Matka palkittiin Editgaalassa vuoden irtonumerona, Yhteishyvän juttu vuoden parhaana

Editkilpailu Yhteishyvä artikkelikuva

25.3.2022

Yhteishyvän kesäkuun 2021 lehden kansi on voittanut myös European Publishing Awards 2022 -kilpailussa Cover One-Shot -sarjan.

Matka-lehden numero 4/2021 palkittiin vuoden irtonumerona Aikakausmedian Editkilpailussa torstaina. Yhteishyvän juttu Mielessä isot kuviot palkittiin vuoden parhaana asiakasmediajuttuja.

Matkan palkintoperusteluissa todettiin seuraavasti:

”Menestyksekkäästi nimeään myöten uudistunut Matka-lehti kertoo uudistusnumeron 4/21 kannessa matkoista haaveileville kotimaan ja ulkomaan kohteista oivaltavin otsikoin. Otsikoiden tyylikäs asettelu jättää tilaa siniselle merelle ja taivaalle. Kannen koko ilme houkuttelee tarttumaan lehteen ja unelmoimaan matkoista. Numeron kappalemääräinen myynti oli moninkertainen verrattuna tilanteeseen ennen lehden uudistusta.”

Editkilpailu Matka

Mielessä isot kuviot -juttu julkaistiin viime vuoden lokakuun Yhteishyvässä. Sanoman sisältömarkkinointitiimistä juttua olivat tekemässä vastaava tuottaja Leila Mehto ja AD Leena Majaniemi. Jutun on kirjoittanut freelancer-toimittaja Kaisa Hako ja kuvannut Sanoman valokuvaaja Juha Salminen. SOK:n Yhteishyvän toimituksesta mukana jutun teossa olivat toimituspäällikkö Sanna Suokko ja sisältöpäällikkö Sara Malmberg.

Palkintoperusteluissa juttua kiitetään näin: ”Aihe hiiliviljelystä ja ilmastomuutoksen torjumisesta rakentuu informatiiviseksi ja lukijaa kiinnostavaksi, ihmisläheiseksi tarinaksi vastuullisen viljelijäperheen arvojen kautta. Juttu yhdistelee hienosti monia ilmaisukeinoja ja tuo aiheesta uutta tietoa ja uusia näkökulmia. Sujuva teksti yhdessä elämänmakuisten kuvien kanssa muodostaa hienon kokonaisuuden, jota on selvästi työstetty pitkään, huolella ja innostuneessa yhteistyössä.”

Lue palkittu juttu

Torstai-iltana tuli tieto myös toisesta tärkeästä voitosta. Yhteishyvän kesäkuun 2021 lehden kansi voitti European Publishing Awards 2022 -kilpailussa Cover One-Shot -sarjan. Kannen on kuvannut Mikko Tikka ja kuvausjärjestelyistä sekä tyylistä vastasi Janic Leino. AD:na toimi Leena Majaniemi.

European Publishing Awards -kilpailussa palkitaan parhaita aikakauslehtiä, sanomalehtiä ja digitaalisia julkaisuja. Raadin mukaan voittajakannet kuvastavat tekijöiden täydellistä yhteistyötä, jonka lopputuloksena syntynyt kansi houkuttelee lukemaan jutun. Kansijutun tekijätiimiin kuuluivat myös toimittaja Kaisa Hako, vastaava tuottaja Leila Mehto, sisältöpäällikkö Sara Malmberg sekä toimituspäällikkö Sanna Suokko.

Yhteishyvä European publish Awards
Liittyvät artikkelit
Case Laumasuoja artikkelikuva

Case Laumasuoja – Yhteishyvän podcast-sarjassa nuoret saivat äänensä kuuluville

”Jotta syntyy laadukasta sisältöä, tarvitaan laadukkaita tekijöitä” – S-ryhmälle tärkeä vastuullisuusteema, nuorten mielenterveys, herätti keskustelua ja intoa lahjoittaa mielenterveystyöhön.
Audio & radio
Case
Sisältömarkkinointi
Vastuullisuus
Case Laumasuoja – Yhteishyvän podcast-sarjassa nuoret saivat äänensä kuuluville