Sanoman radiot ja kesä 2022: Radio Rock

Jone Nikula artikkelikuva

Radio Rock takoi viime kesänä mainion tuloksen ja oli kohderyhmänsä selkeästi kuunnelluin kanava kaupallisella kuunteluosuudella mitattuna. Kesän kovimmat asiat tapahtuvat tänä kesänä Radio Rockilla.

Jos jollakin kanavalla, niin erityisesti Rockilla on odotettu koronakurimuksen höllentymistä ja pääsyä takaisin festareille. Kanava jakaa jo toukokuussa lippuja joka päivä kesän kovimmille keikoille. Lippuja on tarjolla niin Rockfestistä Kuopiorockiin kuin Apulannan stadionkeikasta Rammsteinin Tallinnan keikallekin.

Rockfesteille Radio Rock on tuomassa saunan, johon voi voittaa löylyttelyvuoron. Ohjelmapäällikkö Paula Niska tyytynee itse vihtojen tekoon:

”Annan Rockin kuulijoille mahdollisuuden löylyttelyyn. Taitaa muuten olla eka kerta maailmassa, kun esimerkiksi Maidenin keikkaa voi seurata saunasta. Ihan mahtavaa, että maailma viimein avautuu! Kesän 2022 festaritarjonta on todella monipuolinen. Toivon kovasti niin tapahtuma-alan kuin artistien puolesta, että mahdollisimman moni tapahtuma päästään toteuttamaan.”

Kesäkuussa kuulijat osallistetaan Radio Rockilla äänestämään parhaimmat kesärockbiisit Kesän kovimmat rokit -listauksen. Lista käydään läpi juhannusaattona suuressa tuloslähetyksessä.

Ohjelmapäälliköllä on oma selkeä suosikkinsa listalle:

”Tänä kesänä keikoille palaavan Tehosekoittimen Asfaltti polttaa kuuluu ehdottomasti listalle, mutta myös Foo Fighters toimii aina.”

Läpi kesän on tarjolla myös Radio Rock -storesta kesän kovimpia kuteita, sillä kanava lanseeraa tälle kesälle kesämalliston suosituista vaatteistaan.

Radio Rockin kesä ei olisi myöskään mitään ilman Jonea ja kesäpoikia. Syvänpronssista rusketusta kesältään hakeva Jone odottaa kesää innolla:

”Kesäpojissa ovat tänä vuonna mukana Olli Herman, Jouni Hynynen, Rane Raitsikka, Herra Ylppö, Esa Holopainen, Jussi 69 ja muutama tuonnempana ilmoitettava special guest -kesäuros. Kovimman kesäpojan titteli menee ehdottomasti Rane Raitsikalle, joka on kesäpojista ainoa, joka on yrittänyt suistaa spåran kiskoilta.”

Kesäpojissa mukana oleva Jussi 69 vetää heinäkuussa myös omaa KesäKuusysi-ohjelmaansa Radio Rockin iltapäivissä ja lähettää kesäluurin matkaamaan ympäri Suomea. Tämän luurin avulla Radio Rockilla saadaan kattava näkemys kesän kuulumisista ympäri maata.

Aamuohjelma Korporaatio pitää kuulijat puolestaan jännityksessä läpi kesän. Korporaation kesämysteeri arvuuttaa kuulijoita lupaillen isoa palkintoa. Kisa käynnistyy jo ennen ryhmän lomalle jääntiä, mutta jännitystä pidetään yllä pitkin kesää tiputellen lisää vihjeitä palkinnosta.
Elokuussa Korporaation palattua studioon pääsee täysin oikean vastauksen antanut kuulija lunastamaan palkinnon itselleen.

Radio Rock puhuttelee kuulijoitaan rock-kulttuurin aihepiirien lisäksi ajankohtaisilla ja yhteiskunnallisilla aiheilla. Aiheisiin pureudutaan usein kantaaottavasti tai vähintään ajatuksia herättävästi.

Radio Rock on suvereeni ykköskanava 25–44 ja 25–54-vuotiaiden miesten kohderyhmissä. Tällä kanavalla kasvatat mainonnan tuloksia kuin tiukalla heitolla moukarihäkistä.

Kuvassa Jone Nikula. Kuva: Vilma Töyräs

Radio Rockin mediatiedot

Kun on aika palata takaisin töihin ja kouluun...

VINKKI! Aamulypsy ja Korporaatio ovat back! Valjasta suosikkiaamuradioshow viestisi lähettilääksi ja aktivoi kuulijat uuteen arkeen!

VINKKI! Mitä tänään syötäisiin? Reseptit hukassa? Ei hätää, brändisi jakaa reseptivinkit arjen keskelle.

Tutustu kesäetuihin, kesämarkkinoinnin vinkkeihin ja radioiden kesäkattauksiin: 

Tavoita kesäsuomalainen

Sanoma tutki: Suomalaiset kuluttavat kesän aikana spontaanimmin kuin muulloin

Sanoman radiot ja kesä 2022: HitMix

Sanoman radiot ja kesä 2022: Aito Iskelmä

Liittyvät artikkelit
Janni Hussi artikkelikuva

Radion tekijät: Janni Hussi

Sanoman radiot hallitsevat aamumarkkinaa. Yksi aamujen tukipilareista on hauskempien aamujen puolesta operoiva Aamulypsy. Vuoden vaihduttua Lypsyssä alkoi uusi aika, ja onkin syytä tutustua paremmin yhteen tiimin persoonaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Janni Hussi