Sanoman radiot ja kesä 2022: Aito Iskelmä

Kimmo Vehviläinen artikkelikuva Aito Iskelmä

Kesään on syytä panostaa, sillä se on radion kulta-aikaa. Aidolle iskelmämusiikille on selkeästi tilausta suven seuraksi.

Viime kesä oli erittäin onnistunut Sanoman radioille. Kanavamme nousivat markkinajohtajaksi 25─54-vuotiaiden kohderyhmässä. Katseet ovat nyt jo kuitenkin vahvasti tulevassa kesässä ja askelmerkit ovat selvillä.

Kesään on syytä panostaa, sillä se on radion kulta-aikaa. Radio Median teettämän tutkimuksen mukaan 37 prosenttia suomalaisista kertoo radion kuuluvan olennaisesti heidän kesäänsä.

Lavatanssit perinteisen iskelmämusiikin höystämänä, kesäillan lämpö ja valo suomalaisen perinnemaiseman hivellessä silmää. Tätä kaikkea on aito suomalainen kesä, ja Aito Iskelmä tarjoaa parasta kesäseuraa tänäkin kesänä syvähengittäen kuulijoidensa mukana ja tuoden musiikillaan rentoutta pitkin kesä-Suomea..

Kanavan kesässä yhdistyvät hyväntuulisuus, kodikkuus, ennakkoluulottomuus, helposti lähestyttävyys ja ajankohtaisuus. 

Viime kesä oli kanavalta menestys viikkotavoittavuuden ja kaupallisen kuunteluosuuden osalta. Ne olivat vuoden kovimmissa lukemissa, jos joulun erikoisaikaa ei huomioida. Aidolle iskelmämusiikille on selkeästi tilausta suven seuraksi.

Aito Iskelmä tukeutuu vahvasti musiikkiin myös tänä kesänä. Kuulijat tulevat äänestämään Top 100 -juhannuslistan, joka kuullaan kokonaisuudessaan juhannusaattona.

Kesäänsä muun muassa golfaten ja futista pelaten viettävä ohjelmapäällikkö Mikko Harjunpää äityy jopa runolliseksi kuvaillessaan iskelmämusiikin ja kesän yhteyttä:

”Aito ja perinteinen iskelmämusiikki kuuluu Suomen suveen kuin löylykauha saunaan ja airot soutuveneeseen. Se tulvii kesäisiä muistoja lapsuuden ja nuoruuden pitkistä kuumista kesistä”

Kesäkuussa taajuudella ovat pitämässä seuraa Hanna Kinnunen ja Milla Mattila arkipäivisin yhdeksästä viiteen. Illoissa äänessä on Jenni Alexandrova viidestä kahdeksaan.

Heinäkuussa Aito Iskelmän kesäaamuissa otetaan vielä normaaliakin rennommin. Suomen mukavimman miehen Kimmo Vehviläisen ja Elina Otsalan aamut starttaavat vasta yhdeksältä, sillä Kimmon mukaan niin juontajien kuin kuuntelijoidenkin pitää kesällä saada nukkua pitkään:

”Kesäaamujen juontamisen erikoispiirre on se, että mä kuvittelen koko ajan puhuvani ihmiselle, joka istuu kesämökin pihalla järven rannassa. Se tuo puheisiin ehkä leppoisamman sävyn, kuin vaikkapa pimeitä marraskuisia aamuja juontaessa.”

Puhelinlinjat ovat kuumina koko kuukauden ja aamuissa kysellään kuulijoiden kesäkuulumisia ja parhaita vinkkejä kesään ympäri Suomen. Kimmolle tämä on työn parhaita puolia:

”Kun pääsee puhumaan kuuntelijan kanssa puhelimessa lähetystä tehdessä, keskustelun sävy on useimmiten kuin tunnettaisi jo vuosien takaa. Olen ollut radiossa töissä pian 30 vuotta, joten ainakin toiseen suuntaan tämä tuttuus onkin ihan totta. Ihmisten kanssa rupattelu on tämän työn parhaita puolia. Oma kesävinkkini on: Kävele helteisenä päivänä puoli kilometriä hiekkatieltä sivuun keskelle metsää. Etsi kuuma jäkäläinen kallio, jolla kasvaa kuivia männynkäkkyröitä. Istu alas, nuuhki paahteisen metsän, jäkälän, sammaleen ja kaarnan tuoksua ja kuuntele, kun palokärki koputtelee kauempana. Ja ymmärrä siinä hetkessä, että kaikki työmurheet, tekemättömät remontit ja maksamattomat laskut ovat täysin merkityksettömiä. Vain sillä on merkitystä, että istut hiljaa metsässä ja hengität. Sinulla on yksi elämä, käytä se viisaasti.”

Iltapäivissä heinäkuussa jatkaa Milla Mattila ja illoissa Jenni Alexandrova. Koko kesän Aito iskelmän viikonlopuissa parasta kesäseuraa pitää Krista Baars lauantaisin klo 1014 ja sunnuntaisin klo 1216.

Aito Iskelmän kesä ei lopu vielä elokuussakaan, vaan luvassa on kesäloman jatkot, joiden myötä kuulijoilla on mahdollisuus voittaa perheelleen kylpyläloma. Näin lomatunnelman saa pidettyä yllä arjen alettuakin.

Nämä kaikki toimet takaavat sen, että Aito Iskelmä on Suomen hyväntuulisin ja aurinkoisin kesäkanava vuonna 2022.

Aito Iskelmä on valtakunnallinen, 45–59-vuotiaille suunnattu kanava, joka soittaa eniten aitoa iskelmää. Kanavan kuuntelijat ovat aktiivisia, keski- ja hyvätuloisia teini-ikäisten lasten vanhempia tai kahden hengen talouksissa asuvia. Aito Iskelmällä on myös alueellista mainontaa.

Katso Aito-Iskelmän mediatiedot

Suurin osa suomalaisista lomailee kesällä kotimaassa

Rahaa kuluu kesällä normaalia enemmän remontointiin ja kodin kunnostamiseen.*

VINKKI! Haasta kuulijat jakamaan parhaimmat remonttivinkit radion ohjelmayhteistyön avulla

Rahaa kuluu kesällä normaalia enemmän kotimaan matkailuun, huvipuistovierailuihin ja festareihin.*

VINKKI! Sää kohteessa? Viestisi välittyy kotimaanmatkailijoille sääyhteistyön avulla. Kohdista viestiäsi radiossa myös alueellisesti.

Kesämökillä oleilu on suomalaisten yksi suosikkikesänviettotapa.*

VINKKI! Aito Iskelmän kuuntelu kasvaa kesällä ja siksi se onkin Sanoman virallinen kesäradio.

Lähde: Suomitutka, Kesä 2022 (18–69 -vuotiaat, n=534)

Katso myös: 

Ota ääni haltuun audion etusivulla

Liittyvät artikkelit
Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Radio artikkelikuva Classic Easy

Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona.
Audio & radio
Sanoma laajentaa radiotarjontaansa