Huhtikuun Kuukauden kamppis on HSL:n Mitta täynnä

Kuukauden kamppis HSL.jpg

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. HSL:n kampanja tarttui oivaltavasti ajankohtaiseen aiheeseen, polttoaineen hinnan nousuun.

HSL:n viestinnässä ja markkinoinnissa vastuullisuus on ollut esillä jo pitkään.

”Olemme pohtineet teemaa yleisesti ilmaston näkökulmasta. Kun polttoaineen hinta alkoi kohota, hoksasimme, että meillä on tähän ajankohtaiseen aiheeseen omaa viestiä ja sanottavaa”, kertoo HLS viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas.  

Kampanjalla haluttiin tavoitella autoilijoita työmatkaliikenteessä, joten radiokampanjassa oli vahva panostus. Lisäksi kampanja näkyi digitaalisissa kanavissa, somessa, HSL:n omissa kanavissa metroissa ja ratikoissa sekä digitaalisena ulkomainontana huoltoasemien läheisyydessä Ottaako pumpusta bensapumpulla? -viestein.

Saadussa palautteessa on kiitetty kekseliästä ja hyvin ajassa kiinni olevaa kampanjaa. Mitta täynnä, Viimeinen pisara, Helppo valinta, Asema vaihtoon ja Polje hintaa -viesteillä kannustettiin bussin, metron, raitiovaunun, junan ja kaupunkipyörien käyttöön.

”Sen lisäksi, että houkuttelemme lisää käyttäjiä joukkoliikenteeseen, ideana oli vääntää rautalangasta polttoaineen hintoja päivitteleville ihmisille, että kausilippumme päivähinta on alkaen 1,74 €. Sillä ei löpöä ihan hirveästi saa.”

Etätyösuosituksen päättymisen jälkeen ihmiset eivät ole halunneet sitoutua kausilippuun, koska saattavat yhä olla joinain päivinä etätyössä.

”AB-lipun päivähinta on edullinen, vaikka lipulla ei olisikaan joka päivä käyttöä.”

11. huhtikuuta käynnistynyt kampanja kesti vappuun saakka. Kampanjatutkimuksen tuloksia ja huhtikuun lipunmyyntituloksia vielä odotellaan, mutta kampanja on herättänyt ansaitsemaansa huomiota. Rinnastus bensamittariin toimi digibannereissa erinomaisesti, ja radiokampanja herätti hilpeyttä rinnastuksellaan säätiedotuksiin.

Onnea HSL, Sherpa ja Dagmar!

Katso tuomariston perustelut ja kuuntele radiospotit

Liittyvät artikkelit
Sanoman radio alkuvuosi artikkelikuva

Sanoman radiolla loistava startti vuoteen 2022

Sanoman radiokanavat tavoittavat viikoittain yli puolet Suomen 25–54-vuotiaista ja saavat myös noin puolet kaikista kohderyhmän kaupallisen radion kuunteluun käytetyistä minuuteista.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiolla loistava startti vuoteen 2022
Aina tulee sanomista podcast some

Taas tulee sanomista podcastin ja videon muodossa

Uusissa jaksoissa myyntijohtaja Stinde Mäkisen vieraina ovat Nordean Laura Hartikainen, Fennian Hanna Länsivuori ja Odan Sami Törmä.
Näkemyksiä markkinoinnista
Taas tulee sanomista podcastin ja videon muodossa
Valopilkku artikkelikuva

Ei mutua vaan dataa

Sanoman brand tracking -tutkimukset tarjoavat Valopilkulle vastauksia siihen, mikä on aidosti toimivaa.
Aikakausmedia
Audio & radio
Case
Näkemyksiä markkinoinnista
Tutkittua
TV & video
Uutismedia
Ei mutua vaan dataa