15-vuotiaalla Radio Rockilla on vahva side kuulijoihinsa

Rockfest2022 artikkelikuva

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta, kun Sanoma käynnisti radiotoimintansa. Kanavakokonaisuus on kasvanut ja elänyt vuosien varrella, mutta yksi tukijalka on ja pysyy vakaasti paikallaan.

Radio Rock käynnisti lähetyksensä vuonna 2007 1. tammikuuta heti puoliltaöin kajauttamalla eetteriin Metallican Master of Puppetsin. Mikään ei ollut ennallaan tämän jälkeen suomalaisessa radiokentässä.

Alusta alkaen Radio Rock tavoitti kuulijat suomalaiseen makuun istuvalla raskaalla musiikilla sekä vahvalla asenteella. Kanava on nostanut esille uusia kotimaisia ja ulkomaisia rockbändejä toimien rock-kulttuurin ylläpitäjänä Suomessa.

Sidettä kuulijoihin on vahvistettu vuosien saatossa myös erinäisin tempauksin. Radio Rock on todellakin tullut kansan keskuuteen. Yleisötempauksista mieleenpainuvimpia ovat varmasti olleet Radio Rock -risteilyt, naku-uinnit ja alastonjuoksut. Lisäksi kuulijoita on kohdattu vuosien varrella sadoilla keikoilla ja festareilla.

Kanavan kuulijakunta on alusta asti ollut miespainotteinen, mutta se tavoittaa myös merkittävän määrän naiskuulijoita, joita Radio Rockilla on Sanoman kanavista toiseksi eniten. Rock-musiikki ei ole Suomessa vain miehinen linnake.

Syitä juhlaan on tänä vuonna siis riittänyt. Radio Rockin juhlavuosi on tähän mennessä pitänyt sisällään liudan Radio Rock Live -keikkoja, jotka ovat yksinoikeudella vain Radio Rockilta kuultavia livekeikkoja. Suomen kärkipään rockyhtyeet Apulannasta Kotiteollisuuteen ovat käyneet soittamassa oman settinsä ja lisää on vielä vuoden aikana luvassa.

Kuulijat on huomioitu myös juhlavuodessa ja Radio Rock onkin soittanut kuulijoiden listaamia kautta aikain kovimpia rock-biisejä lauantaisin klo 17–19 omassa ohjelmassaan. Lisäksi on kerätty kuulijoiden hykerryttävimpiä muistoja vuosien varrelta.

Rockin kävelevä tietosanakirja Klaus Flaming on koostanut jokaisen rock-diggarin mieleen olevaa musavisaa Rockin Ensyklopediaa myös koko juhlavuoden. Viikkovisat on koostettu kuunneltavaksi Suplaan aina kunkin viikon jälkeen. Visailemaan pääset täältä: https://www.supla.fi/ohjelmat/rockin-ensyklopedia.

Kesän festareilla päästiin kuulemaan niin Iron Maidenia kuin Sliknotiakin. Radio Rock tarjosi Rockfesteillä ainutlaatuisen mahdollisuuden katsoa keikkoja saunasta käsin ja nauttia samalla Radio Rockin oman juomaperheen tuotteista. Juhlavuodelle lanseerattiin niin uusi Radio Rock -olut kuin myös täysin uusina tuotteina oma lonkero ja hard seltzer.

Radio Rockin juhlat eivät todellakaan ole vielä ohi, sillä loppuvuosi pitää sisällään vielä lisää yllätyksiä.

Kanavan vuosiin on mahtunut siis paljon hienoja tapahtumia ja tekijöitä, mutta ennen kaikkea upeita kuulijoita, joiden kanssa on muodostunut vahva side. Radio Rockin ympärille on kasvanut todella vahva yhteisö, joka elää ja hengittää rock-musiikkia.

Tämä yhteisöllisyys on vahviten aistittavissa Radio Rock -risteilyillä joiden osalta jatkoa on luvassa 10.9. –11.9. seilattavalla synttäriristeilyllä, jonka esiintyjinä toimivat Amorphis, Battle Beast, Herra Ylppö ja Los Bastardos Finlandeses. Lisätietoja löydät täältä: www.radiorockristeily.fi.

Paljon onnea 15-vuotias Radio Rock!

Radio Rock

Radio Rock puhuttelee kuulijoitaan rock-kulttuurin aihepiirien lisäksi miehisillä, ajankohtaisilla ja yhteiskunnallisilla aiheilla. Aiheisiin pureudutaan usein kantaaottavasti tai vähintään ajatuksia herättävästi.

Radio Rock on suvereeni miesten ykköskanava ydinkohderyhmissään miehet 25–44 ja 25–54 vuotta. Tällä kanavalla kasvatat mainonnan tuloksia kuin tiukalla heitolla moukarihäkistä.

Radio Rockin mediatiedot

Sanoman radio
 

Rockfest sauna

Kuvat Rockfestista on ottanut Niki Suokkio

Liittyvät artikkelit
Laura Vähähyyppä artikkelikuva

Radion tekijät: Laura Vähähyyppä

Radio Rock on rockmusiikin pää-äänenkannattaja Suomessa. Tämä kuuluu ja näkyy kaikessa tekijöitä myöten. Radio Rockin illoissa operoiva Laura Vähähyyppä on hyvä esimerkki ihmisestä, joka elää ja hengittää rockmusiikkia.
Audio & radio
Radion tekijät: Laura Vähähyyppä
Krista Baars artikkelikuva

Radion tekijät: Krista Baars

Sanoman radioilta on esittelyvuorossa radioiden kirjaimellisesti korkealentoisin persoona, sillä hänellä on takanaan 20-vuotinen ura lentoemäntänä.
Audio & radio
Radion tekijät: Krista Baars
Katja Sipilä artikkelikuva

Suomen monikanavaisin mediabrändi rikkoo naiseuteen liittyviä normeja

Me Naiset on jo 70 vuoden ajan murtanut tabuja, ja siten lisännyt avoimuutta, hyvinvointia ja rohkeutta ihmisten elämässä. ”Lupaamme olla tulevaisuudessakin samalla asialla – viihtymistä ja huumoria unohtamatta!” kirjoittaa Me Naisten päätoimittaja Katja Sipilä.
Aikakausmedia
Audio & radio
Omakynä
Uutismedia
Suomen monikanavaisin mediabrändi rikkoo naiseuteen liittyviä normeja