhliaan viettävä ohjelma on nostanut aiempaa suurempaan suosioon monia kotimaisia esiintyjiä vieden heitä aina stadioneille asti.
Audio & radio
TV & video
Vain elämää nyt myös radiossa!
Porisuhdeneuvoja artikkelikuva

Luukkoselle haettiin seuraajaa Hesarin etusivulla

Kuukauden kamppis on Sanoman kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Heinäkuun valinta on Porin kaupunginjohtajan rekrytointi-ilmoitus, jossa hyödynnettiin ilmiöksi noussutta Porisuhde-kampanjaa.
Kuukauden kamppis
Uutismedia
Luukkoselle haettiin seuraajaa Hesarin etusivulla