Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia

IS on luetuin artikkelikuva

Kansallisen mediatutkimusten tuoreiden tulosten mukaan Ilta-Sanomat on päivä- ja viikkotavoittavuudeltaan on Suomen suurin uutismedia.

Ilta-Sanomat on Suomen kiinnostavin ja tavoittavin valtakunnallinen uutismedia, jonka vahvuutta ja yhteiskunnallista roolia isot uutistapahtumat toistuvasti korostavat.

”Kun jotain isoa ja tärkeää tapahtuu, median merkitys yleisölle ja ammattitaito punnitaan. Ilta-Sanomille esimerkiksi koronakriisi on ollut tuore osoitus, että kun todella pitää tietää, mitä tapahtuu tai mistä puhutaan, ihmiset tulevat IS:n sivuille käsittämättömän suurin joukoin”, sanoo Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Johanna Lahti

Ilta-Sanomien viikkotavoittavuus (printti 6 päivää + digi 1 viikko) on KMT:n mukaan huikeat 3 064 000. Toisena on Iltalehti, jonka viikkotavoittavuus on 3 023 000.

Painettujen iltapäivälehtien osalta Ilta-Sanomat on selkeä markkinajohtaja 66 prosentin osuudella (printti + näköislehti).

Ilta-Sanomien lukijoiden vahvasta sitoutuneisuudesta kertoo myös se, kuinka usein he vierailevat Ilta-Sanomien sivuilla ja sovelluksissa. Viikolla 39 lukija kävi IS.fi:ssä ja sovelluksissa keskimäärin 13,8 kertaa. Iltalehdessä vierailtiin keskimäärin 11,6 kertaa (Lähde FIAM).

”Lukijat käyvät meillä ylivoimaisen usein ja lukevat huomattavan paljon juttuja käynneillään. Tämä kertoo ennen kaikkea yhdestä asiasta: lukijoiden suuresta luottamuksesta. Sen luottamuksen eteen Ilta-Sanomissa tehdään työtä joka päivä aamusta yöhön ja yöstä aamuun”, Johanna Lahti sanoo.

Markkinoijalle Ilta-Sanomat on ehtymätön aarreaitta, massa- ja kohderyhmämedia samassa paketissa. Suomen luetuimpana uutis- ja puheenaihemediana Ilta-Sanomat tarjoaa erinomaisen alustan lähes jokaiseen markkinoinnin tarpeeseen.

Ilta-Sanomien lukijamäärä (painettu + näköislehti) on KMT:n mukaan 324 000. Iltalehden lukijamäärä on 257 000.

Miksi kannattaa valita IS?

Kuva: Seppo Kärki / IS

Katso myös:

Kuusi Sanoman aikakauslehteä kasvatti painetun lehden lukijamääräänsä

Me Naiset vahvisti asemiaan naisten ykköspuheenaihemediana

Liittyvät artikkelit