Sanoma tutki: Suomalaiset kuluttavat kesän aikana spontaanimmin kuin muulloin

Kesän 2022 kulutuskäyttäytyminen artikkelikuva

19.4.2022

Mihin suomalaiset aikovat käyttää rahaa ensi kesänä? Lataa tutkimus suomalaisten kulutuskäyttäytymisestä.

Suomalaisten suosituimmat kesänviettotavat ovat kotona ja kesämökillä oleilu sekä kotimaan matkailu. Myös ulkomaan matkailu, laivaristeily ja festarit kiinnostavat. Koronarajoitusten väistyttyä luvassa on kaikkien aikojen tapahtumakesä!

Kesällä kulutus on spontaanimpaan kuin muina vuodenaikoina. Rahaa käytetään muita vuodenaikoja enemmän erityisesti matkustamiseen, huvitteluun ja elintarvikkeisiin. Suomalaiset tekevät kesällä myös isoja hankintoja. Esimerkiksi auton hankinta on monen haaveissa.

Lähes puolet suomalaisista sanoo kuluttavansa kesän aikana spontaanimmin kuin muulloin, ja joka viidennellä on jäänyt pandemian aikana normaalia enemmän rahaa säästöön.

Mihin suomalaiset aikovat käyttää rahaa ensi kesänä? Miten tavoitat parhaiten kesäsuomalaisen? Tilaa vinkit ja tuoreet tiedot tutkimuksesta sähköpostiisi.

Liittyvät artikkelit
Ympäristöväittämät artikkelikuva

Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan

Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti tutkimushankkeessaan mainonnan ympäristöväittämiä Suomessa analysoimalla sosiaalisen median ja verkkolehtien mainoksia. Tutkimuksen mukaan jopa puolet mainoksista kertoi tuotteen tai palvelun ympäristövaikutuksista tai -parannuksista vain hyvin yleisellä tasolla.
Tutkittua
Vastuullisuus
Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan