Miten muuttaa tacoemoji oikeaksi tacoksi? – Monikanavainen kampanja lisäsi tacojen myyntiä 480 %

Taco bell HS etusivu.jpg

Taco Bell on Suomessa matkalla kohti isompaa tunnettuutta. Monikanavainen ja rohkea näkyvyys avaintuotteen ympärillä toi hyviä myynnillisiä tuloksia. 

Taco Bellissä havahduttiin vuonna 2014 siihen, että käytössä ei ole vielä tacoemojia. Yhtiö teki vetoomuksen emojeista vastaavalle taholle, ja tacoemoji lanseerattiin vuonna 2015.

”Ympäri maailmaa on käytössä 6,5 miljardia älypuhelinta. Älypuhelimen myötä suurella osalla ihmisistä on taco koko ajan taskussaan emojin muodossa, mutta silti suuri osa heistä ei ole vielä maistanut tacoa. Kansainvälisen Taco Dayn kunniaksi halusimme antaa ihmisille mahdollisuuden maistaa ikonisinta tuotettamme, eli Crunchy Tacoa ilmaiseksi muuttamalla tacoemoji oikeaksi tacoksi”, kertoo Taco Bell Suomen markkinointipäällikkö Alina Nikkarikoski.

Päivän kestäneen ilmaistempauksen lisäksi tacoja pääsi maistamaan koko Taco Weekiksi nimetyn viikon ajan edulliseen tarjoushintaan. 

”Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa sekä Taco Bellin että ikonisimman tuotteemme tunnettuutta ja toki myyntiäkin sitä kautta”, Nikkarikoski kertoo.

Taco Dayn ja Taco Weekin monikanavainen kampanja oli näyttävästi esillä HS:n monikanavaisella etusivulla, Sanoman tv-kanavilla ja Radio Suomipopilla.

”Kaikki mediat ovat todella tavoittavia, mikä tuki hyvin sitä, että haluamme kasvattaa tunnettuuttamme ja myyntiä. Hesarin etusivu toimi hyvin brändillisesti ja sopi viestimään, miten tacoemojin pystyy muuttamaan oikeaksi tacoksi. Taco Week oli yksinkertaisempi tarjousviesti, jolle haluttiin paljon peittoa ja toistoa. Siihen tv ja radion katkodominanssi sopivat puolestaan erittäin hyvin. Tällä kanavavalikolla saatiin katettua molemmat puolet kampanjasta.”

Maanantaina 4. lokakuuta, jolloin jaossa oli ilmaisia tacoja, Suomen Taco Bellin ostokuittien määrä kasvoi 76 %.

”Saimme selkeästi liikkeelle uusia tacojen kokeilijoita. Myytyjen tacojen määrä koko viikon aikana kasvoi 480 %, joten olemme kampanjaan todella tyytyväisiä. Kampanjalla riittää häntää, ja haluamme myös pidemmän aikavälin tuloksia.”

Nikkarikoski kiittää tiivistä kumppanuutta Sanoman kanssa.

”Aina ei tarvitse erikseen briiffata, vaan tavoitteet ja tarpeet ovat jo hyvin tiedossa. Sanoman laajasta portfoliosta pystyy helposti valitsemaan sopivia kanavia. Tässäkin kampanjassa oli kaksi eri näkökulmaa. Ne molemmat saatiin katettua ja vielä sillä tavalla, että tavoitimme ihmiset oikeasti.”

Tutustu tiivistelmään kampanjan tuloksista

Liittyvät artikkelit
Segmenttien tv katselu artikkelikuva

Näin tavoitat suomalaiset eri TV-ohjelmien parista

Sanoma on jakanut suomalaiset kahdeksaan eri segmenttiin mediankäyttömotiivien ja -asenteiden perusteella. Millä ohjelmilla tavoittaa parhaiten esimerkiksi laatutietoiset tiedonhakijat, kiireiset tasapainon etsijät tai vakiintuneita arjesta nauttijat?
Tutkittua
TV & video
Näin tavoitat suomalaiset eri TV-ohjelmien parista
Aamulehti Saarioinen artikkelikuva

Aamulehden ja Saarioisten yhteistyö on tuloksellista kaikilla mittareilla

Aamulehti ja Saarioinen ovat oman alansa klassikoita, joilla on pitkät perinteet ja juuret vahvasti kiinni Pirkanmaalla. Molemmat ovat ajankohtaisia omalla toimialallaan ja läsnä suomalaisten arjessa joka päivä.
Alueellinen mainonta
Case
Uutismedia
Aamulehden ja Saarioisten yhteistyö on tuloksellista kaikilla mittareilla