Sanoma tutki: Mainonnan rooli tietolähteenä korostuu huonekalujen ja sisustustarvikkeiden hankinnassa

Vastuullisuuskartta sisustus artikkelikuva

14.6.2022

Vastuullisuus tarkoittaa suomalaisille laatua ja kestävyyttä, kotimaisuutta sekä työntekijöiden hyvinvoinnin huomioimista. Lataa yhteenveto sisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Sanoma toteutti vuonna 2021 yhteistyössä Franklyn kanssa laajan Vastuullisuuskartta-tutkimuksen, ja tämän vuoden aikana ymmärrystä vastuullisuudesta syvennetään eri toimialojen näkökulmasta.

Laatu ja kestävyys ovat kuluttajien mielestä ylivoimaisesti tärkeimpiä tekijöitä, kun arvioidaan huonekalu- ja sisustustarvikehankintojen vastuullisuutta. Kotimaisen tuotannon suosiminen koetaan jo itsessään vastuullisuusteoksi. Liki kolmasosa arvottaa ostopäätöksissään myös työntekijöiden hyvinvointia ja työoloja.

Jopa 70 % suomalaisista kokee kotimaisen tuotteen ostamisen olevan vastuullinen valinta ja 60 % panostaa laatuun ja kestävyyteen kuormittaakseen ympäristöä mahdollisimman vähän. Yllättävän iso osa, lähes puolet, sanoo suosivansa lähellä valmistettuja huonekaluja ja sisustustavaroita. Jopa kolmannes olisi valmis myös maksamaan enemmän vastuullisesta tuotannosta.

Vastuullisia sisustushankintoja hankaloittaa eniten tuotteiden vastuullisuuden arvioiminen ja vasta seuraavaksi hinta. Kuluttajat kaipaavat siis selvästi läpinäkyvämpää vastuullisuustietoa ostopäätöstensä tueksi. Mainonnan rooli tietolähteenä on huonekalujen ja sisustustavaroiden osalta yli kaksinkertainen yleiseen vastuullisuusviestintään verrattuna.

Vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluville huonekalujen ja sisustustavaroiden kotimaisuus on vielä merkittävästi tärkeämpi tekijä kuin väestölle keskimäärin. He kiinnittävät myös keskivertoa enemmän huomiota huonekalujen ja sisustustavaroiden hiilijalanjälkeen.

Keitä tähän vastuullisuuden supersegmenttiin kuuluu? Mistä kuluttajat hakevat tietoa sisustushankintojen vastuullisuudesta? Millä tavalla kohderyhmää pitäisi puhutella, jotta vastuullisuusviestisi on kerrottu relevantilla tavalla?

Lataa alta yhteenveto kodinsisustukseen keskittyvästä vastuullisuuskartasta.

Liittyvät artikkelit
Ympäristöväittämät artikkelikuva

Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan

Suomen ympäristökeskus SYKE selvitti tutkimushankkeessaan mainonnan ympäristöväittämiä Suomessa analysoimalla sosiaalisen median ja verkkolehtien mainoksia. Tutkimuksen mukaan jopa puolet mainoksista kertoi tuotteen tai palvelun ympäristövaikutuksista tai -parannuksista vain hyvin yleisellä tasolla.
Tutkittua
Vastuullisuus
Mainonnan ympäristöväittämät johtavat kuluttajia harhaan
Antti Isokangas artikkelikuva

Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun

Antti Isokankaan mukaan yrityksen tulee viestiä vastuullisuustoimistaan käytännönläheisesti, vähän yksinkertaisesti ja brutaalin rehellisesti.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Kolme vinkkiä markkinoijalle: näin vältät viherpesun