Radion tekijät: Tytti Kiviharju

Tytti Kiviharju artikkelikuva

Tällä kerralla Sanoman radioiden uumenista esitellään shuffle-tanssista innostunut nainen, joka SUP-lautailee vesipelostaan huolimatta.

Pelkääpä hän Pontus-kissaansakin, Katti kun ilmeisesti suunnittelee asunnon lukkojen vaihtamista. Tytti Kiviharjun ääni kantautuu kuitenkin pelottomasti HitMixin perjantai-iltapäivissä ja Suomipopin lauantaiaamuissa.

Kuka?

Tytti Kiviharju, 40 vuotta.

Miksi radio?

Olen pikkutytöstä asti höpötellyt ja laulanut mikkiin (lue: sähkövatkaimeen) ja soitellut Rauman paikallisradioon biisitoiveita. Kai radio on aina ollut eräänlainen unelmatyö, vaikka ystäväkirjoihin kirjoitinkin haluavani isona olla opettaja.

Muistan kuulleeni joskus nuorena radiomainoksen, jossa kysyttiin: haluatko radiojuontajaksi? Kävin heti tarkistamassa koulun nettisivut, mutta totesin sen olevan liian kallis. Helsinkiin muutettuani ajauduin ravintola-alalle, jossa vierähtikin noin 15 vuotta. Takaraivossa jyskytti koko ajan tuo radiomainos. Päätin hakea kouluun, jonne ovet myös aukesivat vuonna 2010.

Työura tähän mennessä?

Työharjoittelun ajaksi lähdin kotipaikkakunta Raumalle, jossa sain jatkaa juontajana. Laiton Helsingistä kämpän myyntiin ja suuntasin kohti uutta duunia. Raumalle paluu ei kuitenkaan houkutellut, joten päätin muuttaa Turkuun, josta kuljin päivittäin paikallisradio Ramonaan. Siellä vierähti kolme vuotta, jonka jälkeen sydän halusi takaisin Helsinkiin.

Samana kesänä hyppäsin kesäiltapäivän juontajaksi NRJ:lle. Parin vuoden hakemusten lähettämisen jälkeen työskentelin Radio Novassa ja Iskelmällä.

Viime vuoden lokakuussa hyppäsin HitMixille, ja siitä myös naapuristudioon Suomipopille.

Esikuvasi?

On pakko nostaa tähän ”oppi-isäni” Risto Leino Rauman paikallisradio Ramonasta. Ripan kanssa tehtiin muutama vuosi kimpassa Rauman Lukon lätkälähetyksiä urani alkuaikoina, minä studiosta käsin ja hän selostamosta. Vaikka mestaruutta niinä vuosina ei tullutkaan, nämä lähetykset ovat jääneet erityisesti mieleen. Kiitos sinikultaiselle äänelle!

Ohjelmasi?

Hyvää fiilistä HitMixiltä! Tuttuja ysäri- ja tuutausaritykityksiä sekä paljon naurua ja viikonloppuun valmistautumista. Rakastan ysärimusiikkia, koska ysärillä vietetyt nuoruusvuodet napapaitoineen ja viisnollaykkösineen olivat ihmisen parasta aikaa. Toivon välittäväni musiikin ilosanomaa, positiivista energiaa ja hyvää mieltä jokaiselle kuuntelijalle.

Suomipopilla herättelen ihmisiä positiivisella energialla lauantaiaamuun ja leppoisaan viikonloppuun.

Työpäiväsi?

Valmistaudun pitkin viikkoa keräämällä erilaisia juttuaiheita ja hyväntuulisia uutisia. Laitan aina ennen lähetyksen alkua vaaleanpunaiset villatöppöset, eli ”lähetyssukat” jalkaan.

Itse lähetyksen aikana soitan biisejä täysillä sekä tanssin ja laulan studiossa sekä vastailen kuuntelijoiden lähettämiin WhatsApp-viesteihin.

Lähetyksien jälkeen olen aivan loppu! Olen niin syventynyt lähetyksessä tapahtuviin juttuihin, että hetki menee vaan istuessa. Sitten lähetyssukat pois jalasta ja joko kotiin tai kavereita tapaamaan.

Mukavinta työssäsi?

Tämä työ kokonaisuudessaan on parasta, mutta kyllä hauskassa ja kannustavassa supertiimissä työskentely ja kuuntelijoiden kanssa käydyt keskustelut ovat se juttu!

Muistoja matkan varrelta?

