Ketä tavoitteletkaan, me tavoitamme hänet

Susanne Ropponen artikkelikuva

Natiivimainonta on vakiinnuttanut paikkansa vaikuttavana ja tehokkaana mainonnan ja markkinointiviestinnän muotona, kirjoittaa Susanne Ropponen. 

Kun aloitin natiivimainonnan parissa vuonna 2016, medioilla ja markkinalla oli monia pelkoja. Kokeeko mediankuluttaja tulleensa huijatuksi, kun hän klikkaa kaupallisen sisällön pariin? Rapauttaako natiivimainonta journalistisen sisällön ja median uskottavuutta? Tuleeko Julkisen sanan neuvostoon tai Mainonnan eettiseen neuvostoon runsaasti vihaisia yhteydenottoja kuluttajilta ja työllistävätkö ne päätoimittajia? Asiakkaat olivat huolissaan esimerkiksi siitä, saavatko he tuotua kaupallisia viestejään artikkeleissa läpi, osaavatko kaupalliset toimittajat kirjoittaa kohderyhmää kiinnostavia juttuja tai klikataanko mainossisältöjä vahingossa.

Alusta asti isot mediatalot ja IAB tekivät yhdessä hienoa työtä natiivimainonnan parissa ja loivat sille vankan ja luotettavan perustan, raamit ja kasvun edellytykset pitkälle tulevaisuuteen. Kuluttajat osoittautuivat medianlukutaitoisiksi, ja kiinnostavuus oli syy kuluttaa kaupallisia sisältöjä. Asiakkaat olivat myös innoissaan kokeilemassa uutta mainonnan muotoa.

Palasin kolmen vuoden tauon jälkeen työskentelemään natiivimainonnan pariin Sanomalle huhtikuussa 2022. Sain riemukseni huomata, miten hyvin natiivimainonta voi ja kasvaa edelleen.

Natiivimainonta on vakiinnuttanut näinä vuosina paikkansa vaikuttavana ja tehokkaana mainonnan ja markkinointiviestinnän muotona. Suuri kiitos tästä kuuluu ammattitaitoiselle sisällöntuotannolle, vetovoimaisille medioille, toimiville teknisille järjestelmille, asiakkaille ja kuluttajille, jotka luottavat meihin.

Aiemmat pelot olivat osoittautuneet turhiksi. Hyvä ja relevantti sisältö kiinnostaa, vaikka se olisikin kaupallista. Pitkät lukuajat ja isot lukijamäärät eivät ole vahinkoklikkien seurausta. Sääntely luo turvallisuutta, niin kuluttajalle kuin asiakkaallekin.

Sanoman ehdottomia vahvuuksia ovat vahvat brändit ja luotettavat mediat (75 % pitää sanomalehtiä, myös diginä, luotettavina), jakelun laajuus (tavoitamme 97 % suomalaisista) ja monikanavaisuus, sitoutuneet lukijat sekä sisältöjen pitkät lukuajat. Lisäksi jatkuva tutkiminen, dataohjautuva kehitystyö ja huikeat ammattilaiset takaavat parhaat ratkaisut tulevaisuudessakin niin asiakkaillemme kuin kuluttajille.

Natiivimainonnan kasvu jatkuu edelleen. Kasvua ajaa sisällöntuotannon moninaiset mahdollisuudet ja muodot, mitattavuus, kohdennettavuus, jakelutien laajuus ja hyvä käyttäjäkokemus.

Uskon, että lähitulevaisuudessa erityisesti interaktiivisen ja liikkuvan kuvan sisältöjen määrä alkaa kasvaa perinteisen kirjoitetun sisällön rinnalla. Teknologia ja data tuovat uusia mahdollisuuksia kohdennuksiin, sisältöjen optimointiin ja personointiin.

Natiivimainonta on kasvanut jo ala-asteikäiseksi ja vakiinnuttanut paikkansa mediaportfoliossa.  Teini-ikää kohti kulkiessa voidaan alkaa kokeilla vähän omia rajoja ja olemaan rohkeampia, vai mitä?

Kun sinulla on kerrottavaa, natiivimainonta vie viestisi perille.

Susanne Ropponen on nimitetty Sanoman B2B-myynnin natiivimainonnan Content Strategistiksi 1.5. alkaen. Hän tulee vahvistamaan Sanoman natiivimainonnan tiimiä ja asiakaskohtaista työtä vankalla osaamisellaan. Susanne on työskennellyt aiemmin MTV Oy:ssa kaupallisena tuottajana natiivimainonnan parissa.  

Liittyvät artikkelit
Superkauppiaat artikkelikuva

Native Advertising Days -tapahtumassa oli esillä natiivimainonnan parhaimmisto – Suomesta arvostetun kansainvälisen natiivimainonnan palkinnon voittanut Superkauppiaat-sarja

K-Supermarketin brändiviihdeohjelma Superkauppiaat voitti keväällä kultaa Native Advertising Awards -kilpailun Best Use of AFP Broadcast -kategoriassa.
Luovat ratkaisut
Natiivimainonta
TV & video
Native Advertising Days -tapahtumassa oli esillä natiivimainonnan parhaimmisto – Suomesta arvostetun kansainvälisen natiivimainonnan palkinnon voittanut Superkauppiaat-sarja