Suomalaisen musiikin superviikonloppua juhlitaan heinäkuussa

Suomalaisen musiikin superviikonloppu artikkelikuva

Radio Suomipop lanseeraa tänä kesänä todellisen kotimaisen musiikin ilotulituksen käynnistämällä suomalaisen musiikin superviikonlopun juhlinnat 14.–17. heinäkuuta. 

Päätapahtumana toimivat luonnollisesti Suomipop-festivaalit, mutta mukana juhlallisuuksissa ovat kattavasti muun muassa Suomipop, Radio Rock, Nelonen, Ruutu ja Supla.

”Kotimaista musiikkia on syytä juhlistaa erityisesti vaikeiden koronavuosien jälkeen. Suomipop on suomalaisen musiikin koti ja luonnollinen veturi tälle hankkeelle. Me Nelonen Medialla haluamme olla suomalaisen musiikin elinvoimaisuuden puolestapuhujia juuri nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa ohjelmajohtaja René Mäkinen.

Parempaa hetki musiikin juhlalle on keskellä kuuminta kesää. Kotimainen musiikki yhdistää ja haluamme nauttia siitä niin mökeillä, festareilla, autossa kuin matkoilla tai missä ikinä olemmekin.

Pääjuhlat ovat luvassa siis Suomipop-festivaaleilla niin Jyväskylässä kuin Oulussa, joissa nähdään koko suomalaisen musiikin kerma Juha Tapiosta Tehosekoittimeen ja Apulannasta JVG:hen.

Radio Suomipop tarjoaa festareilta suorana Maija Vilkkumaan keikan lauantaina Oulusta käsin. Kanava soittaa lauantaina aamulla myös festivaaleilla esiintyvän Juha Tapion Top 20 -biisilistauksen ja kuuntelijoiden äänestämän 2000-luvun Top 100 -kotimaista biisiä listauksen. Lisäksi lauantai-illassa kuullaan myös parhaimmat kotimaiset kesähitit ja sunnuntaina vuoron saa Vain Elämää -ohjelman Top 20 -kappaleet.

Televisiossa ja Ruudussa nähdään ensiesityksenä Happoradion 20-vuotisjuhlakeikka viime vuodelta. Nelosen elokuvatarjonta tukee niin ikään suomalaista musiikkia sillä Nelonen näyttää kotimaisten isojen artistien elokuvia Apulannasta Juiceen ja Cheekiin. Ruudun puolella on edellä mainittujen lisäksi nähtävillä myös Badding- ja Love Recordsista kertova Anna mulle lovee -elokuvat.

Suplaan kootaan puolestaan kotimaisen musiikin äänikirjoja ja podcasteja. Radiokanavista esimerkiksi Radio Rock soittaa koko perjantain pelkästään kotimaista rock-musiikkia. HitMix painaa puolestaan tuutin täydeltä kotimaisia ysärilekoja niin 90- kuin 2000-luvuiltakin.

Kesä 2022 on siis suomalaisen musiikin superjuhlaa. Tarjonta on ylitsevuotavan runsasta ja jokaiselle on takuulla löydettävissä jotakin itselleen sopivalla tavalla.

Nostetaan yhdessä suomalainen musiikki arvoiselleen jalustalle!

Lisätiedot suomalaisen musiikin superviikonlopun ohjelmasta täältä

Katso myös: 

“Tapahtumat tavoittavat kuluttajat positiivisella tavalla”

Sanoman radiolla loistava startti vuoteen 2022

Liittyvät artikkelit
Minna Andersson artikkelikuva

3 hyvää syytä valita liikkuvan kuvan kumppaniksi Sanoma

Liikkuvan kuvan mainonta toimii tutkitusti ja tavoittaa laajemman yleisön kuin koskaan aiemmin, kirjoittaa Sanoman viihdemedioiden kaupallisista ratkaisuista vastaava Minna Andersson.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
TV & video
3 hyvää syytä valita liikkuvan kuvan kumppaniksi Sanoma
Kim Sainio artikkelikuva

Radion tekijät: Kim Sainio

Monen radiojuontajan tie vie urallaan myös television puolelle. Nimenomaan tässä järjestyksessä. Poikkeus vahvistaa säännön, sillä tällä kertaa esiteltävä oleva juontaja on kulkenut urapolkunsa päinvastaiseen suuntaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Kim Sainio
Mirko Baas artikkelikuva

Valovoimaisia tähtiä ja suuria tunteita – Sanoma TV tarjoaa molempia

Ohjelman pitää herättää tunnetta. Tunne voi olla iloa, surua, onnellisuutta tai vaikkapa kateutta, mutta sitä pitää löytyä, jotta katsoja palaa yhä uudestaan sisällön pariin, kirjoittaa Nelonen Median kotimaisen viihteen päällikkö Mirko Baas
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
TV & video
Valovoimaisia tähtiä ja suuria tunteita – Sanoma TV tarjoaa molempia