Sanoma tutki: Mainonnan rooli tietolähteenä korostuu huonekalujen ja sisustustarvikkeiden hankinnassa

Vastuullisuuskartta sisustus artikkelikuva

14.6.2022

Vastuullisuus tarkoittaa suomalaisille laatua ja kestävyyttä, kotimaisuutta sekä työntekijöiden hyvinvoinnin huomioimista. Lataa yhteenveto sisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Sanoma toteutti vuonna 2021 yhteistyössä Franklyn kanssa laajan Vastuullisuuskartta-tutkimuksen, ja tämän vuoden aikana ymmärrystä vastuullisuudesta syvennetään eri toimialojen näkökulmasta.

Laatu ja kestävyys ovat kuluttajien mielestä ylivoimaisesti tärkeimpiä tekijöitä, kun arvioidaan huonekalu- ja sisustustarvikehankintojen vastuullisuutta. Kotimaisen tuotannon suosiminen koetaan jo itsessään vastuullisuusteoksi. Liki kolmasosa arvottaa ostopäätöksissään myös työntekijöiden hyvinvointia ja työoloja.

Jopa 70 % suomalaisista kokee kotimaisen tuotteen ostamisen olevan vastuullinen valinta ja 60 % panostaa laatuun ja kestävyyteen kuormittaakseen ympäristöä mahdollisimman vähän. Yllättävän iso osa, lähes puolet, sanoo suosivansa lähellä valmistettuja huonekaluja ja sisustustavaroita. Jopa kolmannes olisi valmis myös maksamaan enemmän vastuullisesta tuotannosta.

Vastuullisia sisustushankintoja hankaloittaa eniten tuotteiden vastuullisuuden arvioiminen ja vasta seuraavaksi hinta. Kuluttajat kaipaavat siis selvästi läpinäkyvämpää vastuullisuustietoa ostopäätöstensä tueksi. Mainonnan rooli tietolähteenä on huonekalujen ja sisustustavaroiden osalta yli kaksinkertainen yleiseen vastuullisuusviestintään verrattuna.

Vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluville huonekalujen ja sisustustavaroiden kotimaisuus on vielä merkittävästi tärkeämpi tekijä kuin väestölle keskimäärin. He kiinnittävät myös keskivertoa enemmän huomiota huonekalujen ja sisustustavaroiden hiilijalanjälkeen.

Keitä tähän vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluu? Mistä kuluttajat hakevat tietoa sisustushankintojen vastuullisuudesta? Millä tavalla kohderyhmää pitäisi puhutella, jotta vastuullisuusviestisi on kerrottu relevantilla tavalla?

Lataa alta yhteenveto kodinsisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Liittyvät artikkelit
Antti Isokangas

Viherpesun lopettaminen on myös yritysten etu

Viherpesu ei ole ainoastaan kuluttajien harhaan johtamista. Vielä ongelmallisempaa on se, että yritykset valehtelevat myös itselleen, väittää Antti Isokangas.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Viherpesun lopettaminen on myös yritysten etu
Ritva Lassila artikkelikuva

”Ympäristöystävällinen”, ”eko” tai jopa ”päästötön”

Mainonnan yleiset ympäristöväittämät johtavat usein kuluttajia harhaan. Mitä me markkinoinnin ammattilaiset voisimme asialle tehdä, pohtii viestintäpäällikkö Ritva Lassila.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Vastuullisuus
”Ympäristöystävällinen”, ”eko” tai jopa ”päästötön”