Sanoma tutki: Mainonnan rooli tietolähteenä korostuu huonekalujen ja sisustustarvikkeiden hankinnassa

Vastuullisuuskartta sisustus artikkelikuva

14.6.2022

Vastuullisuus tarkoittaa suomalaisille laatua ja kestävyyttä, kotimaisuutta sekä työntekijöiden hyvinvoinnin huomioimista. Lataa yhteenveto sisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Sanoma toteutti vuonna 2021 yhteistyössä Franklyn kanssa laajan Vastuullisuuskartta-tutkimuksen, ja tämän vuoden aikana ymmärrystä vastuullisuudesta syvennetään eri toimialojen näkökulmasta.

Laatu ja kestävyys ovat kuluttajien mielestä ylivoimaisesti tärkeimpiä tekijöitä, kun arvioidaan huonekalu- ja sisustustarvikehankintojen vastuullisuutta. Kotimaisen tuotannon suosiminen koetaan jo itsessään vastuullisuusteoksi. Liki kolmasosa arvottaa ostopäätöksissään myös työntekijöiden hyvinvointia ja työoloja.

Jopa 70 % suomalaisista kokee kotimaisen tuotteen ostamisen olevan vastuullinen valinta ja 60 % panostaa laatuun ja kestävyyteen kuormittaakseen ympäristöä mahdollisimman vähän. Yllättävän iso osa, lähes puolet, sanoo suosivansa lähellä valmistettuja huonekaluja ja sisustustavaroita. Jopa kolmannes olisi valmis myös maksamaan enemmän vastuullisesta tuotannosta.

Vastuullisia sisustushankintoja hankaloittaa eniten tuotteiden vastuullisuuden arvioiminen ja vasta seuraavaksi hinta. Kuluttajat kaipaavat siis selvästi läpinäkyvämpää vastuullisuustietoa ostopäätöstensä tueksi. Mainonnan rooli tietolähteenä on huonekalujen ja sisustustavaroiden osalta yli kaksinkertainen yleiseen vastuullisuusviestintään verrattuna.

Vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluville huonekalujen ja sisustustavaroiden kotimaisuus on vielä merkittävästi tärkeämpi tekijä kuin väestölle keskimäärin. He kiinnittävät myös keskivertoa enemmän huomiota huonekalujen ja sisustustavaroiden hiilijalanjälkeen.

Keitä tähän vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluu? Mistä kuluttajat hakevat tietoa sisustushankintojen vastuullisuudesta? Millä tavalla kohderyhmää pitäisi puhutella, jotta vastuullisuusviestisi on kerrottu relevantilla tavalla?

Lataa alta yhteenveto kodinsisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Liittyvät artikkelit
Uutismedia digi artikkelikuva

Lähes kaikkien Sanoman brändien kokonaistavoittavuuksissa kasvua – Ilta-Sanomat tavoittaa 2,95 miljoonaa ja painettu Glorian ruoka & viini lisäsi lukijamääräänsä 13 %

Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2022) tuoreet luvut kertovat, että Sanoman brändien kokonaistavoittavuuksissa on vahvaa kasvua.
Aikakausmedia
Tutkittua
Uutismedia
Lähes kaikkien Sanoman brändien kokonaistavoittavuuksissa kasvua – Ilta-Sanomat tavoittaa 2,95 miljoonaa ja painettu Glorian ruoka & viini lisäsi lukijamääräänsä 13 %
Aina tulee sanomista podcast jakso 11

Miten markkinoida haastavina aikoina?

Aina tulee sanomista -podcastin jaksossa Stinde Mäkisen vieraana on Omnicom Media Groupin tutkimus- ja strategiajohtaja Kari Tervonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Miten markkinoida haastavina aikoina?
Antti Isokangas artikkelikuva

Inflaatio ei irtoa viherpesulla

Antti Isokankaan mukaan viherpesu ei ole ainoastaan eettisesti vaan myös taloudellisesti väärä tapa vastata hintojen nousun aiheuttamiin paineisiin.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Inflaatio ei irtoa viherpesulla