Kannattaako kohdentaminen?

Ad Manager kannattaako kohdentaminen artikkeli.jpg

Sanoma Ad Managerissa kohdentamalla saat mainoksesi näkymään haluamallesi asiakaskunnalle. Tässä jutussa kerromme, miten voit kohdentaa mainoksia Ad Managerissa ja missä tilanteissa voit jättää kohdentamisen jopa kokonaan pois.

Kaikki tietävät, että mainonnan budjetit ovat rajallisia. Siksi mainos kannattaa yleensä kohdentaa ja rajata tarkasti potentiaalisiin asiakkaisiin. Äärimmäisyyksiin ei kuitenkaan kannata mennä ja rajata yleisöä liian tiukasti, koska silloin usein menetetään potentiaalisia asiakkaita.

Sanoma Ad Managerissa voit tällä hetkellä kohdentaa mainoksesi näkymään esimerkiksi iän, elämäntilanteen tai ammattiaseman mukaan. Voit valita myös erilaisia kiinnostuksen kohteita, jotka ovat relevantteja asiakkaillesi. Valttimme on paikallisuus: voit rajata mainoksesi näkymään esimerkiksi vain oman kylän tai kaupungin väelle. Tiimimme kehittää kohdennuksia jatkuvasti asiakaspalautteeseen perustuen.

Kalastellen vai kohdentaen?

Kohdennusta ei välttämättä tarvitse tehdä ollenkaan. Jos haluat “kalastella”, Sanoma Ad Manager kohdentaa puolestasi mainoksen näkymään optimaalisissa paikoissa. Kun kampanja loppuu, voit havaita sen raportista jotain uutta asiakaskunnastasi. 

Sanoma Ad Managerissa maksat vain tuloksista ja klikeistä. Kampanjasi ei siis kuluta koko budjettia, mikäli kohderyhmä ei syystä tai toisesta toimi.

Vinkki: Jos haluat oppia yleisöstäsi jotain uutta, tee kaksi kampanjaa samaan aikaan samoilla materiaaleilla. Näin voit olla varma, että tulokset eroavat juuri kohdennuksen takia. Tee yksi kampanja asiakaskunnalle, jonka jo tunnet, ja toinen ilman kohdennuksia. Näin voit oppia täysin uusia asioita ja löytää yllättäviäkin asiakasryhmiä. Kun kampanja loppuu, näet, kumpi toimi paremmin ja voit esimerkiksi käynnistää paremmin toimineen kampanjan uudestaan samalle kohderyhmälle.

Sanoma Ad Managerista voit seurata kampanjasi tuloksia reaaliajassa. Kirjaudu ilmaiseksi, niin pääset kokeilemaan palvelun kohdennusmahdollisuuksia. Kenet viestisi voisikaan tavoittaa?

Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla
Urheilulehti artikkelikuva

Ole mukana kiekkohuumassa

Sanoman uutismedian yhteistoimitus tarjoaa runsaan MM-jääkiekon sisältökattauksen.
Aikakausmedia
Alueellinen mainonta
Digiratkaisut
Tuotetietoa
Uutismedia
Ole mukana kiekkohuumassa