Ei mutua vaan dataa

Valopilkku artikkelikuva

Sanoman brand tracking -tutkimukset tarjoavat Valopilkulle vastauksia siihen, mikä on aidosti toimivaa. 

Taksintilaussovellus Valopilkku mittaa Sanoman brand tracking -tutkimuksen avulla brändin tunnettuuden, harkinnan ja preferenssin kehittymistä.

”Varsinkin jatkon kannalta on tärkeää mitata, miten brändi kehittyy”, kertoo Valopilkun Head of Marketing Tytti Stranding.

Valopilkku-sovelluksen perusti aikoinaan Taksiliitto. Sovelluksen siirryttyä Valopilkku Oy:lle haluttiin selvittää, mikä on tilanne brändin tunnettuuden ja siihen liitettyjen mielikuvien osalta. Markkinointia Valopilkulle ei oltu tuolloin juuri tehty.

Sanoman brand tracking -tutkimuksen etuna Stranding pitää sitä, että vastaajia on paljon ja vastaajakunta kattaa koko Suomen.

”Ensimmäisessä tutkimuksessa herättävintä oli, että 70 % vastaajista ei muistanut nähneensä minkään taksisovelluksen tai taksiyhtiön mainontaa. Otimme tuloksen suurena mahdollisuutena: markkinassa on tosi paljon osuutta ottamatta”, Stranding kertoo.

Nyt Valopilkku-taksisovelluksella on käynnissä mittavan kokoinen, monikanavainen kampanja. Brand tracking oli olennaisessa osassa mainostoimistojen kilpailutuksessa. Mittauksen tuloksia on käyty läpi myös Valopilkun autoilijoiden kanssa.

”Käytimme tuloksia brändityön pohjana. Vaihdoimme esimerkiksi värimaailman pois taksialan perinteisestä mustakeltaisesta.”

Mittauksesta on Strandingin mukaan ollut apua moniin liiketoiminnallisiin päätöksiin.

”Tunnettuus, preferenssi ja harkinta ovat kaikki tosi tärkeitä liiketoiminnan mittareita. Pystymme tutkimuksen tulosten avulla peilaamaan, missä tilanteessa olemme ja kuka on pahin kilpailijamme. Viestejä pystyy suunnittelemaan tämän mukaisesti.”

Kysymyspatteristoa on hieman viilattu matkan varrella antamaan tarkempaa tietoa esimerkiksi kilpailijakentästä.

Valopilkun uuden sovelluksen lanseerauskampanjassa on käytössä kaikki kanavat: tv:n spottimainonta ja ohjelmayhteistyö, taktiset spotit ja kanavadominanssi radiossa, yhteistyökumppanuus Aamulypsyn kanssa kolmen viikon ajan sekä laaja digi- ja printtikampanja.  

Mittaus tehdään aina jokaisen isomman kampanjakokonaisuuden jälkeen.

”Tutkimuksen suurin hyöty on kokonaisvaltaisuus. Näkyviin saa koko funnelin spontaanista tunnettuudesta harkintaan ja preferenssiin asti.”

Strandingin mukaan mittaamisessa on oleellista systemaattisuus. Vain säännöllisillä mittauksilla saadaan tarkkaa tietoa markkinointitoimenpiteiden vaikuttavuudesta.

Seuraavaksi Valopilkku aloittaa Sanoman kanssa ROMI-mallinnuksen.

”Se, että pystytään tekemään dataan pohjautuvia päätöksiä, on minulle tärkeää. Kuluttajamarkkinoinnissa on vaikea tietää, mikä on aidosti toimivaa. Mittaamisella siihen saadaan hyviä vastauksia”, Stranding summaa.

Liittyvät artikkelit
Ympäristöväittämät artikkelikuva

Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan

Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti tutkimushankkeessaan mainonnan ympäristöväittämiä Suomessa analysoimalla sosiaalisen median ja verkkolehtien mainoksia. Tutkimuksen mukaan jopa puolet mainoksista kertoi tuotteen tai palvelun ympäristövaikutuksista tai -parannuksista vain hyvin yleisellä tasolla.
Tutkittua
Vastuullisuus
Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan
Suomalaisen musiikin superviikonloppu artikkelikuva

Suomalaisen musiikin superviikonloppua juhlitaan heinäkuussa

Radio Suomipop lanseeraa tänä kesänä todellisen kotimaisen musiikin ilotulituksen käynnistämällä suomalaisen musiikin superviikonlopun juhlinnat 14.–17. heinäkuuta.
Audio & radio
Tapahtumat
TV & video
Suomalaisen musiikin superviikonloppua juhlitaan heinäkuussa
Antti Isokangas artikkelikuva

Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun

Antti Isokankaan mukaan yrityksen tulee viestiä vastuullisuustoimistaan käytännönläheisesti, vähän yksinkertaisesti ja brutaalin rehellisesti.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun