Sanoman radio vahvistaa sisältötekemistään

Radiot artikkelikuva

Sanoman radiokanavien kehitys oli nousujohteista viime vuoden ajan. Nyt kanavat rakentavat uusia kiinnostavia sisältöjä vuodelle 2022.

Radio Suomipop saa lisävahvistusta, kun Suomen kuunnelluimman aamuohjelman Aamulypsyn tuottajana aloittaa Alina Kangasluoma. Vahvistuksia tulee myös muihin toimintoihin. HitMix-kanavaa menestyksekkäästi luotsannut Petra Piipari ottaa vetovastuulleen myös Loop-radiokanavan. Loopin ja Me Naiset Radion ohjelmapäällikkönä toiminut Paula Niska saa vastuulleen koko kanavaportfoliota koskevia strategisia kehityshankkeita.

Me Naiset -brändiperheen audiovastaavana aloittaa Ida-Liina Huurtela. Me Naiset Radiossa tullaan perinteisen ohjelmavirtaradion sijaan toteuttamaan audiosisältöjä monipuolisemmin.

”On mahtavaa saada Ida-Liina työskentelemään Me Naisten toimitukseen yhdessä lehden ja verkon tekijöiden kanssa. Ajankohtaiset ilmiöt, henkilöt ja puheenaiheet tulevat näkymään kaikissa kanavissamme, niin lehdessä, verkossa, radiossa kuin somessakin. Kehitämme uusia ilmaisumuotoja eri kanaviin, ja saavutamme siten uusia yleisöjä. Kun teemme monikanavaisia sisältöjä yhä tiiviimmin yhdessä, äänemme on entistäkin vahvempi ja kuuluvampi”, kertoo Me Naisten päätoimittaja Katja Sipilä.

Jenni Alexandrova aloittaa uuden ohjelman Aito Iskelmän arki-illoissa ja tulee vahvistamaan myös Suplan podcast-tekemistä. Ohjelmakonseptit julkaistaan erikseen myöhemmin.

Radio Rock juhlii vuoden aikana 15-vuotista taivaltaan. Kanavalla muistellaan vuoden mittaan parhaita hetkiä yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

Vuosi 2021 näytti pandemian keskellä alkuun haastavalta, mutta Sanoman radion kehitys oli nousujohteista. Syksyllä 25─54-vuotiaiden kuuntelijoiden määrä kasvoi entisestään ja etumatka kilpailijaan nähden vahvistui.

”Olemme tehneet audiostrategiamme mukaisia onnistuneita toimenpiteitä oikea-aikaisesti ja ennakoiden. Audiomarkkina elää tällä hetkellä kukoistuskauttaan mutta muuttuu niin kulutustottumuksien kuin markkinointipanostusten osalta. Näillä toimenpiteillä tiedämme olevamme kasvun tiellä myös alkavana vuonna”, toteaa ohjelmajohtaja René Mäkinen.

Myös audion Business Manager Kasper Kahila on luottavainen erittäin hyvin onnistuneen vuoden 2021 jälkeen.

”Ääni on nopeimmin kasvava markkinoinnin keino, ja uudet tavat kuluttaa kasvattavat audion kokonaiskulutusta. Audio mediamixissä tehostaa merkittävästi brändiviestinnän tehoa. Sanoman radiokanavia hyödyntämällä markkinoijat tavoittavat suomalaiset laajasti tai kohdennetusti kunkin kampanjan tarpeen mukaisesti.”

Sanoman radio tavoittaa viikoittain yli 2,1 miljoonaa kuuntelijaa. Viikkotavoittavuus 25‒54-vuotiaiden kohderyhmässä on 55 %​.  (Lähde: Finnpanel Oy KRT 9-11/2021)

Kuvassa Jenni Alexandrova, Ida-Liina Huurtela ja Alina Kangasluoma.
(Kuva: Petri Aho)

Katso myös: 

Ota ääni haltuun audion etusivulla

Ryhdy audioedelläkävijäksi  

Alueellinen radiomainonta

 

Liittyvät artikkelit
Kantriradio artikkelikuva

Uusi Kantriradio aloittaa Pirkanmaalla ja Suplassa

Kanava aloittaa lähetykset keskiviikkona 1. joulukuuta. Kantriradion kuuluvuusalueen kunnissa asuu yhteensä yli 400 000 ihmistä. Kanava kuuluu Tampereen lisäksi Valkeakoskella, Ylöjärvellä, Pirkkalassa, Nokialla, Lempäälässä ja Kangasalla.
Alueellinen mainonta
Audio & radio
Uusi Kantriradio aloittaa Pirkanmaalla ja Suplassa
Riku Talvitie artikkelikuva

Netflix tappaa radion ja muita pieleen menneitä ennustuksia

Tuskin Marconi tiesi mitä tuli tehtyä, kun hän vuonna 1896 haki patenttia radion esiasteelle. Innovaatio havaittiin käyttökelpoiseksi ensin sotilaallisiin operaatioihin ja propagandatarkoituksiin, myöhemmin kansalaisten viihdyttämiseen. Nyt 125 vuotta keksinnön jälkimainingeissa saamme nauttia audiomediasta, joka elää vahvempana kuin koskaan, kirjoittaa Riku Talvitie.
Audio & radio
Luovat ratkaisut
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Netflix tappaa radion ja muita pieleen menneitä ennustuksia