Radion tekijät: Oku Luukkainen

Oku Luukkainen artikkelikuva

Sanoman radiot kätkevät sisäänsä monenlaisia persoonia. Tutustumme heihin jatkossa paremmin. Ensimmäisenä esittelyssä on mies, joka on valittu vuoden Hesburger-työntekijäksi.

Paremmin tuntenette hänet HitMixin iltapäivistä ja Retroradiosta.

Kuka?

Oku Luukkainen (ristimänimeltään Juho Saikkonen), 36 vuotta.

Miksi radio?

Yläasteella koulu ei oikein maistunut, ja opon mukaan amiksessa ei ollut montaakaan juuri mulle sopivaa vaihtoehtoa. “Radio tai sellainen voisi sopia sulle, ehkä”. 15-vuotiaana se tuntui idealta, jota kannattaisi ainakin kokeilla.

Ne syyt, joiden vuoksi halusin silloin opiskella alaa, ovat aika pitkälle samat miksi olen edelleen radiossa. Radio kuulostaa hauskalta työltä. Sen lisäksi on toki tullut paljon muutakin.

Työura tähän mennessä?

Outokummussa radio- ja tv-työn media-assistenttikoulutus, jonka jälkeen tein hetken töitä Tarinatalolle ja TV2:lle. Sittemmin radiossa polku on kulkenut Radio Jyväskylästä The Voicelle. Sieltä Radio Novaan, Ysärille ja nyt HitMixille.

Pertti Salovaara on varmasti isoin esikuvani radiotyöntekijänä.  Muita mainittavia ovat Perttu Häkkinen, Peltsi ja Ryan Seacrest.

Ohjelmasi?

Maanantaista torstaihin HitMixin Iltapäivässä tehdään show Saran (Forsberg) kanssa. Ohjelman kivijalat ovat viihteellisyys, ajankohtaisuus, kuuntelijakontaktit ja musiikki.
Perjantaisin on Retroradio, jossa isossa roolissa ovat kuuntelijakontaktit niin taajuudella kuin somessa sekä keikoilla.

Työpäiväsi?

Maanantaista torstaihin 9-11.30 on varattu erilaisille palavereille, koskevat ne sitten radiota tai musahommia tai mitä vain. Kello 12 tapaamme Saran kanssa Sanomatalolla ja valmistellemme päivän lähetyksen. Hyvin usein olemme tehneet joitain valmisteluja jo edellisenä päivänä. 

Kello 17-18 on varattu muille asioille, kuten Retroradion somen tekemiselle ja HitMixin Poppikone-ohjelman tuottamiselle. Torstaisin iltapäivälähetyksen jälkeen teen Retroradion login valmiiksi.

Perjantaiaamupäivät on yleensä pyhitetty ohjelmatoimisto- tai musahommille. Perjantaisin kello 17 saavun radiolle ja 18 alkaa Retroradio. Sen jälkeen kotiin tai viikonlopun keikoille. 

Mukavinta työssäsi?

Luoda joka päivä jotain uutta ja tehdä tiimissä töitä.

Muistoja matkan varrelta?

Aikanaan Radio Jyväskylässä JYPin voitettua ensimmäisen mestaruuden lähdimme radiolle tekemään yöllä mestaruuslähetystä. Tästä kolme päivää myöhemmin heräsin kotoa ilman vaatteita ja mitali kaulassa.

Top 3 -parhaat asiat juuri nyt?

F1 Drive to survive -sarja, keikat pyörii ja siirtolapuutarhamökki Espoossa.

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän ja miksi?

Milla Mattila. Aina iloinen tavatessa.

Mitä haluat häneltä kysyä?

Milloin Jyväskylän yöhön?

HitMix

HitMix on kaupunkilaisille aikuisille suunnattu kanava, jonka musiikki vie kuuntelijansa onnellisiin muistoihin 90- ja 2000-luvuille. Mukana on myös parhaimpia uutuusbiisejä.

HitMix on iloinen ja positiivinen kanava, mutta emme pelkää vaikeitakaan aiheita. Mukana on koko tunteiden kirjo, kuten elämässä yleensäkin.

Hitmixin mediatiedot
 

Katso myös: 

HitMix on nyt suositumpi kuin koskaan – Kuunteluminuuttien määrä on yli kaksinkertaistunut vuoden takaisesta

Liittyvät artikkelit
Janni Hussi artikkelikuva

Radion tekijät: Janni Hussi

Sanoman radiot hallitsevat aamumarkkinaa. Yksi aamujen tukipilareista on hauskempien aamujen puolesta operoiva Aamulypsy. Vuoden vaihduttua Lypsyssä alkoi uusi aika, ja onkin syytä tutustua paremmin yhteen tiimin persoonaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Janni Hussi