Radion tekijät: Milla Mattila

Milla Mattila artikkelikuva

Sanoman radiot kätkevät sisäänsä monenlaisia persoonia. Tutustumme heihin jatkossa paremmin. Seuraavana vuorossa on nainen, joka pukeutuu vain mekkoihin, käsikirjoittaa The Voice Senioria, fanittaa palavasti Madonnaa ja harrastaa pitkiä kävelylenkkejä meren rannalla.

Hänen ääntään kuulette arkisin Aito Iskelmän iltapäivissä kahdesta kuuteen.

Kuka?

Milla Mattila, 48 v.

Miksi radio?

Radioon on liittynyt aina tietty salaperäisyys. Se on myös läsnä kaikkialla ja todella lähellä kuulijaa.

Lukioaikana 90-luvun alussa katsoin telkkarista Anna-Kaisa Hermusen talk showta ja mietin, miten tuollaiseen ammattiin pääsee. Koska en tiennyt vastausta, kirjoitin Hermuselle ja kysyin.

Työura tähän mennessä?

Hermunen ohjasi minut eteenpäin työharjoitteluun Radio Keski-Suomeen Jyväskylässä. Sen innoittamana menin Alkio-opistoon opiskelemaan alaa ja sieltä työharjoitteluun Radio Jyväskylään, johon jäin töihin viideksi vuodeksi 1995–2000. Työ oli paras opettaja: tein uutisia, juonsin ja tuotin. 

Sen jälkeen työskentelin muutaman vuoden ohjelmatoimistossa ja palasin radioon vuonna 2005, kun muutin Helsinkiin ja pääsin töihin Sävelradioon. Siitä matka on vienyt Radio Aallon, Radio Novan ja Groove FM:n kautta Radio Suomipopille, jossa tein viikonloppuja peräti seitsemän vuotta. Nyt olen ollut Aito Iskelmässä kaksi vuotta ja rakastan kanavaamme! Sen musiikki ja maailma ovat  tuttuja, koska toimin Arja Korisevan assistenttina yli kymmenen vuotta. Ne hommat lopetin noin viisi vuotta sitten.

Esikuvasi?

Olga K
. Aina ja ikuisesti. Lisäksi ihailen Radio Rockin Klaus Flamingin musiikkitietämystä.

Ohjelmasi?

Ohjelmassani musiikki on pääosassa. Soitan paljon musiikkia ja kerron tarinoita artisteista ja biiseistä. Tavoitteeni on olla jonain päivänä Aito Iskelmän Klaus Flaming.

Tiedän ja tunnen iskelmägenren oikeasti, kiitos Koriseva-vuosien. Olen kiertänyt kaikki Suomen tanssilavat ja tiedän, millainen meidän kuuntelijamme on.

Työpäiväsi?

Teen aamupäivän kotona muita töitä, kuten käsikirjoittamista, ja siirryn iltapäivällä Sanomatalolle. Kuljen aina työmatkan kävellen samaa reittiä. Himmennän valot, otan kupin kahvia (mieluusti aina samasta mukista, jossa lukee haalealla Nelonen Media) ja valmistelen lähetyslistan. Sitten vaan liuku auki ja menoksi.

Itse lähetyksen aikana etsin paljon tietoa musiikista, jota soitan. Lähetyksen jälkeen vien kahvikupin keittiöön ja kävelen kotiin aina samaa reittiä, mutta eri reittiä kuin tullessa.
Kotona avaan läppärin ja jatkan muita töitäni tai tapaan ystäviä viinin ja ruoan äärellä.

Mukavinta työssäsi?

Kuuntelijat, työkaverit ja työn sisältö. Soitamme musiikkia, johon suomalaisten dna rakentuu. Toki kuulen kuittailua ”turvemusiikista”. Eihän iskelmän soittaminen ole yhtä seksikästä kuin vaikkapa JVG:n soittaminen, mutta olen aidosti ylpeä kanavastamme. Ja meillä on hyvä henki jengissämme. Kaikki ovat aikuisia ja ammattilaisia.

Muistoja matkan varrelta?

Kun Sävelradio ajettiin alas vuonna 2006, se yhdisti meidät tekijät ja kuuntelijat ainutlaatuisella tavalla. Hautasimme yhdessä meille jotain rakasta, mutta teimme sen pystypäin. Sen aikaisilla työkavereilla on aina oma paikka sydämessäni, samoin kuin sillä kanavalla.

Onneksi Aito Iskelmä jatkaa kyseisen radion musiikkilinjaa, ja se on tuntunut todella hyvälle!

Top 3 -parhaat asiat juuri nyt?

Tallinnan reissu ystävien kanssa, The Voice Seniorin finaali ja parsakausi.

Oku Luukkaisen sinulle esittämä kysymys kuului: Milloin Jyväskylän yöhön?

Tulen heti, kun sulla on keikka siellä. Sen jälkeen yöhön!

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän ja miksi?

Klaus Flaming, koska arvostan hänen journalistista osaamistaan. Me myös halaamme aina kun näemme.

Mitä haluat häneltä kysyä?

Mikä on hänen levykokoelmansa isoin aarre?

Aito Iskelmä

Aito Iskelmä on valtakunnallinen, 45–59-vuotiaille suunnattu kanava, joka soittaa eniten aitoa iskelmää. Kanavan kuuntelijat ovat aktiivisia, keski- ja hyvätuloisia teini-ikäisten lasten vanhempia tai kahden hengen talouksissa asuvia. Aito Iskelmällä on myös alueellista mainontaa.

Aito Iskelmän mediatiedot

Katso myös:

Radion tekijät: Oku Luukkainen

Sanoman radiot ja kesä 2022: Aito Iskelmä

Liittyvät artikkelit
Janni Hussi artikkelikuva

Radion tekijät: Janni Hussi

Sanoman radiot hallitsevat aamumarkkinaa. Yksi aamujen tukipilareista on hauskempien aamujen puolesta operoiva Aamulypsy. Vuoden vaihduttua Lypsyssä alkoi uusi aika, ja onkin syytä tutustua paremmin yhteen tiimin persoonaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Janni Hussi