Radion tekijät: Laura Vähähyyppä

Laura Vähähyyppä artikkelikuva

Radio Rock on rockmusiikin pää-äänenkannattaja Suomessa. Tämä kuuluu ja näkyy kaikessa tekijöitä myöten. Radio Rockin illoissa operoiva Laura Vähähyyppä on hyvä esimerkki ihmisestä, joka elää ja hengittää rockmusiikkia. 

Kuka?

Laura Vähähyyppä, 41 vuotta.

Miksi radio?

Minusta piti tulla asianajaja, mutta lukion mediakurssit veivät mennessään.

Työura tähän mennessä?

Aloitin urani paikallislehdistä sekä kotikylilläni Huittisissa että Turussa. Tein Diakin mediatoimittajalinjalla ensimmäisen harjoitteluni Radio Mafialle, joka samaan aikaan muuttui YleX:ksi. Siitä se ajatus sitten lähti.

Esikuvasi?

Tein jokusen vuoden töitä Yle Viihteen musiikkiohjelmissa television puolella, jossa pääsin oppimaan todella paljon haastattelujen tekemisestä muun muassa loistavan Harri Hakasen opissa.

Ohjelmasi?

Teen maanantaista torstaihin uuteen musiikkiin keskittynyttä Radio Rockin iltavuoroa. Lauantaisin keskitymme haastateltavan inspiraation lähteisiin sarjassa Rakkaudesta lajiin.

Omissa ohjelmissani parasta ovat varmasti juuri haastattelut kiinnostavista ihmisistä, siinä koen olevani omimmillani. Lisäksi poimin soittoon viikon kiinnostavimmat uutuusbiisit.

Työpäiväsi?

Päivät kuluvat uutta musaa kuunnellen, valmistautuen haastatteluihin ja etsien päivän tärkeimpiä viihdeuutisia meiltä ja maailmalta. Buukkaan vieraita, rakennan illan soittolistaa ja editoin juttuja – koko paletti pitää saada päivän aikana kasaan.

Mukavinta työssäsi?

Parasta tässä työssä on sen kokonaisvaltaisuus. Saan itse suunnitella mitä haluan kuulijoille tarjota, ja on ihanaa päästä auttamaan nuoria ja aloittelevia bändejä eteenpäin urallaan. Ei ole parempaa palkintoa kuin nähdä nuorten saavan jalansijaa musiikkimaailmassa. Esimerkiksi Blind Channel vieraili ohjelmassani jo vuosia ennen suurta suosiotaan.

Muistoja matkan varrelta?

Yksi mieleen jäänyt reissu oli haastattelumatka Lontooseen. Foo Fightersin haastattelujen jälkeen bändi soitti illalla intiimin klubikeikan. Siellä sitten katsoimme bändiä yhdessä mm. Queenin miesten kanssa. Mahtava kokemus!

Top 3 parhaat asiat juuri nyt?

Tällä hetkellä top kolmosta ei tarvitse miettiä: Bangkok, Bali ja Gili Trawangan. Ne ovat juuri alkavan kesälomani kohteet.

Krista Baarsin sinulle esittämä kysymys kuului: Kenen haastattelemista olet jännittänyt eniten ja miksi?

Slash vuonna 2011. Kovana GnR-fanina ensikohtaaminen jännitti! Sittemmin olemmekin kohdanneet useasti. Viimeksi hän kyseli, missä olenkaan ottanut uudet tatuointini. Jäin ilmeisesti mieleen.

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän?

HitMixin Heräämön Karoliina Tuomiselle.

Mitä haluat häneltä kysyä?

Jos et olisi radiossa töissä ja voisit tehdä mitä tahansa: mitä tekisit työksesi?

Radio Rock

Radio Rock puhuttelee kuulijoitaan rock-kulttuurin aihepiirien lisäksi ajankohtaisilla ja yhteiskunnallisilla aiheilla. Aiheisiin pureudutaan usein kantaaottavasti tai vähintään ajatuksia herättävästi.

Radio Rock on suvereeni miesten ykköskanava ydinkohderyhmissään miehet 25–44 ja 25–54 vuotta. Tällä kanavalla kasvatat mainonnan tuloksia kuin tiukalla heitolla moukarihäkistä.

Radio Rockin mediakortti

Liittyvät artikkelit