Niitähän on valtavasti! Yksi ehkä mieleenpainuvimmista seikoista tapahtui pari vuotta sitten keskellä yötä Pori-Helsinki välillä, kun olin kuskina kollegani, ystäväni, ysäriapostoli Oku Luukkaisen keikalla. Oku laittoi illan aikana viestin, että samalla keikalla esiintyvällä legendaarisella ysäripoppoo E-roticilla on vaikeuksia päästä lentokentälle. Mahtuisiko mun kyydissä? Totta kai!

Olin juuri muuttanut, joten auton takakoppa oli täynnä tavaraa. Osa tavaroista piti jättää Poriin, jotta kaikki matkalaukut saatiin mahtumaan. Matkalaiset kyytiin ja kohti Helsinkiä. Kukaan ei ollut kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että siihen aikaan yöstä mikään paikka ei ollut auki, joten vessahädän yllättäessä olin suuresti fanittamani E-roticin laulajan kanssa puskapissalla kakkostien varrella olevalla parkkipaikalla. Eipä olisi teini-Tytti tätäkään päivää uskonut näkevänsä!

Top 3 -parhaat asiat juuri nyt?

Edessä oleva kesä, tulevat festarit ja iloiset ihmiset.

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän ja miksi?

Me Naiset -radion Ida-Liina Huurtelalle <3

Mitä haluat häneltä kysyä?

Milloin lähdet mun mukaan shufflaamaan?


HitMix

HitMix on kaupunkilaisille aikuisille suunnattu kanava, jonka musiikki vie kuuntelijansa onnellisiin muistoihin 90- ja 2000-luvuille. Mukana on myös parhaimpia uutuusbiisejä.
HitMix on iloinen ja positiivinen kanava, mutta emme pelkää vaikeitakaan aiheita. Mukana on koko tunteiden kirjo, kuten elämässä yleensäkin.


HitMixin mediatiedot

Suomipop

Radio Suomipop hauskuuttaa, koskettaa ja viihdyttää jutuillaan sekä musiikillaan kaikkia suomalaisia joogasaleilta tukkimetsiin.
Suomipop haluaa tuoda kuuntelijoiden jokaiseen päivään lisää merkityksellisiä hetkiä. Siinä onnistumisen takaavat Suomen paras musiikki ja taitavimmat tähdet, jotka tietävät, mistä tänään puhutaan.

Radio Suomipop on vuoden jokaisena päivänä parasta viihdettä, jota Suomessa voi kuulla, nähdä ja kokea. Täydellinen radiomainonnan kumppani siis.

Radio Suomipopin mediatiedot

Katso myös: 

Sanoman radiot ja kesä 2022: HitMix

Sanoma radiot ja kesä 2022: Radio Suomipop

Radion tekijät: Oku Luukkainen

Radion tekijät: Milla Mattila

Radion tekijät: Klaus Flaming

Liittyvät artikkelit
Krista Baars artikkelikuva

Radion tekijät: Krista Baars

Sanoman radioilta on esittelyvuorossa radioiden kirjaimellisesti korkealentoisin persoona, sillä hänellä on takanaan 20-vuotinen ura lentoemäntänä.
Audio & radio
Radion tekijät: Krista Baars
Katja Sipilä artikkelikuva

Suomen monikanavaisin mediabrändi rikkoo naiseuteen liittyviä normeja

Me Naiset on jo 70 vuoden ajan murtanut tabuja, ja siten lisännyt avoimuutta, hyvinvointia ja rohkeutta ihmisten elämässä. ”Lupaamme olla tulevaisuudessakin samalla asialla – viihtymistä ja huumoria unohtamatta!” kirjoittaa Me Naisten päätoimittaja Katja Sipilä.
Aikakausmedia
Audio & radio
Omakynä
Uutismedia
Suomen monikanavaisin mediabrändi rikkoo naiseuteen liittyviä normeja
Vain elämää kausi 13 artikkelikuva

Vain elämää nyt myös radiossa!

Yhdeksi merkittävimmistä musiikki-ilmiöistä noussut Vain elämää saa jatkoa jälleen tänä syksynä. Uuden, järjestyksessään kolmannentoista kauden myötä 10-vuotisjuhliaan viettävä ohjelma on nostanut aiempaa suurempaan suosioon monia kotimaisia esiintyjiä vieden heitä aina stadioneille asti.
Audio & radio
TV & video
Vain elämää nyt myös radiossa!