Verkkokauppa.comin 30-vuotiskampanja erottuu ja tarjoaa aitoa 90-luvun tunnelmaa

Sanoman Kuukauden kamppis on kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Syyskuun valinta on Verkkokauppa.comin Back to '92.

Verkkokauppa.com täytti tänä vuonna pyöreät 30 vuotta.

”Moni kaupallinen toimija juhlistaa syntymäpäiviään kertomalla, kuinka vanhoja he ovat. Me päädyimme kertomaan, milloin meidät on perustettu. Kampanjan konsepti syntyi tästä: mitä jos matkustettaisiin ajassa taaksepäin vuoteen 1992”, kertoo Verkkokauppa.comin markkinointi- ja viestintäjohtaja Seppo Niemelä.

Keskeisenä tavoitteena oli saada tarina jäämään ihmisten mieliin.

”Kampanjamme aikana on pyörinyt aika monta muutakin synttärikampanjaa. Halusimme, että tämä erottautuisi muista ja jäisi mieleen positiivisella tavalla. Ylätason brändikampanjoissa ensimmäinen askel on erottautuminen. Siinä tämä konsepti on onnistunut varsin hyvin.”

Kampanja tulee jatkumaan ainakin loppuvuoden ajan. Viestiä on rummutettu useassa kanavassa Verkkokauppa.comin omasta sivustosta onlinekanaviin.

”Päämediana on tv- ja onlinevideo peittoa rakentamassa. Muissa kanavissa ohjataan taktisin viestien liikennettä sivuillemme.”

Back to '92 -kampanjafilmi on kerännyt poikkeuksellisen paljon kiittävää palautetta.

”Tänä päivänä palautetta tulee herkemmin, jos kampanjassa ärsyttää jokin. Positiivista palautetta hyvästä sisällöstä tulee aika harvoin. Tämä kampanja on selkeästi osunut jonkinlaiseen hermosuoneen. Niiden neljän vuoden aikana, jotka olen ollut Verkkiksestä, tästä kampanjasta on tullut ylivoimaisesti eniten palautetta”, Niemelä kertoo.

Liikkuva kuva on Verkkokauppa.comille brändinrakennuksen pääkanava.

”Haluamme kertoa sen kautta tarinaa, joka jättää brändistä pidemmän muistijäljen. Asiakkailla ei ole tarvetta ostaa tuotteitamme viikoittain tai edes kuukausittain. Kuluttajaelektroniikassa laitteiden vaihtovälit ovat parhaimmillaankin 3‒4 vuotta, kodinkoneiden vieläkin harvemmin. Toki Verkkiksen valikoimiin on tullut paljon muitakin tuotteita. Kun tarve tulee, on hyvä olla kuluttajan mielessä.”

Konseptin takana mainostoimisto Folk ja tuotantoyhtiönä toimi Directors Guild.

”Erityismaininnan ansaitsee ohjaaja Miikka Lommi ja lavastuksen puolella tehty työ, jossa onnistuttiin luomaan todella autenttinen tunnelma pienintä yksityiskohtaa myöden. Kaikki hyllyihin laitetut pienet tavarat olivat aitoa 90-lukua. 1980-luvun alussa syntyneenä tuntui siltä, kuin olisin aikamatkannut takaisin omaan lapsuuden kotiin. Kuvaus tehtiin betakameralla, joten käytössä oli senaikaiset välineetkin. Koko tuotannossa kunnioitettiin suuresti vuotta 1992.”

Onnea Verkkokauppa.com, Folk ja Directors Guild!

Katso tuomariston perustelut:

Kuukauden kamppis

Liittyvät artikkelit
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti