”Luovuus on lihas, jota voi harjoittaa”

ATS podcast jakso 10

Bob the Robotin Ville Ohtonen ja Stinde Mäkinen keskustelevat luovuudesta Aina tulee sanomista -podcastissa.

Ville Ohtonen päätyi markkinoinnin pariin sattumuksien kautta. Työ tapahtumamarkkinoinnin toimistossa osoitti, että tapahtumat, tuottaminen ja Ville eivät sopineet yhteen. ”Olin siinä tosi huono ja viihdyin tosi huonosti”, Ville kertoo.

Sen sijaan markkinointi rupesi kiinnostamaan, kun tapahtumamarkkinointitoimiston kumppaneina oli mainostoimistoja. Villen päässä syntyi hehkulamppu: Tekeekö joku oikeasti tuollaista työkseen? Ville haki töihin mainostoimistoon, ja nyt on kulunut 16 vuotta erittäin rattoisissa merkeissä.

Luovuudella voi saada merkittävää kilpailuetua, sillä se voi auttaa näkemään ilmiselvimmän ratkaisun ohi. Mutta lannistaako suomalaiseen kulttuuriin kuuluva vaatimattomuus ja ujous luovuutta? Välttelemmekö enemmän virheitä kuin haemme todellisia onnistumisia? Kainostelu alkaa Villen mukaan olla katoamassa, mutta se tapahdu yön yli. 

Markkinoinnissa luovuuden pitää tähdätä aina tuloksiin. ”Tärkein kysymys on, auttoiko luovuus asiakasta menestymään”, Ville sanoo.

”Uskon, että ei ole olemassa sellaista ihmistä, joka ei olisi luova. Luovuus on lihas, jota harjoitetaan. Kun huomasin, että luova ala kiinnostaa minua, päätin opetella sen.”

Mikä on keissi, jossa Ville olisi ehdottomasti halunnut olla mukana? Mitä kuulumisia Ville toi mukanaan maailman suurimmasta mainosalan kilpailusta Cannesista? Minkä neuvon Ville antaa markkinoijille siitä, mihin juuri nyt kannattaisi keskittyä? Entä mikä on Villen suurin, vielä toteutumaton unelma työelämässä?

Kuuntele Stinden ja Villen keskustelu  

Liittyvät artikkelit
Markus Nieminen artikkelikuva

Kasvua taantumassa

Kasvu taantumassa kuulostaa hullulta ajatukselta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Jos tutkitaan markkinoinnin historiaa ja tieteellisesti todistettuja faktoja, voidaan todeta että kyse ei ole hulluudesta ollenkaan, kirjoittaa TBWA:n Markus Nieminen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Kasvua taantumassa
Anna Lujanen artikkelikuva

Televisio elää ajassa – samoin siihen liittyvä terminologia

Englanninkielisillä sanoilla mennään vääjäämättä kohti maailmaa, jossa käytännössä kaikkien alojen ammattisanastot jäävät ilman suomenkielisiä vastineita. On kriittisen tärkeää, että Suomeen luodaan aktiivisemmin uusia sanoja, kirjoittaa Screenforcen Anna Lujanen. 
Näkemyksiä markkinoinnista
TV & video
Vieraskynä
Televisio elää ajassa – samoin siihen liittyvä terminologia