Sanoma tutki: Suomalaiset kuluttavat kesän aikana spontaanimmin kuin muulloin

Kesän 2022 kulutuskäyttäytyminen artikkelikuva

19.4.2022

Mihin suomalaiset aikovat käyttää rahaa ensi kesänä? Lataa tutkimus suomalaisten kulutuskäyttäytymisestä.

Suomalaisten suosituimmat kesänviettotavat ovat kotona ja kesämökillä oleilu sekä kotimaan matkailu. Myös ulkomaan matkailu, laivaristeily ja festarit kiinnostavat. Koronarajoitusten väistyttyä luvassa on kaikkien aikojen tapahtumakesä!

Kesällä kulutus on spontaanimpaan kuin muina vuodenaikoina. Rahaa käytetään muita vuodenaikoja enemmän erityisesti matkustamiseen, huvitteluun ja elintarvikkeisiin. Suomalaiset tekevät kesällä myös isoja hankintoja. Esimerkiksi auton hankinta on monen haaveissa.

Lähes puolet suomalaisista sanoo kuluttavansa kesän aikana spontaanimmin kuin muulloin, ja joka viidennellä on jäänyt pandemian aikana normaalia enemmän rahaa säästöön.

Mihin suomalaiset aikovat käyttää rahaa ensi kesänä? Miten tavoitat parhaiten kesäsuomalaisen? Tilaa vinkit ja tuoreet tiedot tutkimuksesta sähköpostiisi.

Liittyvät artikkelit
Radiot yhteiskuva_2023

Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta

Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) tulosten mukaan radiota lähetysaikaan kuunneltiin vuonna 2022 kokonaisuudessaan hieman vähemmän kuin edellisvuonna, mutta Sanoman radioiden parissa vietetty aika kasvoi.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta