Miten B2B-päättäjät tekevät ostopäätöksensä?

B2B päättäjät ostopolku artikkelikuva

Sanoman tekemästä tutkimuksesta selviää, millaisin kriteerein B2B-päättäjät tekevät tuote- ja palveluhankintojen päätöksiä. Tutkimuksessa on selvitetty myös ostopolun muita vaiheita tiedonhausta harkintalistan kokoon ja markkinointiviestinnän merkitykseen.

B2B-markkinoinnissa yrityksen koko ja toimiala vaikuttavat yllättävän paljon ostoprosessin eri vaiheisiin. Tutkimuksen tuloksia pystytään analysoimaan asiakkaalle relevanteissa kohderyhmissä.

“B2B-markkinointi on murroksen edessä, kun uudet sukupolvet ovat nousseet päättäviin asemiin. Muutoksen takia pureuduimme siihen, millainen mainonta puhuttelee yritysten hankintapäätöksiä tekeviä eniten ja missä kanavissa viestintään mieluiten törmätään”, kertoo insight stragi Tiina Kosonen Sanomalta.  

Päättäjien omassa mediakäytössä kärkisijaa pitävät sosiaalisen median kanavat ja digitaalinen uutismedia.

Päättäjien suosima kanavavalikko on muutenkin murroksessa, kun digitaalisia alustoja kulutetaan aiempaa enemmän. Eniten on lisääntynyt audion ja podcast-palvelujen käyttö. 43 % vastaajista kertoo lisänneensä näiden palvelujen kulutusta.   

Haluatko kuulla lisää B2B-päättäjien ostopolusta? Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi Sanomalla tai ota yhteyttä Tiina Kososeen, tiina.kosonen@sanoma.com

Liittyvät artikkelit
Radiot yhteiskuva_2023

Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta

Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) tulosten mukaan radiota lähetysaikaan kuunneltiin vuonna 2022 kokonaisuudessaan hieman vähemmän kuin edellisvuonna, mutta Sanoman radioiden parissa vietetty aika kasvoi.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta