Kannattaako kohdentaminen?

Ad Manager kannattaako kohdentaminen artikkeli.jpg

Sanoma Ad Managerissa kohdentamalla saat mainoksesi näkymään haluamallesi asiakaskunnalle. Tässä jutussa kerromme, miten voit kohdentaa mainoksia Ad Managerissa ja missä tilanteissa voit jättää kohdentamisen jopa kokonaan pois.

Kaikki tietävät, että mainonnan budjetit ovat rajallisia. Siksi mainos kannattaa yleensä kohdentaa ja rajata tarkasti potentiaalisiin asiakkaisiin. Äärimmäisyyksiin ei kuitenkaan kannata mennä ja rajata yleisöä liian tiukasti, koska silloin usein menetetään potentiaalisia asiakkaita.

Sanoma Ad Managerissa voit tällä hetkellä kohdentaa mainoksesi näkymään esimerkiksi iän, elämäntilanteen tai ammattiaseman mukaan. Voit valita myös erilaisia kiinnostuksen kohteita, jotka ovat relevantteja asiakkaillesi. Valttimme on paikallisuus: voit rajata mainoksesi näkymään esimerkiksi vain oman kylän tai kaupungin väelle. Tiimimme kehittää kohdennuksia jatkuvasti asiakaspalautteeseen perustuen.

Kalastellen vai kohdentaen?

Kohdennusta ei välttämättä tarvitse tehdä ollenkaan. Jos haluat “kalastella”, Sanoma Ad Manager kohdentaa puolestasi mainoksen näkymään optimaalisissa paikoissa. Kun kampanja loppuu, voit havaita sen raportista jotain uutta asiakaskunnastasi. 

Sanoma Ad Managerissa maksat vain tuloksista ja klikeistä. Kampanjasi ei siis kuluta koko budjettia, mikäli kohderyhmä ei syystä tai toisesta toimi.

Vinkki: Jos haluat oppia yleisöstäsi jotain uutta, tee kaksi kampanjaa samaan aikaan samoilla materiaaleilla. Näin voit olla varma, että tulokset eroavat juuri kohdennuksen takia. Tee yksi kampanja asiakaskunnalle, jonka jo tunnet, ja toinen ilman kohdennuksia. Näin voit oppia täysin uusia asioita ja löytää yllättäviäkin asiakasryhmiä. Kun kampanja loppuu, näet, kumpi toimi paremmin ja voit esimerkiksi käynnistää paremmin toimineen kampanjan uudestaan samalle kohderyhmälle.

Sanoma Ad Managerista voit seurata kampanjasi tuloksia reaaliajassa. Kirjaudu ilmaiseksi, niin pääset kokeilemaan palvelun kohdennusmahdollisuuksia. Kenet viestisi voisikaan tavoittaa?

Ad Manager nelja vinkkia artikkeli.jpg

Neljä vinkkiä parempiin mainostuloksiin Sanoma Ad Managerissa

Kuinka pitkään mainoskampanjan kannattaa pyöriä? Miksi sesongin ajattelu kannattaa? Entä miten raportit auttavat tulevien kampanjoiden suunnittelussa? Sanoma Ad Managerin väki auttaa kampanjaasi menestymään – ota vinkit talteen.
Digiratkaisut
Tuotetietoa
Neljä vinkkiä parempiin mainostuloksiin Sanoma Ad Managerissa
Ad Manager millainen mainos toimii artikkeli.jpg

Millainen mainos toimii?

Keräsimme yhteen opit siitä, millainen mainos kiinnittää lukijan huomion. Lisäsimme myös muutaman täsmävinkin, jotta seuraava kampanjasi onnistuu vielä paremmin.
Digiratkaisut
Tuotetietoa
Millainen mainos toimii?
Ad Manager artikkeli

Kohdennettu digimainonta puree lomalaiseen

Kesällä suomalaiset tekevät helpommin spontaaneja ostopäätöksiä ja panostavat
erityisesti matkailuun ja huvitteluun. Kohdennettu digimainonta kannattaa kesälomakaudellakin.
Digiratkaisut
Tuotetietoa
Kohdennettu digimainonta puree lomalaiseen